Група ветерани, играли в ДЮШ и мъжкия отбор на „Марица“, както и бивши деятели на „жълто-сините“ се събраха в петък, 20 септември, в пловдивския ресторант „Хитър Петър“, за да отбележат и честват 103-та годишнина от основаването на клуба. Подобна среща се провежда за пореден път и се превръща в традиция.
На срещата присъстваха:
Марин Ленгеров – юноша на клуба, бивш председател на УС на „Марица“ в периода 2011-2013, заедно с членовете му – Огнян Андонов, Никола Колев, Иван Кесов и Иван Чалъков, също минали през ДЮШ. Иван Чалъков е и бивш капитан и голмайстор на представителния тим.
Стойчо Димитров и Никола Филипов – бивши служители на клуба и също част от школата.
Владимир Фатов – бивш футболист и капитан на „Марица“, а в последствие и треньор на отбора, също кадър на школата на маричани.
Атанас Узунов – бивш състезател на „жълто-сините“ и треньор в ДЮШ, един от най-добрите съдии в историята на футбола ни, включително международен такъв. Понастоящем Узунов е председател на Общинския съвет в Пловдив.
Иван Стефанов – кадър на „Марица“ и бивш играч на мъжкия тим. Започнал като вратар, а в последствие централен нападател, той е голмайстор на „Б“ група през 80-те години на миналия век.
Спиридон Зарков – бивш треньор на повечето от присъстващите ветерани.
Огнян Атанасов – бивш треньор в ДЮШ на клуба, както и на мъжкия тим. Атанасов е треньорът с най-дългогодишен стаж в „Марица“ и първи наставник на най-великия български футболист Христо Стоичков.
Юлиян Ангелов – спортен журналист и бивш служител на клуба.
Присъстваха още: Христо Кайряков, Райчо Пролков, Васил Киров, Игнат Клявков, Стоян Монов, Никола Козарев и много други.
Срещата бе емоционална и изпъстрена с общи спомени от футболни срещи и незабравими моменти на стадиона в северен Пловдив.
Почетен бе и покойният историк на „Марица“ Димитър Христев, написал в трудни времена няколко книги, посветени на клуба.
Присъстващите заедно изразиха благодарност към учредителите на „Марица“, които през далечната 1921 година обединиха сили и дадоха началото на клуба от „Кършияка“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Цитираните присъстващи са все резерви и без особени качества бивши футболисти на Марица.Софраджии и лаладжии.А защо ги няма бившите звезди и титуляри от славните времена на клуба!Мисля,че няма смисъл да ги изброявам.Всеки истински фен ги знае.А тук не се споменава името на нито един от тях.

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.