Юношата на френския Бастиа – Мохамед Амин Бумаауи, е футболистът на проби в Ботев Пловдив.Атакуващият халф игра през миналия сезон за втория отбор на Бастиа в петото ниво на френския футбол (Championnat National 3).
Мохамед Бумаауи има 11 гола в своите 21 мача през изминалата кампания за дубъла на Бастиа, като е изиграл и един двубой за представителния отбор в Лига 2, но е записал само 13 игрови минути, съобщава Dsport.
Бумаауи играе като атакуващ халф, но е използван като нападател във Франция. Високият 187 сантиметра 19-годишен футболист е със силен десен крак, като разполага с френски и марокански паспорт.

“Виждам всички изключително позитивно настроени, така че това е хубаво. До края на седмицата се надявам да обявим трансфери. Мисля, че до няколко дни ще можем, защото нашият спортен директор Артур Платек работи много упорито върху това”, заяви босненският специалист по време на първата тренировка на тима за новия сезон.

“В момента групата ни не е пълна, има състезатели, които са с националните отбори, има и други с проблеми. Дано се съберем до края на седмицата и очакваме новини за трансфери в близките дни. Йонас Там и Уме Емануел ще получат допълнителна почивка и ще се присъединят към подготовката на отбора на по-късен етап.

Чакаме нападател и крило. Няма как да скрия за възможността Хидайет Ханкич да направи трансфер, но имаме необходимите опции. Най-важното за мен е, че запазихме 80 процента от отбора, което е ключово за успеха. Атмосферата е страхотна и съм сигурен, че ще бъдем все по-добри.

Когато достигнеш целта си да играеш в Европа, това ти дава много позитивна енергия и няма проблем, че почивката ни беше доста кратка. Гледаме с нетърпение към следващия сезон. Искам да благодаря на Дилан Мертенс и Мохамед Брахими за това, което направиха за Ботев. Чакаме отговор от Николай Минков дали ще остане, или не.”

4 КОМЕНТАРИ

  1. ГА Е МУСЛИМАНИН СТАВА АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

  2. 3
    8

    ПЕТА дивизия на Франция е като втория отбор на Говедарци, ва да го ева.
    ПЕта или петА? Все е в дивия. Важното е да не е бял.

    • Ахаха, не знам, в Говедарци вие сте домакини така че може и да си прав.

Коментарите са затворени