“Марица” постигна успех във втората си контролна среща от началото на лятната подготовка. “Жълто-сините” победиха с 3:0 състава на “Родопа” (Смолян). Приятелският двубой се игра в събота на стадион “Марица”.

“Марица” беше по-активният тим през целия мач. Срещата започна с няколко добри атаки, които не получиха завършек. Първата възможност се откри пред Александър Праматаров в 19-та минута, но ударът му бе спасен от вратаря на “Родопа”. В 24-та минута, след бърза многоходова атака играещият треньор и капитан на маричани Валери Домовчийски откри резултата. В 30-та минута Петър Начев спаси с вещина удар на играч от Смолян, а малко по-късно опасна атака на “Родопа” предизвика суматоха в наказателното поле, но тя завърши без удар. В 40-та минута Георги Трифонов получи хубав пас от Олджай Алиев, залъга защитник и стреля, но малко над вратата. Нов шанс за Трифонов се откри след две минути, но ударът му бе блокиран. В края на полувремето Георги Михайлов центрира от фланга и Даниел Спасов без забавяне стреля силно, но стражът спаси, избивайки в корнер.

През втората част “Марица” изгра почти изцяло в юношески състав, като всички футболисти от групата за мача влязоха в игра. Тя започна с два хубави удара на Христиан Димитров и един на Александър Праматаров, но и двамата не сполучиха. В 50-та минута все пак Алекс Праматаров се разписа, възползвайки се от хубаво подаване и с добър удар удвои резултата. В 66-та минута Георги Трифонов се откъсна сам срещу вратаря и точно пред наказателното беше съборен. Играчът на “Родопа” получи директен червен картон и бе заменен поради приятелския характер на двубоя. Самият Трифонов изпълни свободния удар и след рикошет направи 3:0. В 73-та минута гостите удариха греда при една от атаките си, като това бе и най-сериозната опасност за тях. По-късно Радослав Мицев, след корнер, имаше шанс да отбележи в суматохата. Филип Колев на два пъти и Емелио Макавеев също имаха възможности пред себе си, но не успяха да реализират.

Следващата контрола на “Марица” е на 13 юли срещу “Гигант” (Съединение).

МАРИЦА: Петър Начев, Атанас Ташолов, Димитър Пройчев, Ангел Пеев, Георги Михайлов, Теодор Фърков, Даниел Спасов, Олджай Алиев, Валери Домовчийски – капитан, Александър Праматаров, Георги Трифонов (Виктор Петков, Емилео Макавеев, Симеон Сираков, Наско Христев, Ангел Тосев, Радослав Мицев, Христиан Димитров, Даниел Беломачев, Филип Колев)


1 КОМЕНТАР

  1. В родопа е пълен хаос,забравиха на 20 човека фенове да си изказват мнението в фейсбук,старите вземат по 2000 и нагоре младите по 500 лева пълен цирк са тея родопа

Коментарите са затворени