Главният акционер в ЦСКА-София Гриша Ганчев даде поредното си крайно любопитно интервю, в което обсъди не само проблемите на клуба, но и случващото се генерално в България. Бизнесменът в прав текст заяви, че вече е „здраскал с дебелия маркер“ капитана на отбора Борис Галчев заради постъпките на халфа, заради които беше отстранен от първия тим.

Ганчев също така призна отново, че не е имал никакво желание да се разделя с доскорошния наставник на клуба Едуард Йорданеску, ала румънецът е бил твърд в амбицията си да разтрогне след равенството с Верея.

„Като изключим, че представянето не е много задоволително, всичко си е наред. Ние държахме много Йорданеску да остане, защото по мнението на всички специалисти е много интелигентно момче, доста му е ясна материята“, коментира Ганчев пред Нова. “Човекът не издържа психически и си тръгна сам. Молехме го след прословутия мач срещу Верея. „Не искам за нищо на света да остана, искам публиката да е щастлива“, каза.

„И аз желаех да назначим Марчело Липи за треньор, но китайците го взеха за националния им отбор.“

„Най-много съм разочарован от Галчев и никога няма да му го простя, защото с него имах 2-3 разговори, по които се бяхме разбрали каква е неговата роля в клуба. Много е важно да имаш такъв играч, който да е изцяло отдаден на каузата и на отбора. Той почна да плещи разни работи, които не му правят чест. Негова си работа. На много места сбърка той, но си е за негова сметка. Едно ще ви кажа – аз съм го задраскал с дебелия флумастер, първо като човек. Не говоря за футболните и другите му качества.“

Ганчев след това се върна назад във времето, за да обясни защо е присъствал на добре известната среща между Цветан Василев и Бойко Борисов малко преди фалита на „Корпоративна търговска банка“.

„Десетина дни преди падне КТБ бях на онази прословута среща с Бойко Борисов и Цветан Василев. Не исках много да присъствам, но Бойко ми каза: „Стой, стой тука да слушаш“. То стана един истински розов бразилски сериал. Аз бях там по единствената причина, че тогава Цветан Василев ме помоли да го закарам до мястото, понеже неговите коли ги следяха. Говореше се за около 240 милиона лева. Едните ги е взимал единият, че ги носи на Бойко Борисов, другите ги е взимал другият (Александър Сталийски – б.р.), че ги носи на Бойко Борисов. Там се споменаваха различни суми, за които Цветан обясняваше – тези съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онези съм ги дал на Делян (Пеевски – б.р.) да ти ги донесе. А Бойко му каза: „За 4 години не си ме черпил едно кафе. Делян ме бутна от власт заедно с тебе, а пък Сталийски не съм го виждал от 6 месеца да ми каже „здрасти“.“

„Аз с Цветан Василев имам само един-единствен бизнес. Той финансира частично заводът за коли в Ловеч. „Петрол“ е друга тема – това беше абсолютно фалирало дружество с 362 милиона долара борчове. Беше ме помолил да вляза временно, за да стабилизираме дружеството. После така се случи, че падна банката, а ние трябваше 2 години да се борим, за да спасим дружеството.“

„Получавам страхотни удари под кръста, на които и Кубрат Пулев би завидял, но знам, че това е част от играта. Страдам малко, докато се понаместят ребрата, после продължавам. Делото (за укрити данъци срещу него и сина му Данаил – б.р.)? Решили са да направят дело – окей. То си върви. Може пък наистина да съм виновен, знаеш ли? Може пък и да съм невинен. Хубаво е, че съм шефът в случая, а не заместника. Ако кажат в затвора – в затвора, това е.“

„Не съм нарцис по природа. Аз винаги прощавам, но не забравям. Никога не съм отмъщавал, това е признак на слабохарактерност. Живеем в едно общество на хищници и жертви. Аз не съм хищник, но не съм и жертва. Нещо по средата“, завърши Ганчев.

10 КОМЕНТАРИ

 1. Гриша Ганчев със СКАНДАЛНИ разкрития за среща между Цветан Василев и Бойко Борисов преди фалита на КТБ и едни 240 милиона лева!

 2. Много приказки, много нещо, но факт е, че едни милиарди липсват, и ние плащаме за тяхната липса, да му е сладко на Цветан Василев.

 3. Гриша,
  Бойко ли те натисна за да го вадиш от калта. Мислех те за пич… да ама не.

 4. В затвора естествено, тоя пък кво се чуди. Всъщност, абсолютно всички лица споменати в статията трябва да са в затвора, с изключение на футболиста, но и там не е сигурно.

 5. Боко ще раздаде помощите на талибаните в Стулипинуву и всичко ще е наред.
  Кор за ГЕРБ, откраднаха и Виваком и я дадоха на Левски

 6. На всички стана ясно че курвата цецко караибрахим банго василев е просто същата мастия като делян пеевски боко и всички тия мафиоти ограбващи България ежедневно. Жалко, че сме такъв прост народ да плати заплати на 11 циганина да бутне един стадион и в десет селс около Пловдив да го заимат за спасител и добър човек. Всичките тия утрепки трябва да са в затвора!

  • Ама Жоро Морето като разплакваше майки всекидневно не бяхте толкова устати, а цигани мръсни?

Коментарите са затворени