Несебър завърши на първата позиция в последния кръг на Югоизточната Трета лига и за втори пореден сезон спечели промоция за професионалния футбол. Преди 12 месеца делфините отказаха участие и вместо тях във втория ешелон влезе Черноморец Бургас.

В събота Несебър разби Родопа Смолян с 6:1 и подпечата визата за Втора лига.

„Този път ще участваме, ако получим лиценз, разбира се – каза президентът на делфините Недялко Москов. – Всичко ни е наред – стадион, финансиране, отбор… Работим вече и по селекцията. Имаме набелязани играчи. Този път първенството беше доста конкурентно. Щом до последния кръг не се знаеше кой печели групата. Успяхме да изпреварим два отбора с доста по-голям бюджет – Саяна Хасково и Спартак Пловдив. Това, че имаме само една загуба през целия сезон, показва превъзходството ни. Победихме съперниците в директните двубои. Не загубихме от тях – спечелихме три и един завършихме наравно. Бяхме най-добрият отбор“, добави Москов.

„През тази една година отборът със сигурност се обигра още повече. Показа, че е нямало демотивация след отказа от Втора лига предишния път. Защото това ме притесняваше най-много. Успяхме да надградим. Въпреки че през зимата ни напуснаха двама от най-добрите ни футболисти, които през есента бяха вкарали 38 гола (26 и 12) – Николай Дросев и Виктор Янев. И пак съумяхме да вземем достатъчно добри заместници, за да се преборим“, продължи шефът на Несебър.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Мача с Куклен биха 3:0 служебно ,а трябваше да ги разследват от полицията ,не от БФС и да ги изхвърлят от групата ,не да ги наказват с домакинства…в Обзор!

  2. 1
    1

    Димитровград игра феърплей , не загуби нито от Несебър нито от Саяна , гордея се с отбора

  3. Огнян златков правише съдийските назначенията на несебър, за да не бъдат ощетени и да скочат против него и да си стои на поста спокойно.

  4. Несебър са добър отбор и заслужено станаха първи,но и съдиите им помогнаха някои мачове.

  5. 3
    1

    Спечели с подлост ,купени съдии,отбори и мафиотски приоми. Единствено Саяна заслужава да влезе във втора лига.

Коментарите са затворени