С пълно единодушие бе прието предложението за узаконяване мястото на стадион “Христо Ботев“, където да бъде разположен бъдещият паметник на легендарния Динко Дерменджиев – Чико.

Предложението беше внесено от фондация “Жълто и Черно” и беше одобрено с 45 гласа “ЗА”, 0 “против” и 0 “въздържали се”.

Проф. д-р Надя Чернева, която е племенница на великия футболист и е част от фондация “Жълто и Черно”, изнесе пламенна реч за делото на големия играч на “жълто-черните”, като запозна присъстващите с множеството постижения в кариерата на Чико.

Архитект Костадин Палазов направи предложение за допълнение и изменение към точката да се добави съдействието на Камарата на архитектите, Съюза на архитектите и Съюза на българските художници в Пловдив.

Това доведе до множество дебати в Общинския съвет, като диалогът бе в посока, че подобно действие ще забави значително времето за изпълнение на страхотната идея за паметник на Чико.

Славчо Атанасов изнесе най-дългата реч, като призова за по-голямо доверие към кмета на града и администрацията, като даде пример с паметника на Хан Крум в Тракия, където процедурата се е забавила значително.

“Създадат ли се толкова много комисии, всеки ще се прави на велик, нещата ще отидат с години. Нека има по-опростена процедура, това винаги е по-добре. Нека имаме по-голямо доверие на кмета и администрацията на града.”, заяви Атанасов.

Предложението на архитект Палазов бе подложено на гласуване, като не бе одобрено – “ЗА” гласуваха 14, “ПРОТИВ” бяха двама, а 27 се въздържаха.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  3

  Ама му сложете черно-бял екип, че беше казал Чико, че на Лаута за една година е получил повече уважение, отколкото за цялата му кариера в Тракия/Ботев…

 2. 2
  8

  Една бутилка мента в едната ръка и една бутилка ракия в другата

 3. 3
  8

  До този паметник на голямата легенда Динко Дерменджиев- Чико, често ще се поставят бутилки с алкохол. Чико се лекуваше 24/7 с алкохол. Алкохолизмът се дължеше на това, че Чико е забравен от своите, а на стадион Локомотив Бонев е боготворен. Едва след смъртта си Чико получи уважението, което заслужава.

  • Разбира се че ще е боготворен Бонев-нали нарече циганите цигани и им занесе кроасани.
   На мангала малко му трябва.

   А, да не забравя, Гочо Василев казва назраве!

   • 3
    7

    Гочо казва наздраве, но е весел човек. Лаф след лаф и усмивки казва Гочо.

    Чико беше тъжен човек. Виждал съм го как се налива с ракия до макдоналдс от сутринта. Бултрас с неуважението си към него го направиха един тъжен алкохолик….

    • 4
     1

     Няма да се притесняваш за Чико, подпирай на Бонев свинския корем, смучкай на Крушони старческия нивелир и си свиркай, живота е хубав.

     • 2
      3

      Човекът ви казва истини, въпросът е, че нивото ви е ниско и не можете да поемете истината. То как ли и да я поемете, тия бахури от Лаута са заели всички възможни дупки…

  • И той ви боготвори, за това ви благославя на майка!

Коментарите са затворени