Редакторите на PlovdivDerby.com попаднаха на следващите редове посветени на базата на Геори Иванов – Гонзо. Футболист, който много хора от по-старото поколение помнят и на когото се възхищават! За съжаление материалът не е подписан, а е анонимен. Предлагаме ги на вашето внимание без редакторска намеса:

Сашо Иванов беше страхотен футболист ! Имаше брилянтна техника, мощ, поглед , пас, бързина и страхотен удар. Беше един от най-талантливите пловдивски футболисти за всички времена и дори когато спря с големия футбол , той не престана да обича играта. Само тези които са го гледали, могат да знаят това. Футболът беше в кръвта му. Той продължи да играе за развлечение, но в играта винаги влагаше цялото си сърце. Игра в “А” Окръжна група в отбора на Войводиново и Петрол . За кратко беше бензинджия заедно с верните си приятели Димо-вратар, Пламен-центр. защитник и други бивши футболисти, с които ритаха по селата. Дори в селските мачове играеше страхотно и решаваше мачовете. Беше уравновесен и скандалите не бяха в репертоара му. Винаги когато съм го срещал съм си мислил , че нещо му тежи. Мъчно ми беше за него, за таланта му и за реализацията му, може би защото винаги съм го харесвал и съм очаквал много от него… Струваше ми се , че и той самият беше в подобно настроение в повечето случаи. Някак не беше радостен, не беше щастлив… Не искам да ровя в сърцето на Гошо, но истината задължава да признаем и другото увлечение на  Сашо. Алкохолът не прощава на никому . Не прости и на Сашо 🙁 Катастрофата идва след запой в ресторант “Филипово”… Много жалък край на един млад живот, на страхотен човек и голям талант. Чудесно е обаче, че Гонзо израсна като добър човек и винаги в постъпките си е бил голям мъж, отличаващ се с честност и принципност. Днес се радвам да прочета топлите думи които е казал за баща си. Подобно отношение му прави чест. Един достоен син на един добър човек ! Дано и малкият Сашо стане един добър човек. Да е културен, възпитан и да успее в живота. Защото и във футбола и в живота имаме нужда от такива хора.

На снимката: Сашо Иванов (с капитанската лента) с тима на Ботев Пловдив от 1976г.

10 КОМЕНТАРИ

  1. Пьрвия клекнал-Коста Танев,не е Наско Маринов.Центр.защитници Хорозов и Коцето Босков!!!Не бьрзайте и не бьркайте!

  2. Снимката е преди мача “Ботев”-“Левски 4-1 пред 55000 запалянковци.Три гола вкара Тони Милков,един Коцето Танев/тук не съм100% сигурен/.Съставът-прави Ангел Калбуров/ляв бек/,Славчо Хорозов/цен.защитник/,Кирил Пейчев/вратар/,Александър Иванов/халф,капитан на отбора/,Коста Босаков/цен.защитник/.Клекнали-Коста Танев/халф/,Георги Славков/халф/,Атанас Гаръбски/дсен бек/,Антон Милков/ляво крило/,Иван Тодоров/халф/и Костадин Костадинов/дясно крило/.Хубав отбор,жалко ,че половината вече ги няма между нас.Само”Ботев”!!!

    • Първият клекнал е Наско Маринов, а не Коце Танев!

  3. Пловив – 09.09.1977

    Стадион „9ти Септември“

    Ботев (Пловдив) 4:1 Левски (София)

  4. Стадион “9ти Септември”
    Пловив – 23.10.1976

    Ботев (Пловдив) 3:0 Левски (София)

  5. Гледам снимката и ми се реве- както за футболистите, които вече ни напуснаха и никога повече няма да ни радват, така и за фона зад тях- погледнете каква публика, погледнете покрива на зала Чайка чак е пълен с народ! Това никога повече няма да се случи на Пловдив! Амин!

  6. Покойният Жоро Славков-Бенкса казваше за него: “Той беше най-големият! Господ му бе дал всичко”

  7. Наистина! Голям! Имал съм щастието да видя на живо всичко , което е написано!

Коментарите са затворени