Костадин Филипов – представляващ ДЗЗД “Колежа”, изпрати писмо до Община Пловдив и по-конкретно до инж. Тошо Пашов – зам. кмет, относно “Изпълнение на строеж на стадион “Христо Ботев”.

В писмото са посочени няколко въпроса, които са след проведена работна среща на “Колежа” на 31 май.

Ето пълния текст на писмото, без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Пашов,

След проведената на 31.05.2024г. работна среща на обект: “Изпълнение на строеж, част от Общинска спортна инфраструктура-Стадион “Христо Ботев“-град Пловдив и установените иа място отклонения от приетите и въведени в експлоатация обекти, Ви молим за становище по следните въпроси:

Установени са СМР на ниво +1 и ниво +2, сектор А. които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Към днешна дата, достъп до тези помещения имат само представители на футболния клуб. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД “КОЛЕЖА“ и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение:

Установени са СМР на ниво +3, +4 и +5. които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Към днешна дата. достъп до тези помещения имат както представители на футболния клуб, така и външни посетители иа спортното съоръжение. Всички СМР, конто не се изпълняват от ДЗЗД “КОЛЕЖА“ и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение;

Цялостно, на територията на стадиона са открити промени, модификации и допълнителни работи по електрическите инсталации, които не са част от одобрената проектна документация. По наши данни тези промени са направени без знанието на проектант, строителен надзор, строител и Община Пловдив:

В трафопост намиращ се в близост до сектор “А” има разположена една машина, която осигурява електрическо захранване на сектор “А”. Въпросната машина не е част от проекта към ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 и е доставена временно и под наем от ДЗЗД “КОЛЕЖА”. Информираме Ви, че след изтичане на договора за наем, сектор “А” ще остане без електрическо захранване.

Очакваме вашите отговори и решения на поставените въпроси.

Очакваме вашият отговор в най-кратки срокове, тъй като, като изпълнители на обекта сме принудени да спазим българското законодателство и да ограничим по всякакъв начин достъпът до гореописаните помещения, тъй като те са все още активна строителната площадка и не са приети за ползване.

При липса на отговор до 10.06.2024г.. каним Ваш представител от 08:00 часа, на 10.06.2024г. на място, заедно с представител на строителния надзор и проектант да предприемем нужните действия, за ограничаване на достъпът до описаните зони.

10 КОМЕНТАРИ

  1. Очакваме вашите отговори и решения на поставените въпроси

    Бахти и малоумниците в това семейство филипови. Създават проблеми и въпроси, чийто разрешаване зависи само и изключително от тях си. Затова ли краднахте поръчката за стадиона, за да ни създавате само проблеми и нерви? ВЪН МИШКИТЕ ОТ БОТЕВ!!!

  2. Шъ ви опъвам ушити ей мишки шъ вървите само по тротоара

  3. 1
    2

    Пинко им са изпика в устата на жълтите измекяри.

  4. 1
    2

    Не зависи от вас драги “строители”! Ако се спазват законите,стадиона се затваря за довършване изцяло,а на вас ви пишат една солена глоба!

    • 2
      1

      ОБЩИНА ПЛОВДИВ ТРЯБВА ДА СЕ САМОГЛОБИ ЗА ВСИЧКИ ДИВОТИИ ОКОЛО ГОМНЕЖА!!!!

      • Вижте си настрани от стадион м****** от Столипиново

  5. 2
    4

    Жълтият кенеф стана дрисня, много обичат да мляскат.

Коментарите са затворени