Гражданският съвет за подпомагане на община Пловдив при строителството на стадион “Христо Ботев“ публикува изявление в официалния сайт на Сдружение ПФК Ботев.

Ето какво гласи пълната декларация, без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Димитров,

Kмет на община Пловдив,

Уважаеми г-н Борисов,

Председател на ПП ГЕРБ,

През изминалите месеци Гражданският съвет за подпомагане на община Пловдив при строителството на стадион “Христо Ботев“ положи неимоверни усилия да помогне на новото ръководство на града ни да се справи с един от най-важните проекти в България – възстановихме комуникация с надеждата, че ще върнем нормалността във взаимоотношенията на жълто-черната общност и експертите в община Пловдив; установихме пряк контакт между ползвателя на стадион “Христо Ботев“, а именно ПФК Ботев, с експертите от община Пловдив; предложихме, а Вие одобрихте след седмици чакане експерт със сериозна визитка от наша страна, който да работи безвъзмездно в интерес на проекта; проведохме редица срещи и разговори с архитекта и надзора на строителството, след които Ви представихме критични проблеми за стадиона и ясна “пътна карта“, по която трябва да се движим всички заинтересовани лица; изготвихме и Ви представихме подробен списък от оборудване и СМР, който следва да бъде реализиран, за да превърнем съоръжението в стадион, който може да приема футболни събития от най-висок ранг.

За съжаление дойде момент, в който публично трябва да разкрием, че недоумяваме какви са отговорите на следните въпроси:

1. Кога ще бъде съставена комисия, която да предяви гаранционните претенции за вече приетите и въведени в експлоатация части от стадион “Христо Ботев“ – нещо, за което алармирахме и лично г-н Борисов при последната ни среща на стадион “Христо Ботев“. Нашият дом вече се руши, а измина само една година от първия ни мач на стадиона!

2. Кога ще бъде възложено на арх. Савов препроектирането на етап 1.2. и етап 2, за да бъдат приети вече извършените строително монтажни работи и да бъде променена функционалността на помещенията. Не желаем стадион “Христо Ботев“ да е просто футболно игрище с трибуни, а дом, с който всички ние да се гордеем.

3. Кога ще бъдат започнати дейности по изготвянето на обществени поръчки, които да осигурят оборудване и СМР за стадион “Христо Ботев“, които ще гарантират възможността за експлоатация по време на футболни събития от най-висок ранг?

4. Защо спряха седмичните оперативки и защо няма комуникация с представителя на граждански съвет? Подписахте анекс за удължаване срока на строителството на етап 1.2. – без дори да проведете телефонен разговор с представителя ни. Отне ни месеци, в които съгласувахте гражданския му договор с какви ли не институции, за да може законно да се оказва подкрепа на експертите – оказа се, че община Пловдив така и не е представила подписан екземпляр на инж. Петър Костов.

5. Докога ще си затваряме очите за тоталния абсурд – инж. Атанас Чилингиров да обслужва интересите на строителната фирма, а не на проекта стадион “Христо Ботев“? Докога ще си затваряме очите за представителя на строителната фирма в доскорошните оперативки, а именно бившия зам.-кмет на община Пловдив Пламен Райчев, който е възлагал на същия строител милиони общински и държавни средства, а и е и бивш началник на инж. Атанас Чилингиров?

Уважаеми господа, представители на общинска и държавна власт,

В продължение на над 10 години не се отказахме от мечтата и правото ни да имаме своя дом. Не се отказваме въпреки опитите на видни местни бизнесмени и политически зависими играчи да разединят обществото ни. Няма да се откажем и сега, когато е на ред превръщането на стадион “Христо Ботев“ във функционално съоръжение, а не игрище с трибуни!

Знаем, че сте наясно с цялата картинка, както и с непрестанните атаки срещу нас. Знаем и за страха Ви да се справите с дерибеите в града! Ботев Пловдив и феновете му са зад Вас!

В очакване сме на открити отговори до 31.05.2024г., когато изтичаше срока на строителството на етап 1.2. и когато изтича срокът на неполучения договор на нашият представител в община Пловдив!

С уважение:

Граждански съвет

17 КОМЕНТАРИ

 1. 6
  2

  Да бяхте писали до Борисов, когато с Пеевски ограбиха КТБ и ни пратиха за 10 г в Коматево. Или, когато извика Кмета за да определя крайни резултати

 2. 1
  1

  Единственият самосрутил се стадион се намира в един парк в Пловдив. Друг самосрутил се – няма. Сега отново в този парк се строи безобразно – бавно и некачествено. Видяхме огромни пукнатини, ръжди, подпухнали стени и т.н. Лаутарите да вземат да натискат отговорника и Рудин вместо да гледат в паничката на градския съперник.

 3. 1
  3

  Натиск до край към общината и строителя и показване на дефектите в медиите, за да се поправи всичко.

 4. 5
  9

  От всичко написано единствения проблем който виждам е че никой не бръсне Гиздаков,Рашко и компания за слива….и започват драми декларации и т.н. Всеки път едно и също ….
  Много искат да са важни тези нещастници много

  • 3
   3

   Не ме пропускай и мене също. Нищо, че съм най-безполезния комплексар, който си вре гнусната зурла навсякъде и само осирам нещата, защото съм дебел лайновоз от Ст.Загора. Жалко, че не стана проекта за парк в Коматево, че да си напълня гушката.

 5. 3
  4

  Натискам и тези започват да звънят! Преди 10 дни благодарихме на кмета сега ми е крив!

 6. Я, всички да се хващат на работа
  Стадионът ни.трябва за Европа. И при това да е красавец

 7. 8
  8

  Да дадем довършването на стадиона на Стафунски той има багер все пак и е експерт гледа гордо от скайбокса като император …Може нещо да остане и за Гиздачето все пак те са представител на миноритарния собственик
  Пазете сдружението без него няма да има Ботев

 8. 5
  2

  Какво каза на Садъков сина? Като гледам как се строи на Лаута, идва ми да се разплача!

 9. 2
  8

  Колежа се руши още от строежа му. Помним как една трибуна се срина. Колежа е опасен за хора. Лично мнение, но аз не ходя на мачове страх ме е за децата.

  • Плешивият откачалник вече е “създал” и виртуално семейство…

 10. 3
  5

  НАЙ ДУБРЕ ДА ГУ СЪБАРЯМИ ИНАК САМ ЖЪ ПАДНИ ВРЪЗ НАЗИ АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ ДА СЯ ВРЪЩАМИ В КОМАТЕВО ТАМ Е НАШИЯ ДОМЪ НАПРЕДЬ МОЙЪ БОТЯВЪ

Коментарите са затворени