Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов даде ексклузивно интервю в ефира на Дарик радио, в което говори за Купата на България, успехите на „канарчетата“, с какво чувство си е тръгнал от Левски, както и за Станислав Генчев и евентуалната му нова роля на „Герена“. Ивелин Попов призна, че Ботев Пловдив ще бъде последният му клуб в забележителната кариерата.

„Благодаря за поздравленията. Емоциите отминаха, радвахме се много, но ни чака сериозна работа занапред. Към днешна дата Ботев Пловдив не е готов за евроучастието си. Предстои ни лятна подготовка, ново попълнения и се надявам да бъдем готови до старта на европейските мачове

„Паснахме си и има химия между мен и Ботев Пловдив. Между мен и публиката също, затова съм много радостен. Ако се върна назад към датата 15 август, когато подписах, имаше условие в договора, че ако попаднем топ 6 или спечелим Купата на България ще ми се удължи договора. Когато подписах контракта, видях, че са махнали тази опция и при определени минути ми се удължава споразумението. Знам кой съм и знаех къде отивам, в какъв клуб и с каква публика. Възнаграждението ми в Ботев Пловдив е по-малко от това, което беше в Левски. Искам това да го уточня“, започна Ивелин Попов.

„Винаги се помни първата Купа, важна за мен е и шампионската титла със Спартак Москва, защото беше след дълго чакане, а Купата с Ботев я поставям на доста специално място. Когато отидох на „Колежа“, обстановката беше много трудна и сложна. Направихме боеспособен отбор, Ботев Пловдив ми беше лична кауза“, каза още той.

На въпрос каква е била причината да напусне Левски, Ивелин Попов заяви: „Двустранен процес беше и тези въпроси може би към собственика и към старши треньора след Станимир Стоилов“.

„Никога не можем да обвиняваме едната страна, вероятно и аз съм сгрешил. Не е нужно един треньор да гледа и да прави всичко на компютър. Излиза се на зеленото килимче и показваш какво можеш. Играем срещу съперници, а не срещу манекени. Играе се на мача, а не на тренировка. Всичко с Левски е минало и аз съм много щастлив“, коментира още Попето.

На въпрос чия е била заслугата да премине в Ботев Пловдив, капитанът на „жълто-черните“ заяви: „Станислав Генчев и спортният директор имаха заслугата за моето пристигане на „Колежа“.

„С Генчев бяхме съотборници бяхме в Литекс, в националния отбор. Познавам Генчев, искрено му желая успехи, защото е съвестен, свестен, знам, че си събира сериозен екип от бивши състезатели на Левски, което ще му помогне“, призна Попов.

„Едва ли Станислав Генчев в Крумовград работи по различен начин, от който е работил в Ботев Пловдив. Понякога правиш едно и също на две места, на едното ти се получава, на другото не. Това е футболът, това е животът“, призна Ивелин Попов.

 

„За мен основната цел е хубава подготовка със сериозни съперници, защото в Европа всяка грешка се наказва. Трябва да играем сериозни и здрави мачове по време на лагера, за да бъдем готови за Европа. Най-важното нещо е подготовката, както и хубави попълнения. Важно е момчетата да се върнат зареди с пълни сили“, коментира още той.

„Виждам добри млади и талантливи футболисти в Ботев Пловдив, които имат сериозни качества. Треньорът им каза, че играят не защото са млади, а защото са заслужили. Надявам се младите футболисти да играят все повече и повече през следващия сезон, за да изградят добри кариери, да помагат на своя клубен отбор, както и на националния“, заяви халфът.

 

На въпрос с какви отношения си е тръгнал от Левски, Ивелин Попов заяви: „Не с всички съм запазил добри отношения. През годините съм си извоювал всичко да зависи от мен, а не да съм длъжник. Не съм длъжен на никого. Не съм в добри отношения с всички, но пожелавам успех на всички, с които съм в добри отношения“.

„Категорично – Ботев Пловдив ще бъде последният ми клуб в кариерата“, призна Ивелин Попов.

55 КОМЕНТАРИ

  1. ИВЕЛИН СИГАНИНА Е НАЩА ГОРДОСТ И НАЩИ НЕГЕРИ И ТЕ

  2. Току що се появи и дългоочакваната новина:
    Душан Керкез е преподписал нов договор с Ботев за 2 год. Заезно него са преподписали договори и хората от целия му екип. Ето това е новина!
    Сега остава Платек да си размърда задника и да осигури на Керкез желаните от него играчи за нови попълнения.

  3. На 15 май най-стария футболен тим в България -“Ботев”Пловдив победи най-силния отбор “Лудогорец”,спечели купата и КАСТРИРА говедата и циганите за ЕКТ!!!Троен удар.ГУСТО МАЙНА!!!

    • На15 Май гу налапахме с макарите на Домуса, докато Глиган Пеевски на въртеше отзаде,за този секс ни дадоха купата. Напред мой БотевЪ, още се оригам на сперма.

      • Е по тая логика на един друг 15 май, вие столипински анални жрици ни го налапахте до сливиците, ама ние не го правим кой знае колк на въпрос, ние ви знаем какви курветини сте.

  4. 15.05.2024 КАКВО ИМ ПРИЧИНИХМЕ НА БУФЕРИТЕ ЗЛОБА,ЗАВИСТ И ВЪН ОТ ЕВРОПА! ГОЛЯМ КЕФФФФФФ.

    • 1
      3

      Спорно е дали е българин. Безспорният нищомер едно българин е Митко Илиев, два пъти футболист на България. Тоя Попов къв е бил освен самохвалко и изкуственяк.

      • Митко Илиев а каде игра единия каде другия Митко Илиев е на светлини години назад от Попето

      • Три пъти футболист на годината, капитан на националния отбор на България, шампион на Русия със Спартак Москва, шампион на България, трикратен носител на купата на България, носител на суперкупата на България.

        Митко Бръдътъ кога ще стане шампион на нещо? Кога ще стане капитан на националния отбор? Никагда, невър.

  5. 5
    1

    Удоволствие е да гледаш, как играе футболист като Ивелин Попов. Всичко, което прави на терена, го прави с визия, с план – къде ще се позионира, на кого ще подаде, след това отново къде ще се препозиционира. След напускането на Тодор, точно такъв играч ни липсваше. Някой, който свързва всички останали футболисти и ги прави отбор.

    Истински водач, лидер и капитан! Жалко само, че дойде при нас в края на кариерата си и няма да можем да му се радвам дълго време, поради напредналата му футболна възраст. Лично на мен неговото влияние в отбора много напомня на това на Иван Цветков.

    • 3
      1

      Абсолютно точен паралел с Вуйчо Ваньо-и двамата са много интелигентни футболисти и лидери, не бягат от отговорност, водят момчетата напред.

      Някои бивши говеда много добре се вписват при нас-Жоро Донков, Балтаната, Вуйчо Ваньо, Попето…

    • 2
      5

      Свали розовите очила. Подариха ви една купа и забравихте преди 10 месеца на тия същите викахте всички вън . Цирк лайнарски няма край.

      • Защо не си гледаш отбора, ами си си наврял гагата при нас?

  6. Кралят е мъртъв (Неделев), Да живее Краля (Попов) !
    Разликата между двамата е ОГ РОМ НА !
    За първи път от много време насам, Ботев Пловдив има истински Лидер !

    • Лошото е че кариерата му клони към залез. Супер щеше да е да е на 30 примерно.
      Такива лидери много зор се намират.

      • Понеже съм много навътре в нещата от медицинска гледна точка, мога да ти кажа, че със съвременните средства за възстановяване на здравето + лична отговорност и режим (особено на хранене) от самия футболист, не е далеч времето, в което професионални футболисти ще могат да играят на високо ниво до 40 години,че и пвоече. Златан вече го доказа.
        Сега, не зная в Ботев доколко са наясно медицинският им щаб , какво използват и как го прилагат. Това е съществен компонент при топ отборите на световния футбол. Пък да кажеш, да е много скъпо, не е. Всичко е в точната информация.

    • 2
      2

      Цигански лидер. Само един празноглавец може да сравнява Попов с Неделев за приноса към Ботев. И това ти го казва локомотивец. Ама вие сте неблагодарна пасмина.

  7. 4
    1

    Купата е надълбоко в анала на столипиновските мангали. Няма вадене. Това е краят им. Догодина в б група. Тази купа еба майката на сестричките им от гей арена.

    • 2
      3

      аахххахахахххахахххххаххаххахааххаххахха

    • 2
      2

      Само Петата може да е навътре не ни копирай индианец, тия тенекии и ние сме ги взимали, ама Петата ще те боли цял живот.

      • Когато я вземе Ювентина е трофей, когато я вземе някой друг е тенекия. Ех, тази пуста завист! Не може да се спи от нея.

        Все тая е дали ще вкараш гол с пета, с ухо или с гъз! Важното е да се отбележи на електронното табло! Продънихте вселената с този гол с пета, все едно е нещо невиждано в световния футбол.

  8. 4
    2

    Попето-капитана, ВЕЛИКАНА!
    Човека с основна заслуга за подема на отбора ни и за купата.

    Ма как хубавко я изпраска на свинята вгъзъ още в четвъртата минута, па после на финала я тури и на Антоан на главата.

    Цигани, вие с какво можете да се похвалите? Митко Мюезина хубаво ли пее от минарето на Джамията, създава ли у вас религиозна отдаденост? Поражда ли се аллахуакбар в циганската душа?

  9. 2
    5

    попов ще получи нужното уважение, което заслужава, когато дойде на стадион Локомотив. Мангалът ще бъде целен в главата с каквото дойде

    • 3
      1

      Жалко че няма да си там, хаха плешив помияр

      • Вчера ходя по барове, днеска не излизам от вкъщи. ЕЕЕЕ , НЯМА ПО ТЪП ОТ бултрас

        • По гей барове, не спестявай думички.

          Нима сравняваш гей бар с Лаута? Интересно… чак сега разбирам, защо имаше билети “доведи приятел”.

  10. 2
    5

    Тоя се взе насериозно след една подарена купа.

    • 3
      1

      Е вие за вашта подарена купа не сте спрели да дуднете пета година вече, кво искаш.

      • 1
        1

        Нашите са 3 Бяха обезглавени ботяф с пета, цска и лайногорец. Вие кога???

        • Обезглавени – абе ти да не си от ислямска държава?

          Ние отстранихме ЦСКА и Лудогорец и обезевропихме Ювентина и сините им дружки от общия хор.

        • Ние майна, тая година постигнахме исторически требъл-ебахме ЕДНОВРЕМЕННО Лудогорец, говедата и вас.

          Едновременно!

          Тва майна и Роко Сифреди не може така да ебе.

        • Трябва ли да напомням че 2017 БОТЕВ ПД спечели Купата И Суперкупата?

        • Към днешна дата Мемет, в най-новата история сме 3-3. По две купи и една суперкупа на калпак.
          Тва може да се промени ейся след месец, ше видим.

          Но въпроса е друг-под вещото ръководство на Крушата вие друго освен ХУЙ скоро няма да помиришете, а на нас още догодина ще ни “подарят” титлата.

          • 1
            1

            Чакай чакай то кой ни донеси последните 3 купи дори и едно 6:0 май искаш да не си спомняш. А щом се радваш на подарени купи… ама отвътре горчи и цяла България знае истината.

  11. 4
    1

    На Попето му се ебат лаутарки. Лошо няма.

  12. 1
    2

    Има химия забих си едно химикал фгъзъ

  13. 1
    5

    Как въобще се бръснеш,грозен,тъп и злобен.

  14. 1
    10

    Те да спрат кранчето с парите и ще те питам пак за химия, сребролюбецо…
    100 мача в националния и нито един за пред света…Голям играч, голямо нищо.

  15. 11
    1

    Интересно или не.В темата за кюстендилският Пришълец три коментара през две минути.Същият стикс тук е с повече коментара.Кошмара го тресе,между две свирки на ерола.Личи му че пак е цапал училищното легло в мазето.

  16. 10
    2

    Продължават да пикаят газ в Столипиново. Ако знаят какво ги чака, няма да си хабят нервите с Отбора на Тракийските Царе.

    • 3
      9

      А тракийските царе радват ли се на петичката и 6-те бахура ва салкъме?

      • 7
        1

        Станиславке,една пета с два баахура в анала.

    • Ха ха ха ха какви тракийски царе бе олигофрен. Отбора ви няма едно наше момиче ( попето по скоро е ром) той за царе ми говори.

      • Ей педерас,няма да говориш лошо за чужденците, циган черенбял педал.

  17. 4
    10

    Явно го рекетират за да говори такива глупост при положение че довчера ги псуваше…
    Ебати жалкия клуб – лъжат и се рекетират от горе до долу…
    И после се правят че сами си вярват – Гьобелс ги е правил всички…

    • 1
      1

      До вчера попето може да ги е псувал но циганина си е циганин той се е продал и слуга сега за пари ще лапа дори пишки така че сега ще ги хвали.

  18. 6
    4

    Попов е грозен и е женен за жена, тъпак.

    Не е като нас в парка, на красивия ни стадион и с НАЙ-ВЕЛИКИЯ ПРЕЗИДЕНТ

  19. 4
    4

    С две думи си не само грозник та дрънка ами и интригант, гледай и тук да почнеш.

Коментарите са затворени