Рекордно кратък се оказа престоят на Танчо Капаков начело на Спартак – едва 13 дни. Точно преди първата тренировка на тима той  бе освободен, а от клуба така и не оповестиха причината за раздялата. Това изненада крайно неприятно феновете на “кючукпарижани”. По информация на нашата медия причината е скандал между Денис Хасан и Динко Миленчев, както и липса на финаси за заплащането на Калпаков.

На Калпаков се разчиташе много, а ръководството на Спартак не скри задоволството си от назначението му: “Търсихме треньор с опит и заедно със собственика на клуба Динко Миленчев се спряхме именно на господин Калпаков. Смятаме, че той е човекът, с когото Спартак ще се върне във Втора лига. С господин Калпаков вече работим и по селекцията”, това каза изпълнителният директор Денис Хасан след назначението на Калпаков.

Днес от Спартак оповестиха раздялата така: “Уважаеми привърженици на Спартак, днес ръководството на клуба проведе среща с Танчо Калпаков и двете страни взеха решение той да не води отбора през следващия сезон! Днес отборът започва подготовка, като заниманието ще бъде водено от Димитър Иванов, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев! Искаме да Ви уверим, че амбицията, която ще поставим пред отбора за този сезон, е влизане във Втора лига!”

Спартак започна подготовка следобед за новия сезон в Югоизточна Трета лига. Отборът ще бъде воден от Димитър Иванов, който е роднина на Хасан, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев – временния щаб, който завърши изминалия злополучен сезон.

25 футболисти се включиха в първото занимание на “гладиаторите”, което се проведе на Футболен комплекс “Спартак”. С мъжете тренираха и 7 юноши на клуба. Преди заниманието изпълнителният директор на клуба Денис Хасан обяви, че след като миналия сезон не успяха, сега отново целта е влизане във Втора лига.

Добрата новина за спартаклии е оставането на Мирослав Радев, който в крайна сметка запончна подготовка с тима. Новите попълнения са Свилен Щерев и Ариф Ферадов.

Ето и групата на Спартак: 

Вратари: Кристиан Милушев, Георги Чумпов

Защитници: Владимир Айтов, Кръстьо Милев, Петко Петков, Сами Мехмедов, Даниел Спасов, Веселин Локов

Полузащитници: Теодор Митрев, Пламен Цончев, Цветелин Петров, Свилен Щерев, Антон Маргаритов

Нападатели: Мирослав Радев, Тодор Тодоров, Васил Стойчев, Венцислав Гюзелев, Ариф Ферадов

Юноши: Александър Ладоня, Александър Стаменков, Симеон Пашов, Божидар Илиев, Ангел Димитров, Ивайло Вангелов, Никола Дишкилов

Спартак ще се подготвя до 14 юли на базата си в Пловдив, след което заминава на лагер в Тополовград.

Контролни срещи:

 • 26 юни – Хебър
 • 6 юли – Локомотив Пловдив II
 • 13 юли – Крумовград
 • 20 юли – Ямбол
 • 24 юли – Секирово
 • 27 юли – Асеновец
Спартак (Пд) – първа тренировка, 24.06.2024
Спартак (Пд) – първа тренировка, 24.06.2024

 

7 КОМЕНТАРИ

 1. Господ си знае работата! Подли и неподчтенни хора управляват отбора за това ще ударите дъното.

 2. Са двама-Денис и Крум и двамата нямат място в клуба

 3. Са двама-Денис и Крем и двамата нямат място в клуба

 4. Миленчев взе Спартак за да има къде да играе синчето му. След като стана ясно че копеленцето му не става за нищо, загуби интерес към клуба. Другия въпрос е че няма капацитет да управлява футболен клуб. Освен това се обгради с мижитурки и некадърници, като пчелата, Тимонов и т.н.

 5. 4
  1

  Кои са и къде са феновете на Спартак ?! Някой виждал ли е такива в Пловдив ? Напишете ги поименно, да ги знаем всички.

 6. “кючукпарицажи”

  Teя в редакцията са редко громотни заеби…

 7. Феновете на Спартак още ли са плътно зад Хасан и Миленчев ?
  Аматьорска работа е това.
  Уволняват треньор с 10 поредни победи !
  Сега уволняват друг преди да е започнал!
  Стадион кога ? ? ?
  Каква втора лига ???
  Миришат нещата но пък и без тях може и да няма отбор даже
  Успех

Коментарите са затворени