Пловдивчанин стана помощник-треньор в Етър.

Двама нови треньори подсилват треньорския щаб на Светослав Петров. Марчо Дафчев е новият помощник треньор на „Етър“, а Петко Петков – треньор на вратарите.
Марчо Дафчев е роден на 12 май 1978 г. в Пловдив, където кариерата му започва в „Марица“ (Пловдив). Първият му клуб е „Сокол 94“. През 1998 г. преминава в „Локомотив“ (София), с който в три периода има 236 мача и 55 гола в „А“ група, там и завършва кариерата си. Защитавал е още цветовете на ЦСКА, „Патрайкос“ (Гърция), „Ботев“ (Пловдив) и „Нефтчи“ (Баку), където играе заедно със Светослав Петров. Треньорската му кариера преминава през „Евроколеж“ (Пловдив), националния отбор на България до 17 години (2017-2019), в школите на „Ботев“ (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив), бил е старши треньор на „Атлетик“ (Куклен), а от лятото на 2023 г. – и треньор в „Черноморец“ (Бургас).
Петко Петков е роден е на 2 февруари 1971 г. в Габрово. Вратар, от 1987 до 1993 г. играе за „Янтра“ в „А“ и „Б“ група. През 1993 преминава в ЦСКА, с който става шампион и носител на купата през 1996/97, определен за най-добър вратар във вътрешното ни първенство. После играе един сезон в „Левски“ (Кюстендил) и три сезона в немския „Бабелсберг“. След края на кариерата си става треньор на вратарите, има лиценз UEFA Goalkeeping В. Работил е във „Видима-Раковски“, „Локо“ (Мз), дълги години в ЦСКА и „Ботев“ (Пд),като в пловдивския клуб е работил със Станимир Стоилов и Цанко Цветанов. Бил е още треньор на вратарите в юношеските формации до 19 и до 17 г. на националния отбор, на „Славия“, „Анортозис“ (Кипър), а последните пет сезона – в родния „Янтра“ (Гб).
Марчо Дафчев и Петко Петков влизат в треньорския щаб на мястото на Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като Марин Стефанов ще продължи работа в школата на „виолетовите“.