Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов сподели очакванията си за предстоящото дерби с Локомотив (Пловдив). Специално за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT опитният футболист разкри какво означава за него този мач.

“Този мач винаги е специален. Затова и тръпката я има още с излизането на програмата за първенството. Всички се вълнуваме от дербитата с Локомотив.”

“Още пазя чувството от предишния мач – беше някак си по-южно и по-страстно. Имаше уникална атмосфера, доминирахме, но за съжаление не успяхме да спечелим и се надявам сега да го направим. Пожелавам на всеки млад играч да играе в това дерби и да изпита това усещане, защото е невероятно.”

“Няма значение, че дербито е между двата мача с Панатинайкос в Лига Европа. Човешкият организъм е пълен с резерви и може да надскача себе си – именно това е силата на колектива. Щастлив съм от екипа, който успяхме да създадем в Ботев. Това е много важно.”

“Може да прозвучи като флирт с публиката, но когато ме посрещат така, аз мога само да се поклоня и да благодаря. И това, че имаше толкова много фенове, пропътували разстоянието до Марибор, е най-големият ни успех и си признавам, че ме гъделичка.”

“Бил съм капитан на 7-8 отбора, но не мога да кажа каква е рецептата да си лидер. Може и така да се раждаш, но все пак опитът е важен. Отговорността е много по-голяма, когато си с лентата.”

“Да, спечелихме Купата на България, но 9-то място не е ОК за мен. Ботев трябва да се бори за медали и за финал за купата. Младите да се научат да имат принадлежност към клуба, за който играят. И се правят много жертви, когато искаш клубът да успее.”

10 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    5

    Аз Гатю-плувката от питътъ и 6-те бахура се чувствам някак си като прероден ва да сейба.

  2. 7
    2

    Има ли тема за Ботевата чета веднага я налазват комплексирани джуджета.Плъхове излизат от дупки и коптори.Релси и траверси се надигат.Буферняците пияни,защитници на ракиджийницата не мирясват без да се изберат върху символа на Пловдив.Цигани миризливи,злобни катунари,вие господари на ефира,сте срам за човешкият род Крадци,лъжци,просяци фантазьори.Цигани прости винаги и навсякъде сте неканени гости

    • 3
      3

      Влез в нашите теми,и виж от кого са налазени,и колко умни,и интелигентни неща пишат.
      После се върни тук,и ще си поговорим.

  3. 3
    11

    Селяндури, къде е Митко Илиев, къде са вашите легенди???!!!

    Единият съсипа кариерата на стотици деца с примера д а се пие от сутрин до вечер. Децата лесно се влияят, а Чико десетилетия пиянстваше. Той е главната причина школата на Ботев и ботевъ да не работят.

    Другата жива легенда- Тошко Мекицата целува чужда емблема. Наречен безхарактерен футболист като Мекица от Дарик радио.

    • 3
      2

      Квадратно полирана глави,простотията,лъжите и самонаричанията са за вас

  4. 1
    9

    Циганин, недей да лъжеш! Маовете с Локомотив по нищо не се различават от тези с Хебър!Как така не спирате да мислите за Пловдивския любимец?Нашето дерби е с левски! Мангала тръгнал да величае тия от Лаута

    • Ха-ха-ха,с Левски, ха-ха-ха,
      Аве селяк,говедата не ви броят за живи,дори много от тях ви симпатизират,вие в качеството си на малкото ЦСКА,от времето на Добри,и Милко се вкарвате в разни филми, ха-ха-ха,поне ги информирайте,та и те да знаят,че имат дерби.
      Ей размя ме.

Коментарите са затворени