Ботев Пловдив стигна до победа с 1:0 над Крумовград като канарчетата гостуваха на собствената си база в пловдивския квартал Коматево. Многото пропуски на жълто-черните в предни позиции направиха мача сложен за Душан Керкез и подопечните му. Победата можеше да дойде много по-лесно, но фрапантни пропуски попречиха това да се случи. Джеймс Ето’о донесе важните три точки за Ботев Пловдив с красиво попадение от далечна дистанция.

Гостите тръгнаха в нападение още от първия сигнал за старт на двубоя. В 6-ата минута Минков центрира отдясно по земя, а Секулич засече, но в аут. 3 минути по-късно Янко Георгиев трябваше да се намесва след удар с глава на Конте, който засече центриране от корнер.

В 13-ата минута Крумовград също имаше положение. Божидар Кацаров центрира отдясно към наказателното поле, а Ханс Бернат не успя да избие добре топката. Така тя попадна в Лукас Сантана, който стреля, но след рикошет вратарят на Ботев улови.

Ботев продължаваше да натиска и да бъде по-активен в следващите минути. В 33-ата Акере стреля фронтално от вратата от границата на наказателното поле, но неточно. Кристиан Нвачукву проби добре отляво и центрира към Секулич в 40-ата минута. От удобна позиция обаче хърватският нападател прати кълбото високо над напречната греда.

Най-добрата възможност за домакините дойде няколко секунди след това. Неразбирателство между Карабельов и Балоянос точно на сглобката на наказателното поле позволи на Диого Рапосо да открадне топката, да направи няколко крачки и да стреля към близкия ъгъл. Бернат обаче внимаваше и спаси.

Първото полувреме завърши с удар на Момчил Цветанов от пряк свободен удар. Топката обаче прелетя над вратата.

Многото положения през първото полувреме дадоха резултат в началото на второто, когато Ботев успя да открие. Нвачукву се строполи в наказателното поле на Крумовград, но дузпа не бе отсъдена. Топката стигна до Ивелин Попов, който подаде надясно към Джеймс Ето’о. Камерунецът стреля от около 25 метра и успя да преодолее Янко Георгиев – 0:1.

В 63-ата минута, малко преди да бъде заменен, Нвачукву проби добре отляво и стреля от малък ъгъл. Кълбото обаче се отклони от страничния стълб и излезе в аут.

В 63-ата минута, малко преди да бъде заменен, Нвачукву проби добре отляво и стреля от малък ъгъл. Кълбото обаче се отклони от страничния стълб и излезе в аут. Малко по-късно Вячеслав Велев искаше да подаде към вратаря Георгиев, но Секулич пресече подаването. Останал напълно сам срещу стража на домакините, нападателят стреля, но право в обсега на Георгиев.

В 70-ата минута Бернат трябваше да показва рефлекс, след като Вячеслав Велев отправи хубав изстрел от дистанция.

87 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Добра загрявка преди мача в Европа. Без много напрежение, на ходом, господарите на Пловдив взеха 3-те точки, докато циганите се валят в калта.

  2. 4
    1

    Че имаме проблеми – имаме, че всеки може да намери кусури на чужд труд, това ни е ясно, ама хайде да се сетим и не от 1912, а от погрома на КТБ през какво минахме. Или дори да си припомним, че при едно от предишните ни участия в ЕКТ, Любимец ни би в Пловдив, или при едно друго, ЦСКА ни отпори с 2:6. Така, че спокойно! Аз лично вярвам, че сме на прав път. И, ако, наистина нещо трябва да ни притеснява, това не са Секулич, Мараш или Каршак, а едни други хубавци, които пред нищо няма да се спрат, дори и отбора да загробят, стига да постигнат целите си с материалната база.

  3. 4
    1

    Трудна? Надиграхме ги. Играем 2 мача в седмицата. И след тежка загуба се дигнахме и направихме добър мач. Нападателчето ако вземе и да си вкарва положенията ще е супер, но уви. Алекса и той изпусна сам срещу вратаря. Може би трябва да пият по една ракия преди мач. Да чупят гипса малко. Суха мрежа. Вратарчето влиза в час. 3 точки и чакаме с нетърпение четвъртък.

    • Трудна беше на хартия. Ако имахме читави нападатели тея клоуни отиваха на тройка минимум.

  4. 3
    1

    Отборът ни върви в правилна посока!
    Това е важното.
    контузиите са доста кофти, но Ботев ще съумее да мачка.
    Перфектнио сме.
    да не забравяме. че все пак миналта година по това време бяхме отчайващи!!!!!!!!

    • а, днес мечтаем!

  5. Ето групата за плейофа, ако въобще стигнем до него.

    Фиорентина
    Олимпия Любляна / Шериф Тираспол
    Брьондби / Легия Варшава
    Цюрих / Витория Гимараеш
    Корвинул / Астана

    Както виждате има и възможни двойки (Астана и Олимпия), но при всички случаи отново сме аутсайдер.

    • Фиорентина, айде!

      Любимия ми отбор срещу любимия ми италиански отбор. Празник.

  6. 6
    6

    Това жълтите,сте бахти и неблагодарното племе,честно!
    До миналия сезон кой-къде ви хване ви лупкаше,като тъпан.Недоволни!
    Купа спечелихте,човека ви направи някакъв отбор,колкото му позволяват възможностите,играете ЕКТ,нямате загуба в първенството и пак недоволни!
    Грешка,градивна критика го наричате “разбирачите” по форумите!
    Живи и здрави!

    • Брато, за разлика от вас ние сме реалисти, замисли се над тва.

    • 5
      2

      Абсолютно си прав! Публиката на Ботев се държи така, сякаш всяка година печелим трофей и се борим за медали и редовно разцъкваме в Европа.

      За първи път от много години имаме ръководство, което води някаква смислена политика с налагане на млади играчи, имаме добър треньор, имаме балансиран състав, но мрънкането не спира. Секулич ялов, Игонен направил грешка значи не става, Там бил бавен, Укаки н’нам си какво… при нас докато не дойде шейх Мансур не започне да купува играчи по 10-20 милиона евро, няма да спрат форумните селекционери.

      Спомням си едно време, когато Стоилов искаше да доведе Марез, как имаше хора, който се отваряха, как може от втора френска да взимаме някакъв циганин.

      • Еми така е брато, ние винаги искаме повече за разлика от мангалите която един хикс с нас им осмисли цялото съществуване.

        Въпроса е там че като цяло нещата са добре, много добре и на тоя фон разни смешно грешки те дразнят още повече щото виждаш че отбора може много повече

  7. 7
    3

    Начи по отношение на Секулич,който както всички сме съгласни-не става и за чеп за зеле-има един детайл в играта му който всеки мач ме ПО-БЪР-КВА.
    Той е в наказателното поле, топката идва от фланга и той има защитник на гърба. Тв момче в нито един, НИТО ЕДИН случай не се е сетил да я прибере под себе си с което да елиминира защитника, да се обърне и с другия крак да я прати в обратния ъгъл. НИКОГА.

    Винаги я думка сватбарската веднага. Което няма как да стане защото и защитника и вратаря са му затворили ъгъла и топката отива или встрани или над гредата.
    Уникален некадърник.
    Не знам как не го вижда тва Душан. Тва движение трябва да го карат да повтаря по 200 пъти на тренировка докато го научи, бахти туриста.

    • 3
      1

      Секулич има друг голям проблем. Твърде често е с гръб към вратата и като получи топка от халфовете почти винаги я връща назад. Централният нападател трябва да стои с лице към вратата и като му дойде да я праща вътре. Това е!

    • Не това е най% страшното, това че не може да вземе една висока първа топка с глава , а е снажен футболист- помним играта за първа топка на Наско Илиев- винаги я отиграва с глава, а това би било голям коз за нас, защото разполагаме с бързите Акере и Нвачукво.

    • Каза мангала от Столипиново вместо “добро утро”!

    • 10

      Пусни си вашия мач с Левски и ще чуеш, кои са ЦИГАНИ!

  8. Botev-Selski kurvi-Shitty yellow whores
    Uglyness betrayal and Fear

    Get together yellow shits!
    Fly with fart you yellow fag!
    We are Botev K❤️matevo team
    We are ugly, Fart and Scum!
    Keep on farting Sultras boys!
    Keep on running Ultras Go!
    We have raised from the toilet
    We are mighty as a gay sex bomb!
    Our Asshole is the “College”
    We Will fuck with our dirty ass!
    We have lay the “corner stone”
    On the dick of negro boy!!
    As the mighty God of light Azis,
    We Lost the path, we suck the dick.
    We held the ass up in the air
    And led the way with a lot of fear!
    So, stay divided yellow/brown
    Fly with fart your yellow ass!
    BOTEV ASSH❤️LE is vomited
    We have made the shit decision!
    Our motto – Ugly betrayal and Fear!
    We will tolerate a pederasty !
    Freedom, LGBT unites us
    Hristo Botev is dead!
    The one who vomits brandy and mastic,
    falls and poops in his pants from alcohol
    Hristo Botev died forever!
    Uglyness, betrayal and Fear is our moto
    The niga dick is in my mouth.

  9. 3
    17

    И двата отбора са сателити и собственост на Пеевски

    • 10

      Сателит на Пеевски,доказателства за това имаш ли Ботев Враца не са ли сателит на Пеевски а Марибор

  10. 18
    1

    Много приятно мирише в сайта днес. Няма нито един столипински кореняк. Дано така да бъде целия сезон.

    • 2
      9

      Фекале, млъквай, помяр недоебан.
      Идкаш да фслиеам ли.
      Изчез2ай при козата!

  11. 12

    Тук един черноглед ботевист пише някви пълни глупости,няколко значение дали ще отпаднем от Зрински или Челси….или не си ботевист или се надявам да си си пийнал малко повече!!! Колкото повече мачове изиграем толкова по добре и най малкото,това ще е огромен престиж за Ботев и града ни …и ако не играем с такива отбори,както казваш,ще си останем отбор за нашето първенство….не е сериозно това което си написал,пич!!!

    • 13

      Обикновен провокатор, много вероятно да е и лаутар. Няма за какво друго да се хванат днес и пробват с това.

      Ние сме наясно, че трудно ще влезем в групите, но излизаме, играем и каквото стане.. накрая позсравяваме съперника, защото това е спорт. Догодина с нови сили се пробваме отново.

    • 10

      Така е, колкото повече международни мачове- толкова по- добре за отбора. Вижда се конкуренцията- днес например Янис игра отлично , отне доста топки, бори се непримиримо, подаваше добре. Вратаря придобива все по- голяма увереност и по- малко колебания. Там и Антоан играха стабилно, Минков отново отличен, Балоянис само бе доста колеблив.

    • 7
      3

      Аз също твърдя, че приоритет трябва да е шампионата. Нямаме още отбор за ЕКТ! Някои хора се напъваха и правеха сметки за 7 място за да сме играели в Европа. Още тогава казах, че Купата трябва да е приоритет, а не Европа през 7 място и плейоф. Още тогава казах че участието ни в ЕКТ ще е мъка, защото отбора и играта ни бяха леш! Спечелихме купата и това остава в статистиката и Историята, а ако се бяхме напънали за 7 място и плейофи, каква статистика ще остане от участието ни в Европа-никаква! ЕКТ са приход, но за да стигнеш до тях трябват победи и медали, или Купата. Берекет версин, ще вземем някой лев от това участие в Европа, но следа няма да оставим! С Купата обаче оставяме следа! Така че, Жрински, Челси, Селта….каквото такова! Първенството е важно!

      • То в първенството първите две места са вече капарирани…

        • 1
          1

          Капарирани били, ти досега да виждаш някой да играе по-добре от говедата? Не.

          • 1
            1

            Ама и говедата тепърва ще играят с по- сериозни отбори!

          • Лудогорец ше е шампион. Левски с калъфката и нататък, който успее да се вреди. Това се има предвид под капарирани.

    • 3
      1

      Ми ОК, нека съм провокатор, черноглед и прочее въпреки че съм ходел по мачове когато повечето от днешните бултраси са ходели прави под масата и са пили мляко от на майка си цицата.

      Но пак ше ви кажа-в Европа се играе когато си напишеш домашното вкъщи, а ние с тоя отбор не сме за там. За нашто първенство сме супер, дума да няма, обаче всеки що годе приличен европейски отбор ше ни разклечи.
      Ние играем бавно, подаваме настрани, някво смешно балканско тики така за което обаче нямаме нужните играчи, правим милиони грешки при пасовете, Тамм както се видя вчера става за срещу Курмовград, но в Европа е параход.

      За атаката ни изобщо не ми се говори, Секулич мач след мач съсипва усилията на отбора, Мараш май е същата работа.

      За кво да играем групи? Да ни шибат всяка седмица некви еврокомици ли?
      Да не говорим че с тея мачове четвъртък-неделя ни се изпочупиха половината футболисти, заеби.

      Дано да не съм прав естествено и дано отстраним Мостар, няма да има по-доволен от мен, но пак казвам-с тая игра не го виждам да се случи, дано да греша.

  12. 3
    6

    Къде е Красиан Колев , някой знае ли защо не попада в групата , Димитър Тонев……….също

    • 5
      1

      Явно според Керкез не са достатъчно добри, за да са част от групата на Ботев. Миналият сезон единия беше резерва в Крумовград, а другия в Хебър. Същата работа е и Фаустас.. и той е несполучлив трансфер.

      • 5
        1

        Колев е страшен талант , Тонев дори го извикаха в националния отбор и то точно миналата година

        • Страшен е според теб. Гледал съм го преди година и не ме впечатли. В Хебър с нищо не се запомни и там беше резерва. Дано да си намери мястото някъде. На Тонев му пожелавам същото.

    • Тонката е контузен- още на подготовката, а Колев са му казали да си търси отбор.

  13. Хайде спрете се. Момчетата четат какво пишем. Сега имат нужда от пълна подкрепа за мача в четвъртък. Това е изключително ключовия момент от сезона за нас.

    • 3
      14

      Кое му е ключовото на мача в четвъртък? Ако не отпаднем сега ше отпаднем следващия кръг, все тая. Тва дали ше отпаднем от Мостар или Челси примерно за нас е без значение, освен че клуба ше прибере още пари.
      Групите не можем и да ги сънуваме, а и честно казано-не сме за там.

      • 10

        Как да не е ключов мач в четвъртък, ти изобщо ботевист ли си?

      • Кое му е ключовото, казваш… абе ние кога сме играли плейоф в Европа? Кога е идвал последно голям западноевропейски отбор на Колежа? Как ще е без значение дали ще отпаднеш от Мостар или от Челси?

        Значи Жрински могат да играят групи а ние не сме за там… логиката къде отиде???

        Повече пари, по-скъпи футболисти, повече победи, още повече пари, още по-добри футболисти… и така се завърта колелото, ако нямаш някой Домус да ти изсипва по 60 милиона на година.

        • 2
          10

          По последния ти параграф-силно се съмнявам.

          Вижте бе, разберете го-ние групи НЯМА да играем. Ние НЯМАМЕ отбор за Европа. Колко още ПАО-та трябва да се случат за да разберете че ние сме един абсолютно посредствен отбор, който става само за нашето първенство?

          • Уникален си, пич. Да не излизаме в четвъртък направо.. м?? Що не станеш фен на Лудогорец? Там ще жънеш титли и групи. Ебаси лузъра.

            Ами ако се класираме??

            Преди няколко години Лестър спечели висшата лига!!! Във футбола стават чудеса. Гърция стана европейски шампион..

          • О да бе. Джейми Варди а малко по-слаб от Секулич, реално сме по-добри от Лестър…тиро лиро

          • Четене с разбиране му е майката! Идеята на написаното е, че във футбола понякога се случват и нелогични неща и аутсайдери могат да изненадат силните отбори. Излизаш и играеш!

      • По тази логика не ни трябваха изобщо евротурнири! Що за пораженческо мислене? Отиваш и се бориш, ако отпаднеш, поне си опитал.

  14. 10
    1

    По най бързия начин трябва да се намери свястна 9-а , защото Секулич вкарва 2 от 20 положения и труда на всички други е изгубен ! По добре да играем с фалшива 9-а , до оня ден без вратар , сега без нападател …Срещу по силните отбори едва ли ще имаме по 3-4 положения , за да вкараме 1 …

    • 2
      6

      Нали сме взели Мараш, оппа, май е Сека 2?

      • 7
        3

        Кога успяхте да го оцените? Та той не е играл нито един мач. Уникални са някои от феновете на Ботев. Изчакайте, може да се окаже нешлифован диамант.

    • Целият свят търси добра 9-ка. Това е светият граал на футбола.

      • 4
        2

        Написал съм добра , а не уникална 9-ка , Алекса Мараш явно е братовчед на Секулич !

    • Преди години , имаше един нападател в Ботев , казваше се Коко Праматаров , като близнак е на Секата , който го е гледал ще ме разбере ! Досега нападателите в Ботев в по новата история като , Жоао Паоло , Стивън Петков , Наско Илиев , Фернандо Виана са нива отгоре над Секулич !!!

  15. До момента две неща ни отделят от плана максимум за новия сезон – вратарската грешка в дербито и контузията на Уджа.

    Днес стана перфектен мач – три точки и липса на нова тежка контузия.

    Дано да преборим босненците. Те явно се притесняват от нас, тъй като са отложили мача си. Миналата година тези отлагания им изиграха лоша шега, защото не можаха да си защитят титлата, но пък играха групи в Европа.

  16. 9
    6

    Алоооо, тренер !
    Взимай бързо някъв голаджия ако ще и да е на 50 години. Тоя секулич може и от центъра със задна ножица да вкара, но изпуска всичко, което нападател трябва да вкара. Тоя просто не става и никога не е ставал. Както и игонен-домата !

      • 9
        6

        Секулич не е върха, но е единственият ни здрав нападател. Трябва да го подкрепим, а не да го сриваме със земята. В четвъртък ще ни направи мача, ще видите.

  17. 13

    Не знам от какво не сте доволни,освен с нападателите ни??? Преди два дена имахме уникално гаден мач…. психически момчетата бяха изцедени….изиграхме седми мач за 20 дена и мачкахме почти цял мач….незнам какво ще правим с тези нападатели,само това би ме притеснило,защото не може да излизаш по два три пъти на мач сам срещу вратаря и да не вкарваш, нямаш право и това не е за първи път….иначе браво на всички и тези които плюете по новото вратарче,мисля че избързвате, защото ще му трябва време и се вижда че има хляб в него….

    • 11
      2

      Бернат се справи добре. Аз ше го подкрепям дори само затва че показа топки и не се поколеба да застане на вратата срещу ПАО след грешката си срещу мангалите.
      Да, не е Ханко ама е по-добре от доматената путка.

      • Да, от мач на мач започва да се справя по- добре, започва и да се сработва със защитата. Да не забравяме, че и Ханкич почти година игра в дубъла и там не блестеше.

    • Бернат е много млад, само на 23 години е. Ще прави грешки, но има потенциал. Срещу ПАО второто полувреме извади 3 чисти гола… на три пъти излизаха сами срещу него и отивахме на Оксер, ако не беше спасил.

    • 1
      5

      Откак на наебаха с оназ пета, всеки мач за нас е гаден.

      • Като нямате други аргументи, говорите само за “оназ пета” и “бахурите”, ама пък нямате толкова акъл да помните други мачове!

  18. Мърков излез от храстите и коментирай. Отново думите ти се връщат като бумеранг право в лицето ти.

    След като унищожи Локото в петък, днес помогна на Ботев… Пич, честно, наистина си ТЪП. При положение, че си такъв карък, защо просто не си мълчиш? Казаха ти да мълчиш!!

    • Защото е ебан в главата шизофреничен плазмодий и не е в състояние да се контролира.

      • Има една приказка, че колкото повече мърдаш, толкова повече влиза… при Стикса скоро ще му излезе през устата. 🙂 🙂 🙂

  19. 4
    2

    браво Душане , трудна но сладка победа , вацени са трите точки ! Какво става с Никола Илиев да не е контузен !

  20. 6
    16

    Единственото хубаво в тоя мач е резултата. Отбора ни е БЕ-ЗО-БРА-ЗЕН.
    Централния ни нападател е оскърбление за футболната игра, тва момче може да става за таксиджия, пицар, колоездач..квото си измислите само не и футболист.

    Тва ти да играеш с някви абсолютни комедианти, да ги мачкаш цял мач и да не може да им вкараш миниум три гола…за кво говорим.
    Грешки, грешки, грешки….заеби.

    Пичое, наречете ме черноглед обаче с тая игра Мостар ше ни скъсат шортите.

    • 8
      2

      играем на два фронта, момчетата са изморени физически и психически, за това големи браво за победата!

    • 15
      1

      Пич, Уджа и Николов са контузени. Секата е трети избор, Мараш явно е по-слаб щом е резерва.

      Вярно, не сме Ман Сити, но това си е НАШИЯТ отбор и той има нужда от максимална подкрепа без значение, какво ще стане в четвъртък.

      • 7
        2

        Така е да, факт. И все пак НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ тоя некадърник, не мога да го гледам просто 🤬🤬🤬🤬

  21. Нямах съмнения за тази победа, но се чувства спада в играта. Може би разгрома от ПАО е повлиял на психиката?

  22. “Анонимен 04.08.2024 At 9:41
    2 2
    Охо, охо, да, днес в 23:00 свършва жълтия празник и започваме да коментираме разпраните задници от Източен 10.”

    😂😂😂😂😂

    Къде си бе ПЛЕШИВ ХЕРМАФРОДИТ?!?

    Ай ся коментирай, да ти еба майката малоумна

  23. 1
    5

    Какво става с терените в България? Какви са тези ниви?

    • Прибрахми царвицата сига играйм мач посли жъ сявами есениците

  24. 19

    Три точки! Жрински следва! Лека нощ Столипиново.

  25. 10
    1

    С тази игра ще береме ядове. Дано се промени

Коментарите са затворени