Носителят на Купата на България – Ботев (Пловдив) ще започне подготовка за новия сезон на 10 юни (понеделник), съобщи “Тема Спорт”. “Канарчетата” ще започнат на базата си в Коматево, а после ще имат и лагер, който ще се проведе в България. “Жълто-черните” са избрали комплекса в Правец.

Първият официален мач ще е на 11 юли (четвъртък) от първия квалификационен кръг в Лига Европа. Ако канарчетата отпаднат от този турнир отиват във втория предварителен тур в Лигата на конференциите. Така, че със спечелването на Купата на България Ботев си гарантира минимум 4 двубоя в евротурнирите.

Спортно-техническия щаб на жълто-черните вече е започнал и работа по договарянето на контролите. Има опции за два доста интересни спаринга в Правец. Единият е с шампиона на Кипър АПОЕЛ Никозия, а другият с Левски, който също се очаква да е там на подготовка. Интересното е, че АПОЕЛ бе съперник на пловдивчани при последното им участие в Европа – в ЛК през 2022-ра. Третата контрола ще е с отбор от Израел. Всичко е в процес на договаряне и се очаква да бъде обявено официално в началото на следващата седмица. На 3 юли е планиран да се проведе сблъсъка за Суперкупата на България с Лудогорец, като се очаква двата тима да потвърдят датата. Ако не се договорят за тогава сблъсъкът ще е през септември.

“Фондация Жълто и Черно” обяви страхотна новина за всички ботевисти. На стадион “Христо Ботев” ще бъде изграден паметник на великия Динко Дерменджиев – Чико.

Ето и пълното съобщение от “жълто-черната” фондация:

Уважаеми ботевисти,

С голямо вълнение ви съобщаваме, че инициативата на “Фондация Жълто и Черно“ за изграждане паметник на легендарния Динко Дерменджиев – Чико в подстъпите към стадион “Христо Ботев“ вече е в ход.

След изготвен архитектурен проект, имащ за цел да регламентира мястото на бъдещия паметник, както и с пълната подкрепа на ПФК “Ботев“, същият беше входиран за разглеждане и впоследствие беше одобрен от ЕСУТ в Община Пловдив.

Предстои изготвянето на предложение към Общинския съвет на град Пловдив, който на предстоящата си сесия на 11 юни да узакони започналата процедура.

Избраното място за бъдещия паметник на Динко Дерменджиев е съобразено изцяло както с пешеходния маршрут на пристигащите за футболна среща на стадион “Христо Ботев“ привърженици, така и с предстоящото изграждане на клубен музей и клубен магазин в непосредствена близост до него.

“Фондация Жълто и Черно“ ще оповести официално следващите стъпки на инициативата си след предстоящата сесия на Общинския съвет на град Пловдив.

26 КОМЕНТАРИ

  1. 15.05.2024 БОТЕВ ПЛОВДИВ С ЧЕТВЪРТА КУПА ПРАЗНУВА А ЛОКУ СТАРИ СПОМЕНИ СЪНУВА ХАХАХАХА….

  2. До паметника на Чико е хубаво да се посади една слива и една асма. Да напомня на легендата за гроздовата и сливовата, която обичаше денонощно да консумира.

    • 10

      Също така хубаво би било да се посади един бор.
      На майка ти в задния двор.

  3. 8
    1

    Който си има легенди, им прави паметници.

    Цигани, да ви питам, вие на Гочето кога ше направите паметник или ше го чакате първо да се мумифицира сам?

    Ахахахаха, пръдльовци.

    • 1
      10

      Смешен си, легендите на Локомотив превъзхождат многократно легендите на Ботев, Тракия и БотевЪ.

      Последният пример е Митко и Тошко. Единият признат за най- добрия футболист на България 2019 и 2020 година, а Тошко е анонимник легенда на Коматево.

      А какво да говорим за Бонев и Чико, същата работа. В добавка, че Бонев е за пример на младите, а Чико е известен с пиянството си…

      • 11

        Бонев? Който публично ви нарече цигани и който с години служи на поста Главна Пиявица в катуна? Хаха тъпак.

        Вие имате един единствен свестен футболист в цялата си история-голям и като футболист и като човек. Ама нещо не виждам паметник на Садъков на джамията.

        • 1
          2

          Напълно си прав, на джамията няма паметник на Садъков!

  4. 1
    8

    В тази тема мощно мирише на ракия? Явно от паметника на Чико- от сутрин до вечер и от вечер до сутрин с чашата за чай, пълна с ракия…

    • 7
      1

      Тва е от Гочо Василев, тоя братче е по-спиртосан от смоците в стъклениците в Природонаучния музей, ахаха

  5. 10
    1

    Няма ли какво да се коментира за Локото та кибичиш по цял ден в темите за Ботев?! Коментирай си отбора! Давай мнения,предложения и съвети как да си подобрите положението. Нима вече сте цъфнали и вързали та ви е останало бол` време да се вълнувате от другите отбори?! Дано Крушарски пак да ви направи курбан та да ви затвори поне временно устите! Щот` вие наяждане нямате. А, лакомията ви е пословична! Ръждясали лайняни вагони!

  6. 5
    1

    Андрей, качи моля те статия за днешния мач на Локото с Лудогорец, за да се махне тая смрад от статиите за Ботев. Предполагам, че хилядите черно-бели и техния вожд Стикса ще си отидат там да си пишат за техния мега отбор. Напиши примерно, как коефициентът за домакина падна от 1.80 на 1.30 и един лек анализ, какво ще се случи на госта при такова движение.

  7. 1
    2

    По-малко средства за мястото на подготовката, за сметка на качеството на новите попълнения. В България има много добри условия за подготовка. Това което ме притеснява е, че не се обсъжда връщането на Тонев и привличането на Серкан. Левски вече действа по въпроса, но съм сигурен че Серкан ще предпочете Ботев.

    • 2
      8

      “В Ботевъ са останали само лицемерите и лизачите на г@зове” , казват ботевистките легенди. И ето, до преди дни, подготовката в България, за жълтия фен беше за бедняците, които нямат пари за лукс в чужбина. А сега подготовката в България била супер!!!

      НЯМА ПО-ТЪП ОТ бултрас!!!

      • 7
        1

        Няма по-тъп от мангала. Той се е научил да чете, но не и да разбира прочетеното.

      • 4
        1

        Ама, как… най-умния си ти, който измисли следното:

        “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана”.

        Същия ти, защото си мнооооого умен, честити на Стамен Белчев класирането на финала и му занесе мокър пясък, който ние му навряхме знаеш къде.

        И последно да си знаеш – подготовката е в Правец, не защото е евтино (хотелът на езерото там е доста скъп), а защото няма време до първия мач, който е на 3-ти юли. Юни месец повечето футболисти почиват и гледат истински футбол по телевизията – Евро 2024. В Правец ще се готви Левски и АПОЕЛ и ще може да се изиграят поне две контроли.

        Същевременно да се готвиш на собствената си полянка в Говедарци е супер хипер лоу кост, защото не плащаш нищо на никого, тъй като Крушарски е хазяинът там. Или не е така?

      • 4
        1

        Няма ли какво да се коментира за Локото та кибичиш по цял ден в темите за Ботев?! Коментирай си отбора! Давай мнения,предложения и съвети как да си подобрите положението. Нима вече сте цъфнали и вързали та ви е останало бол` време да се вълнувате от другите отбори?! Дано Крушарски пак да ви направи курбан та да ви затвори поне временно устите! Щот` вие наяждане нямате. А, лакомията ви е пословична! Ръждясали лайняни вагони!

  8. 6
    1

    Едни слагат паметник на Легендата си, други на дилър на наркотици и убиец. Разни хора-разни идеали!

    • 1
      6

      Поздрави от РОДОЛЮБЕЦА цветан василев, откраднал бъдещето на хиляди българи…

      • 2
        1

        Гешев, ти ли си? Ама как хубаво го каза, Поете!

      • 8
        1

        Първи въпрос. Къде е паметника на Цв.Василев?
        Втори въпрос. Къде е съдийското решение за вината на Цв.Василев?
        В заключение: Локото имаше за собственик осъждан и лежал в затвора изнасилвач, който еволюира до нарко дилър и завърши земния си път очистен от други нарко мафиоти!

  9. 8
    1

    Ботев не спира да ни радва с добри инициативи. Поздравления на всички!

  10. 1
    12

    Динко Дерменджиев- Чико е във всяко сърце, паметник за него е напълно излишен. Във всеки дом има бутилки с ракия, водка, уиски, бира, мастика, бира, пияницата Чико е във всяка една от тях!!!

    За какво ще слагате бъчви и каци на Колежа за паметник, пияндето да научи и младите ли на алкохолизъм???

    • 11
      1

      Защо не си коментираш циганския отбор, ръждясалия стадион и селяните, които са си проснали мръсните крака през парапета?? От пуста злоба и завист ли е?

      Нямаш мира от както Ботев спечели купата. Подава ти се дълбоко от задника и ще стърчи от там цяло лято. Бих дал доста пари, за да ти видя реакцията при пропуснатата дузпа. Сигурно е било безценно изживяване.

    • ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
      3
      1

      АПАПИ,……….И ДА НИ ПРИКАЛЯВЪМИ С ГРЕСТА И ВЪЗИЛИНА!!!МАЖИ СЪ ТЪНЪК СЛОЙ, ПУ ПЕРИФЕРИАТА ПРЕЗ ТРИ ЧАСА, ТАМ КЪДЕТУ Е ЛИЛАВУ УТ КОЛЯНУТУ!!!……………..АМА ПЪРВУ ДА ИЗТРЪГНИМ КУЛЯНЦИТУ УТ ГЬОТА, ЧИ БОЛКЪТЪ Е ЖИСТОКА, ПУФ, ПАФ!:))

    • 4
      1

      Едни слагат паметник на Легендата си, други на дилър на наркотици и убиец. Разни хора-разни идеали!

Коментарите са затворени