Съботната програма от 17-ия кръг на Първа лига започва в 13:00 часа с мача между Септември (София) и Ботев (Пловдив). По-рано през сезона “канарчетата” разбиха столичния тим с 5:0 и сега ще се опитат да постигнат нов успех, с който поне временно да се изравнят с Левски на третото място в класирането. Отборът на Николай Киров е в серия от 8 мача без загуба в първенството – 5 победи и 3 равенства, а в миналия кръг стигна до престижна точка на “Българска армия”. Септември пък записа 4 поредни победи, преди да загуби с 1:4 от Славия преди седмица.

Вратарят на Ботев Иван Чворович имаше здравословни проблеми през седмицата и не е изключено да остане на пейката за сметка на Даниел Кайзер. След наказание в състава се завръща централният защитник Пламен Димов. Серкан Юсеин ще действа пред бранителите, след като Яя Меледже не попадна в групата за двубоя. Атаката ще се води от Фернандо Виана, подпомаган по фланговете от Тодор Неделев и Дуде Ндонгала.

Наставникът на Септември Николай Митов отново ще разчита най-вече на опита и класата на Борис Галчев. На вратата се очаква да застане опитният Валентин Галев, който доскоро лекуваше контузия, а Патрик Весели може да бъде предпочетен пред Румен Трифнов в отбраната.

За звездата на Ботев Тодор Неделев това ще е мач номер 100 в елита. Той дебютира на 11 август 2012 година при победата с 3:0 над Славия и в досегашните си двубои има 33 гола за “жълто-черните”.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    Твърда двойка!
    Днес играят два отбора с един и същ собственик!
    Виана пак ще бележи много, както и Неделев! После ще има гръмки заглавия за нечуваните в световния футбол 9 мача без загуба:::)))))!
    Цирк Балкански ряпа да яде?!
    А, и печелившите, които сами ще определят развръзката и печалбата!

Коментарите са затворени