Свиленград продължава напред в квалификациите за влизане в ЮИ Трета лига след победа срещу ФК Кортен с 3:1. Мачът се игра на неутрален терен в Пловдив, на ст. “Марица”.

“Граничарите”, в чиито редици личат имена като Георги Стефанов, имаха и още възможности за голове, като на два пъти удариха гредите. Те водеха до почивката с 2:0 с голове в началото на мача и в края на полуремето от дузпа. 10 минути след началото на втората част отбелязаха и трети гол. Емилиян Зотев отбеляза на два пъти, а веднъж реализира Юлий Шекеров. Все пак в края на мача Стоян Танев отбеляза почетно попадение за тима от новозагорското село, предаде репортер на PlovdivDerby.com.

За срещата на Марица (Милево) в Стара Загора можете да прочетете ТУК!

В друг бараж, игран на градския стадион в Хасково, Локомотив (Стара Загора) губеше с 1:0 от Нефтохимик до 93-та минута, когато резултатът бе изравнен. При дузпите “железничарите” бяха по-концентрирани и спечелиха с 3:2 и общ резултат 4:3.

Първи кръг, 6 юни, четвъртък, 18 часа

  • А. Свиленград – Кортен (Кортен, обл.Сливен) 3:1 на стад. “Марица” в Пловдив
  • Б. Марица (Милево) – Арена (Ямбол) 3:0 на стад. “Локомотив” в Стара Загора
  • В. Локомотив (Стара Загора) – Нефтохимик (Бургас) 1:1 (3:2 при дузпите, 4:3 кр. резултат) на стад. Хасково

Втори кръг, 11 юни, вторник, 18,00 часа

  • I. Свиленград – Локомотив (СЗ), стадионът ще се уточни допълнително. Победителят от I е първият класирал се отбор.
  • II. Победител от Б – почива

Трети кръг, 15 юни, събота, 18,00 часа

  • Загубил от I – Марица (Милево), стадионът ще се уточни допълнително. Победителят от този мач е вторият класирал се отбор.