Точно на 106-ата годишнина от появата на футбола в Пазарджик местният представител “Хебър” отново е разделен, след като на стадион “Георги Бенковски” се проведе среща на новия УС, треньорите от ДЮШ, представители на местната власт и др. На председателя на УС Владимир Гаджев са били представени предварително подготвени подписи с искане за провеждане на ново Общо отчетно-изборно събрание, с което да бъде избран нов президент на клуба.

Повод за раздор на срещата са били обявените адвокатски хонорари на Тинко Василев, който е член на УС. Както обаче той вече обяви в свое отворено писмо като отговор на това на друг член на УС – Йордан Минев, Василев е извършвал правни услуги в полза на Хебър, за което е длъжен по закон да предяви хонорар, а са били изплащани и такси по дела срещу клуба. Спорна тема е била и получаването на възнаграждения от членове на УС, а лични нападки едва не са предизвикали сериозен физически сблъсък между Веселин Минев и шефа на ДЮШ Йордан Чолов.

Административният директор на “Хебър” Борис Димитров е запитал новото ръководство какви спонсори е осигурило, как и къде ще се проведе лятната подготовка, стартирала ли е селекцията, водят ли се преговори с играчите с изтичащи договори. На 15 юни изтича и договорът на Любослав Пенев като треньор, а тимът все още не знае решението му къде ще продължи кариерата си.

Като председател на комисията по Бюджет и финанси в Общинския съвет в града Атанас Шопов е попитал кога и каква сума ще получи Хебър от община Пазарджик, обещана като целева субсидия от кмета Петър Куленски преди дни. Председтелят на УС Владимир Гаджев е обявил, че очаква тя да бъде гласувана на юнската сесия и през юли да бъде получена част от нея, а целият й размер да бъде половин милион лева.

Борис Димитров е потвърдил, че спонсорът на “Хебър” Румен Димитров има възможност да помага на клуба и занапред заедно с други двама потенциални партньори, но няма да го направи при това ръководство. Бившият национал Веселин Минев е разкрил, че е осигурен и нов треньор, както и спортен директор. Фен, присъствал на събранието, също е поискал оставките на сегашния УС.

Под искането за ново Общо събрание на клуба личат подписите на Борис Димитров, Найден Шопов, Александър Иванов, Ренета Камберова, Ива Забуртова, Йордан и Веселин Миневи, Спас Иванов, Румен Димитров, Борислав Даскалов, Атанас Шопов, Гурко Митев, Кирил Божков и др., т.е повече от 1/3 от имащите право на глас членове на сдружението ФК Хебър 1918.

Труд