Новият треньор на Спартак (Пловдив) Танчо Калпаков обяви пред Football24.bg, че амбициите на тима да гони класиране във Втора лига съвпадат с неговите.

Именно високите амбиции на “гладиаторите” са го убедили да приеме предизвикателството да поеме тима.

Калпаков вкара Марек от Трета във Втора лига, а след това направи фантастичен сезон с дупничани и в крайна сметка отборът игра бараж с Ботев (Враца).

“Решението да напусна Марек не беше спонтанно, беше добре обмислено. Направихме наистина страхотен сезон и в крайна сметка ако отборът бе спечелил промоция вероятно щях да остана, защото до момента не съм бил треньор в елита и това е огромно предизвикателство. След миналия сезон обаче реших, че ми трябва нещо ново. Надявах се да получа добра опция за Втора лига, но към момента нямам такава. Срещнах се с хората от Спартак (Пловдив) и ми харесаха много техните амбиции, които напълно съвпадат с моите. Искам да водя отбор с амбиции и се надявам да помогна на тима да спечели промоция във Втора лига. Хората са амбициозни, искат да постигнат нещо, а това напълно съвпада и с моите виждания”, заяви Калпаков пред трибуната на Football24.bg.

“Югоизточната Трета лига ще бъде доста оспорвана, защото има много добри отбори. Очаквам здрава битка между нас и отбори като Черноморец Бургас и Саяна, които също ще имат амбиции да влизат. Като направя едно сравнение между тези лига и Югоизточната според мен тук отборите се опитват да играят повече футбол. Знам, че Спартак е имал голям малшанс през миналия сезон и заради лоши резултати в два мача отборът не е спечелил промоция, но се надявам да направим една силна кампания и да коригираме нещата. Отборът ще продължи да си залага на местни кадри от Пловдив и региона. Тук има доста футболисти. Мисля, че можем да добавим малко повече опит към състава и това да ни помогне да гоним голямата цел”, добави той.

“Разбира се, че вярвам, че мога да помогна на отбора да осъществи целта си. Точно за това се захванах с това предизвикателство”, завърши специалистът.

3 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени