Избраният за играч номер 1 на 15-ия кръг в Първа лига Веселин Марчев посочи треньора Едуард Ераносян като една от главните причини за възхода на Локомотив (Пловдив) в последно време. Марчев заслужи наградата с гол и спечелена дузпа за другото попадение на Мартин Камбуров при успеха на „смърфовете” с 2:1 на „Георги Аспарухов”.

„В момента няма цели пред Локомотив. Целите са да играем добър футбол и ако може да се класираме в първата шестица. Оттам нататък апетитът идва с яденето. Ако можем да се класираме по-напред, ще бъде добре за нас. Имаше създадено изкуствено напрежение отвън, което се пренесе и при нас в съблекалнята.

С идването на новия треньор това напрежение се тушира, започнахме да играем по-спокойно и започнахме да побеждаваме. Има заряд, емоция, вдъхва ни самочувствие, наистина добър треньор. Преди всяка тренировка и мач говори с всеки футболист поотделно, казва му какво иска от него, какво трябва да подобрява, къде да задържи нивото. За мен един треньор трябва да е преди всичко психoлог, да знае с всеки един как да разговаря. Да разбира всички и да може да подготви играчите да са готови на 100%”, сподели Веселин Марчев при награждаването си в Пресклуб „България”.

Той не обръща внимание на гръмките заплахи на президента Христо Крушарски, дошли след слабата серия преди раздялата с Илиан Илиев.

„Президентът си е президент, може да си говори каквото иска. Опитваме тези неща да не ни влияят толкова. Доста силен колектив сме и това също ни помага да играем добре”.

Атакуващият халф обясни, че победите в дербито на Пловдив срещу Ботев и срещу Левски на „Герена” са дали нужната доза самочувствие на „черно-белите”. „Пожелавам си да съм жив и здрав, да играя, аз да се развивам и отборът да върви напред. Важни са трите точки – дали срещу Левски или Монтана, няма голямо значение. Но все пак Левкси си е Левски.

Друго е да биеш Левски на „Герена”, досега никой не го беше правил. Дори гол не им бяха вкарвали. Този успех ни даде повече самочувствие, ивереност и ни помогна да постигнем още две победи след това. Дано така да продължаваме. За победата над Ботев – цял Пловдив живее за този мач, щастлив съм, че усяхме да победим. Даде ни самочувствие тази победа”.

Мартин Камбуров е играчът за пример на „Лаута”. „Камбуров е футболист, който зарежда целия отбор. По-младите гледат от него и се учат. Такъв футболист е рядкост във футбола като цяло”, смята Марчев. Локо (Пд) го чака гостуване на шампиона Лудогорец, а Марчев би играл за някой от грандовете в България и не би облякъл само екипа на големия съперник Ботев.

„Отиваме в Разград да играем футбол, да се надиграваме с най-добрия отбор в България. От тоя мач нищо не можем дa загубим, само можем да спечелим. Надявам се да ги затрудним. Договорът ми е за две години, година и половина остават още. Искам да се реализирам в чужбина. Ако имам шанс ще се възползвам, но за момента съм концентриран изцяло върху Локомотив. Може би само в Ботев не бих играл”. Форматът на първенството не е ясен на халфа.

„За да го разбереш новия шампионат, трябва да имаш висше образование. И да имаш не е ясно дали ще го разбереш”.

9 КОМЕНТАРИ

  1. Да мразиш Ботев е качеството което най много ценят на лаута,всичко друго не е толкова важно

  2. Toшко капута до кога ще го правите футболист?

    • На Тошко му ебахме жената,после му пикахме на колата и сега му се смеем на “занаята”.Пишман футболист отвсякъде..не знам кой изобщо го пусна тоя папагал в А група.

      • Малък онанист,Тошко Неделев е донесъл в касата на “Ботев”милиони евро!

      • Пикал си на майка ти в путката, мангал лъжлив. Колкото му бяхте откраднали колата, а цигани прости? На лъжата краката са къси, джудженца жалки.

  3. Да, щото само при циганите могат да те пуснат да играеш, олигофрен.

Коментарите са затворени