Бившият старши треньор на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия заяви, че тимът има доста позитиви на своя страна преди сблъсъците с Марибор от първия квалификационен кръг за Лига Европа.

В същия турнир начело с Белия канарчетата, пак след спечелена Купа на България, направиха последния си сериозен пробив – през лятото на 2017 година. Тогава те отстраниха албанския Партизани и израелския Бейтар Йерусалим, а после отпаднаха от Маритимо.

“Марибор е сериозен противник, но не е непреодолим. Ботев направи добра селекция и подготовка. Мисля, че ще се получат добри двубои и дано Ботев съумее да отстрани словенския съперник. Това, че имат гарантирани още два мача в Лигата на конференциите при евентуално отпадане от Лига Европа, дава спокойствие. Все пак това са 4 мача в евротурнирите, но винаги е по-добре да продължиш в по-сериозния турнир“, категоричен бе Белия пред “Тема Спорт“.

“Ботев разполага с играчи с опит в Европа като Ивелин Попов, Карабельов. Имат добър баланс в отбора. Съумяха да допълнят с точните състезатели, така че имат сериозни шансове да отстранят Марибор. Имат и още един позитив на своя страна – пълният стадион “Христо Ботев“. След близо 30 години Ботев се завръща на “Колежа“ за мач от евротурнирите, което също е допълнителен стимул. Преди години ние играехме тези двубои в Бургас, но въпреки това феновете бяха неотлъчно до нас и пълнеха “Лазур“. Тук обаче обстановката ще е коренно различна и при всички положения ще е в помощ за Ботев“, добави Николай Киров.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  4

  Стоян канара още се чуди защо изгонихме Белия заради една питъ ва да гоейба.

 2. 1
  7

  Само да не са черно бели щото веднъж вече ме отказаха от футбола като ми зашиха 9 Бахура на Лаута и втория път ми нахакаха онази пета в гъзъи си ИЗЯДАХ дипломата

 3. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
  8
  2

  Марибор не е страшилище.Да се надяваме че футболистите ни ще са достатъчно мобилизирани и мотивирани.Успех.

  • Марибор не са страшилище, но и ние не сме. Марибор са един сработен, дисциплиниран и опитен отбор- всяка година играят в евротурнирите, имат го този опит, а ние сме от време на време и последния път отпаднахме безславно от един среден отбор, който с нищо не ни превъзхождаше, но не даде дори гол да му вкараме в два мача!

 4. 4
  4

  Botev P❤️div
  Beauty Faith and Struggle

  Get together yellow/blacks!
  Fly with pride your yellow flags!
  We are Botev P❤️div team
  We are Beauty, Faith and Dream!
  Keep on fighting Bultras boys!
  Keep on ruling Ultras Choice!
  We have raised from the tomb
  We are mighty as a bomb!
  Our Fortress is the “College”
  We Will defend, with bravery and courage!
  We have lay the “corner stone”
  On the “walls of Babylon”!!
  As the mighty God of light Apollo,
  We Lit the path, the rest to follow.
  We held the torch up in the air
  And led the way without a fear!
  So, stay united yellow/blacks!
  Fly with pride your yellow flags!
  BOTEV P❤️DIV is Religion
  We have made the right decision!
  Our motto – Beauty Faith and Struggle!
  We don’t tolerate a haggle!
  Freedom, brotherhood unites
  Hristo Botev Never dies!
  Those who fell for our Freedom.
  We remember and will need’em
  Hristo Botev lives forever!
  He is our Endeavour!

Коментарите са затворени