Една от най-популярните страници на привържениците на Спартак (Пловдив) във Facebook публикува редица въпроси към кмета на Пловдив и ОБС – Пловдив.

Представяме на Вашето внимание текста на декларацията без редакторска намеса:

До кмета на община Пловдив Костадин Димитров – кметът на Пловдив

До ОбС-Пловдив и замесените

Уважаеми,

Привържениците на ПФК Спартак Пловдив искаме да зададем следните въпроси, на които да отговорите и да внесете яснота по важния за всички нас стадион “Тодор Диев“ (нашият дом), понеже през последните дни в общественото пространство започнаха да се тиражират някои притеснителни информации:

1.Обяснете каква е моментната ситуация документално със стадиона?

2.Вярно ли е, че умишлено не се дава разрешение за започване на ремонт по последния проект на ръководството на клуба заради вече започналия пробив под Централна гара?

3.Има ли наистина идея за бутане на съоръжението и превръщането му в нещо друго (да кажем т.нар. “парк“)?

И малко наши съображения, които искаме да споделим с цялата пловдивска общественост. Нека поразсъждаваме:

Самият пробив, който дори е грешно проектиран, буквално “захапва“ стадиона ни. По ул.“Димитър Талев“ зад трибуните, той излиза плътно до рамките на стадиона – достъпът е отрязан за нормално посещение на футболна среща. Пак по продължението на ул.“Д.Талев“, но вече от страната на Билата, също има излаз на пробива или т.нар.“ръкав“, който също прави достъпа невъзможен. От страна на бул.“Македония“, който между другото ще се разширява и отново ще е за сметка на стадиона явно, също достъпът ще е почти невъзможен.

От изложеното дотук се вижда, че самият пробив и неговите връзки умишлено правят съоръжението почти неизползваемо. Кажете, според Вас това не е ли грешка при проектирането или по-лошият вариант е това да е умишлено направено?! Как изведнъж стадионът на толкова поколения става пречка? Отбор без стадион накъде отива според Вас, това ли се цели? Това го няма никъде по света!

Да помислим и върху абсурдната утопия за парк или може би едно малко бетонно нещо с няколко хубави масивни кооперации? Как там изобщо на някой му минава през ума да прави “парк“, когато има само няколко дървета в рамките на обекта. Може би всичко ще се бетонира, ще се сложат малко пейки за замазване на очите на хората и някоя друга фиданка? Как ще се прави парк до най-големите пътни артерии в най-големия квартал на Пловдив, какъв въздух ще дишат хората, майките с деца в този ви утопичен парк господа? Дано всичко това, което витае като слухове, да си остане такова и да се работи за благото на Спартак!

Самият стадион всички знаем, че е на най-хубавото и комуникативно място в квартала, където може да се изгради истинско бижу. Стадионът може да стане китен и много приятен. Ако няма да помагате, поне не пречете. Градете, а не рушете!

Надяваме се на изчерпателен отговор, в противен случай всички ще видят, че не се мери с еднакъв аршин, а ние ще считаме, че третирате привържениците на този славен клуб като “втора ръка“ хора! А последствия,…ще има!

С уважение: От привържениците на Спартак Пловдив

9 КОМЕНТАРИ

 1. Пчела, ти ли си автора ма този пасквил? Или някой друг некадърник от канцелариите. Спартак отдавна е мъртъв и няма фенове, само няколко миризливи цигани от лоХОМОтив вкарват интриги от време на време, като забравят, че именно буферите изхвърлиха Спартак от А група, като ги биха последния мач, без да имат нужда от това.

 2. А за емблемата пак ли кметът ви е виновен? Аз до колкото си спомням именно Спартак развали концесията и се опита да я предоговори, след което общината не подписа. И второ клубът не иска да строи нищо. Както виждате от клуба мълчат и не протестират. Самият Миленчев каза, че програма максимум е да се оправи централната трибуна още преди 2 години. Красивата картинка и лъскавите обещания са правх в очите, каквато бе и “амбицията” за Б група

 3. Глупаците от Спартак малко ги съжалявам честно казано, но просто са изкарали лош късмет че нямат такъв изключителен президент с главно П като Г-н Крушарски.

  Г-н Крушарски е единствения който може да строи стадиони. Всички отбори, които нямат Г-н Крушарски за собственик или фалират или не печелят никакви купи.

  Дори Венци Стефанов, който никога не ни е наричал селски отбор със селски треньор признава че Г-н Крушарски е единствения достоен президент на БФС.
  Макар че честно казано е малко обидно някакъв шишкав никаквец да дава оценка на светило като Г-н Крушарски.
  За какъв се мисли тоя все пак?

  Както и да е, отплеснах се, мисълта ми е че Спартак няма нужда да има стадион. В Пловдив трябва да има само отбори на които Г-н Крушарски е собственик. Други не.

  Да си жив купоносителю Крушарски, целувам ти ръка!

 4. 4
  7

  Ако ситуацията е вярно описана, то тоя стадион вече си е заминал! Ноооо… Нищо не пречи на Спартак да играят на ОБЩИНСКИЯ СТАДИОН НА КОЙТО ЧАКАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ФИНАЛ! БЕЗ ТУЙ,ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ БКП ГИ РАЗТУРИ И ОБЕДЕНИ С СЕЛЯНИТЕ ДА ПРАВЯТ СУПЕР-ТИМ!

  • Не мога да оспоря, че Кюстендил е град и съответно пришълците от този град са гражданя. Но, от онези гражданя, които не обичат да четат. Защото този стадион, вече порутен, този терен в кв. “Ухото” е извоюван от “селяните”, самия стадион е изцяло построен с доброволен труд на “селяните” и това е първия дом на “Ботев”. И паметника на Великия Войвода, който днес е пред “Колежа”, също е стоял пред този стадион. Милиционерското отроче “Спартак” се пръква през 1947 година и е рожба на Социалистическата революция. По същото време, точно любимото Ви БКП, бясно от това, че отбора на софийския гарнизон “Септември при ДНВ” не намира място в “А” група, изважда извоювалия това право “Ботев” и прави ЦДНВ. Демек армията ще има “централен” отбор и по местните гарнизони не е необходимо да се рита футбол. Естествено “милиционерите”, които кой знае по каква причина се прекръстиха на “гладиатори”, като свикнали винаги да крадат от хората се самонастаняват на ботевския стадион. Колкото до обединението, след втората ни шампионска титла, може наистина да е имало и грандомания у разни партийни “величия”, но резултата беше само един – дълги години да играе “Тракия”, а да се скандира “Ботев”. Така е г-н Гражданино! Со мекия гъз и со меката пишка! И научили се най-после като си купиш симид, да не го ядеш с хляб, че то било едно и също, бе! Гражданино!

 5. 7
  7

  Няма как интересите на 3-4 фена и 20 ритнитопковци да са над тези на града.
  4 футболни отбора и стадионите им, са твърде много за град като Пловдив.

  • 10
   2

   Ти в ред ли си? Това е все едно утре пред къщата ти да направят пробив и тя да пречи и да ти я бутнат, тогава твоя интерес само ще е срещу всички пловдивчани. Мисли малко, преди да пишеш глупости. И Спартак си е традиционен отбор.

   • 4
    1

    Спартак е най малтретирания отбор .Абсолютно на всички други отбори им беше помогнато финансово на някой дори прекалено.Вместо да се насърчава спорта и развива ,особено за децата ,ние го затриваме.

Коментарите са затворени