ЦСКА 1948 постигна важна победа с 2:1 над Ботев (Пловдив) в среща от 35 кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион “Витоша” в Бистрица.

Мачът беше със задължителен характер за домакините, които водят битка с Арда за заветното седмо място, което дава право на бараж за европейска квота.

“Червените” изоставаха в резултата до 80-ата минута, но с два късни гола на Неделко Пишчевич успяха да се доберат до трите точки.

Срещата стартира в много мудно темпо и без ситуации пред двете врати. Стигна се единствено до няколко статични положения, но те не доведоха до нищо сериозно.

В 27-ата минута “канарчетата” стигнаха до първата опасност. Нвачукву центрира отляво, Секулич се опита да засече, но вратарят на домакините изби.

“Червените” отговориха в 37-ата минута с удар от средна дистанция на Никола Илиев, минал на сантиметри от страничната греда на Игонен.

4 минути по-късно “жълто-черните” удариха греда. Мартин Секулич отправи удар от границата на наказателното поле, а кълбото се спря в страничния стълб.

Второто полувреме започна с ранен гол за Ботев. В 50-ата минута Кристиан Нвачукву получи в наказателното поле и с плътен удар прати кълбото в мрежата за 0:1.

В 61-ата минута Мартин Секулич се озова с топката пред вратата на ЦСКА 1948 и отправи шут, а след рикошет кълбото мина покрай гредата. Едва 8 минути по-късно домакините оправиха първия си удар след почивката, но Радослав Кирилов бе неточен.

В 74-ата минута удар на Педриньо от фаул закачи “жълто-черната” стена и топката прелетя в опасна близост до страничния стълб. Именно гредата спаси “канарчетата” минута по-късно след удар с глава на Талис и умела изява на Игонен.

Натискът на домакините даде нужния ефект в 80-ата минута. След центриране към наказателното поле на “канарчетата” Неделко Пишчевич изпревари Ехие Укаки и с глава прати параболичен удар, който се спря в мрежа за 1:1.

В следващите минути двата отбора си размениха по един опасен, но неточен удар, чрез Мартин Секулич и Педриньо.

Така се стигна до 90-ата минута, в която след центриране от корнер Джон Емануел изпусна Пишчевич и той с глава донесе успеха на своя отбор.

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Росен Божинов, Талис Енрике, Педриньо, Радослав Кирилов (к), Теодор Иванов, Симеон Василев, Никола Илиев, Реян Даскалов, Евгений Сердюк, Марио Топузов

Резерви: Леви Нтумба, Радослав Илиев, Емил Ценов, Емил Виячки, Неделко Пишчевич, Парвиз Умарбаев, Райън Бидунга, Пиер Нгуинда, Валентин Йосков

Ботев: Матвей Игонен, Джон Емануел, Ехие Укаки, Мартин Секулич, Фаустас Степонавичус, Димитър Папазов, Антонио Перера, Янис Карабельов (к), Кристиан Нвачукву, Ивайло Видев, Атанас Чернев

Резерви: Стефан Смъркалев, Николай Минков, Димитър Диклиев, Нехемие Кинтунту, Велиян Видолов, Мирослав Георгиев, Костадин Татаров, Габриел Златанов, Емил Найденов

39 КОМЕНТАРИ

  1. ПРАВЕЩ СИ ТЪНЪК, ВЕСЕЛ, РАЗХЛАБИТЕЛЕН, ОСВЕЖИТЕЛЕН И НЕСТИХВАШ ТАШАК С КЛОАКОМОТИФФ:))

    АПАПИ, ТЕМНИ ОБЛАЦИ СЪ НАДВИСНАЛИ НАД РОМСКИТЕ МААЛИ!!! КРЪВУЛОКЪТ ИСКА ДА ГИ РАЗСЕЕ С МАЛКИ РАКЕТКИ ПРУИЗВЕДИНИ Ф СТУЛЮПИНУУ И ШИКЕРА!! ГРАДУШКЪТА ША СА ИЗСИПИ С ПЪЛНА СИЛА ВЪРХУ КРИВИТИ НИ КЛОАКОМОТИФФСКИ КРАТУНИ И ША НА ЗАЛИЧИ КЪТ УТБОР, КЪТ КЛОАКОМОТИФФФ!!! ПРИЗУВАВЪМ ЗА ПОВИЧИ БАКЪР И ДЖУЛЯЗУ, ЗА ДА ИМА МАНГИ И ДА ЗВАДИМ КУЛЯНУТУ КУЕТУ НИ НАХАКА Ф ДИВИЯ, ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ!!! ПУФТА, ПАФТА, КЕНЦ!:))))))
    СИГАШНИТИ СЪБИТИА НИ СА МИМОЛЕТНИ!!! УЧАКВА НИ ДЪЛГА, ТЕМНА СТУЛЮПИНСКА НОШТ!!! НАЙ-ЦЪРНАТА ЗА ЛЮБИМЕЦА НА СИЧКУТУ РОМ Ф БУЛГАРИА, КЛОАКОМОТИФФФ!!!

  2. 1
    1

    Момчета,
    разберете ме – не се живее самотна, злобна, комплексирана и с пета и 6 различни по стил бахура в дирника!!

    И на вън не смея да излезна защото нашите фенове ме търсят. Оплаках се в полицията но и те ме “ебаха на къс пас” – казаха да ида на лекар да се прегледам… Лоши са…

    Затова търся вашето внимание, а вие ме отритвате. НИКОЙ друг не пише тук и сама си говоря вече. Вгорчихте ми и живота в тази подарена купа. Уж носители на купа, а ни шибат кадето ни хванат.

    Направо си туря въжето!!

  3. 1
    1

    Скъпи Локомотивци, фенове на любимата игра,

    Честит празник на Славянската писменост и култура!

    Искам да се обърна към Вас, за да внеса яснота около новината за раздялата ми с Локо Пд, която на 23 май 2024-та година се появи в медиите, а след това бе потвърдена чрез официално съобщение от клуба.

    Няма да влизам в подробности около случилото се на срещата между мен и г-н Христо Крушарски. За мен това бе мъжки разговор, на който всеки изрази своето мнение и виждането за бъдещето на Локомотив Пловдив. Всеки от нас има своята истина и може би гледа ситуацията от различен ъгъл и именно поради тази причина аз ще продължа да бъда докрай коректен и лоялен към вас, ръководството на клуба, играчите, ветераните на тима и институцията “Локомотив”, и няма нито да се оправдавам, нито да опитвам да трупам дивиденти. Всичко, което съм направил в тези 25 месеца, в които съм на “Лаута”, съм го направил единствено и само в името на Локомотив. Работил съм и продължавам да работя за черно-бялата кауза. Когато подписах моя договор преди повече от 2 години обещах отдаденост и професионализъм. И ще спазя своето обещание.

    Аз все още имам действащ договор с Локомотив Пловдив и ще продължа да го изпълнявам, докато не бъде прекратен.

    С Уважение:

    Александър Томаш”.

  4. Цъкат си децата в първа лига, а чичо Манчо оре. Голям кеф. С една купа едновременно да прее манго, кухорожко и прасчо.

  5. ПРАВЕЩ СИ ТЪНЪК, ВЕСЕЛ, РАЗХЛАБИТЕЛЕН, ОСВЕЖИТЕЛЕН И НЕСТИХВАШ ТАШАК С КЛОАКОМОТИФФ:))
    3
    1

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!

    ВЪН КРЪВУЛОКА УТ КЛОАКОМОТИФФФ!!! ДА ИДВАТ НАШТИ БЛАГУДЕТИЛИ УТ АНАДОЛА ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА И ГУТОВУ, УТНОВУ СНЕ ШАМПОАНИ!!! ПУФТА, ПАФТА!:))))

    АПАПИ,……….И ДА НИ ПРИКАЛЯВЪМИ С ГРЕСТА И ВЪЗИЛИНА!!!МАЖИ СЪ ТЪНЪК СЛОЙ, ПУ ПЕРИФЕРИАТА ПРЕЗ ТРИ ЧАСА, ТАМ КЪДЕТУ Е ЛИЛАВУ УТ КОЛЯНУТУ!!!……………..АМА ПЪРВУ ДА ИЗТРЪГНИМ КУЛЯНЦИТУ УТ ГЬОТА, ЧИ БОЛКЪТЪ Е ЖИСТОКА, ПУФ, ПАФ!:))

  6. 2
    4

    ЗАРАДИ ЗЛОБАТА КЪМ СТАДИОН ЛОКОМОТИВ, КОЛЕЖА СЕ РУШИ, ТЕЧЕ И Е ОАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!!!

    • 3
      1

      Джамията се строи бавно, за сметка на това некачествено.
      Централния сектор ше стане за Нова година, но не се знае кога.
      Левски е вечен-пише на Крушарски на фланелката.

      Хахахахахахаха шибани уроди.

      • 1
        1

        Шибаме изгрев бойски мангали: 7:3!,0:1!,6:0!Никой друг не се гаврил с жълтите олигофрени така жестоко както любимец на Пловдив ЛОКОМОТИВ!

  7. 2
    4

    Селяните са празни души. За тях няма нищо ценно и свято освен лъжата, лицемерието и неморалността.

    Уж голяма почит към Тоско Бозаджийски, поклони, веене на знаме с лика му, песни с името му, а истината е, че Тоско е предаден от своите бултраси! Убийците му пееха за свое удоволствие, че е умрял, а големите хулигани от бултрасЪ стоят мирни и кротки. За тях няма нищо свято, нямат чест и достойнство, за да защитят паметта на Тоско.

    Кога бултрасЪ ще се изправи срещу хулиганите на ПАОК и ще защити честта на Тоско и Ботевъ???

  8. 2
    3

    Поредното доказателство че купата е ПОДАРЕНА ЗА ВТОРИ ПЪТ.

    На курвите трябва да се заплаща

    • Пфахахахаха, целувай кура на Бойко и патката на Инсата за вашта купа, помияр.

      • 1
        1

        Защо да целуваш кур като си имаш курва? Ние Ибем ботевъ, а тя е винаги с разтворени задни части, за да поема ПЕТА СЛЕД ПЕТА

        • 2
          1

          Коляното, ахахах ЕВРОКОЛЯНОТО извади от лилавия гъз и тогава говори помияр плешив хаха майка ти дейба грозна.

          • 1
            2

            В лилавия изгрев бойски гъз има огромни пета и шест кура за цял живот ,тава са ни подаръците за вас жълт изроде!

  9. Очаква ни горещо Европейско лято на Колежа!!! Другото е пълнеж!

    • 2
      4

      Горещо ще да е … и много горчиво

      • 1
        1

        За сметка ма тва лятото в Говедарци ше е направо мечта-слезеш от овца, качиш се на коза..айахахахахахахах, циганската мечта се сбъдна.

    • 2
      1

      Пълнеж … ама много горчив.
      Ти къде се криеш? Кога ще те видя?

      • 1
        1

        Ела на полянката,или като чуеш за поланка получаваш припадъци ,жълт олигофрен!

  10. 4
    1

    Цигани, сериозен въпрос имам-как мислите, какви са шансовете това да бъде последната ви година в А група?
    В смисъл, Г-н Крушарски ше ви качи ли наесен на железото да ви кара към на майка си путката или ще просперирате?
    Как ги виждате нещата?

    • Като говориш за железа е добре да помислиш за тартора ви убит с железа в Солун и защо няма отмъщение??? Защо един бой не си организирате с ПАОК, та да защитите честта на Тоско и БотевЪ???

      Истината е, че в Ботевъ няма мъже! Това е сериозен проблем, а какво ще става с Локомотив? Преди пет години ни погребахте, а се оказахме стъпили ви на главата и подскачащи там с Пета!!! Локомотив ще го има и ще е силен…

      • Истината е че е смешно плешив лилав хемороид, който освен по гей барове другаде не ходи да говори за такива неща.

        Направо е комично.

  11. И каква стана тя?! В началото мангалите не без помощта и на съдиите, бяха не помня до кой кръг начело във временното класиране. Дори по едно време на феновете им започнаха да им се привиждат купи, титли и общо-взето взеха да си мечтаят. Да! Ама-не! Започнаха първенството като аслани,а го завършиха
    – насрани! Да видим какво се случи с мечтите им? Нито титла, нито купа, нито класиране за Европа, нито престижно място в 6-цата?! Отиде си Сотков ,а сега се маха и треньорчето. Остава дедовия! Той обаче изглежда отегчен и изчерпан. Опитва се да подражава,но е далече от нивото на бат` Венци!
    А,това,че се опитвате да да измествате нещата от болната глава на здравата няма да ви донесе нищо добро. Вместо да изпускате пара и да изливате помия срещу Ботев, давайте мнения и предложения как да излезете от кризата. Давайте полезни съвети! Злобата ви отнема сили и ви омаломощава. Ще се движите по инерция още известно време и накрая съвсем ще спрете на някоя изоставена забравена гара.

  12. 1
    3

    С последните няколко странни меко казано мачове Ботев си осигури бюджетът за следващия сезон!Иначе типично във ваш стил крадеца вика дръжте крадеца говорите ,че Локомотив Пловдив са тото-отбор!

    • Хаха кое му е странното бе лилав хемороид? Ние играем с децата-да се учат, странно било. Странно беше секса на Шейх Диаманка с кадъната в Лалута.

      • Ако това са ви децата, онези във В група са бебета! Истината е, че юношите ви в мъжкия отбор са продукт на мъртвата школа в Коматево и за нищо не стават!!! Въпреки модерната база в Коматево, от нея излизат “мъртвородени” футболисти…

        • Няма поводи за притеснение Мемет, нали базата красавец в Тракия бълва едно след друго пелета и мбапета, кво ти пука.
          Тая година в шестицата, догодина шампиони, по-догодина ШЛ, Крушарски така каза, качвате се на Еверест, свиркай си.

      • Лилава е на жена ти вмирисаната слива помак прост.До вчера бяхте тъпана на лигата и благодарение на Попов и Керкез живнахте,а и да не забравяме кораба -майка Лудогорец, който ви подари втора купа и сега не можете да си затворите с години папагалските усти!

        • Кое е това вчера Ремзи?
          Вчера спечелихме купата и ни боли уя, днес на вас Сашко Томаш ви показа среден пръст, а половината ви играчи си заминават.

          Каци ми, кой от нас двамата има поводи за притеснение? Как ги виждаш нещата?

        • Епа ние като ви подарихме на вас купа, вие вместо да целувате ръка не сте спрели да дуднете вече не знам колко години бе, кво се учудваш?

  13. Цигани, понеже сте малоумна пасмина лилави столипински маймуни, обяснявам-това което в момента прави големия отбор е тренировка на децата от една страна, а от друга раздаваме кредити.

    Другия сезон ще си го вземем с лихва-и от Арда и от Славия и от числата.

    А вас ви ебат за здраве в шестицата защото точките които раздавате са ненужни никому.

    Но вие не ги усещате тея неща защото сте кретени.

    • Ти си истински ботевист, това е вън от съмнение. Наричаш сам отбора сиБотевъ курва и се гордееш с това!

      ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, НЯМА ПО-ТЪП ОТ бултрасЪ

      • Станиславе, много отдавна е доказано че по-комичен и скаран с логиката и здравия разум олигофрен от тебе тука няма.
        Няма смисъл дори да се опитваш да разбереш кво ти се казва, изкарай по-убу овците на паша, набий си една ножка при мисълта за най-красивата от тях и си ебавай путката лелина.

  14. 1
    4

    Иб@хъ с мокър пясък ботевЪ в г@зуветИ

    • Дреме ти на кура бе, нали изгонихте Томаш, свиркай си ахахаха…сега Дон Крушоне ше ви поведе към Еверест.

Коментарите са затворени