Нидерландският полузащитник на Ботев Пловдив Дилан Мертенс получинаградата си за Играч №1 на 30-и кръг в efbet Лига, която заслужи след отбелязването на 2 от 4-те гола срещу Локомотив София, при гостуването на „канарчетата“ в „Надежда“.

Мертенс сподели, че води преговори за оставането си в Ботев, но все още не може да даде ясен отговор дали това ще стане. „Въпросът не опира до пари, а дали ще получа възможност да играя повече на моята позиция, за която съм доказал, че се отнасям професионално и мога да бележа голове. До една-две седмици ще мога да отговоря, но след като се консултирам с агента си и със съпругата си. Ще запомня с хубаво България и Пловдив, имам добри приятели тук, но искам да играя по-често. Отнасям се професионално към задълженията си и искам да печеля в Европа с Ботев“.

На въпрос защо като повечето си колеги не е отишъл в Левски или ЦСКА – София Мертенс отговори, че първоначално е имало такъв проект, но преговорите с ЦСКА – София не са завършили успешно и той е получил предложение от „жълто-черните“.

Той смята, че в Нидерландия има много талантливи футболисти, но в момента националният отбор на „лалетата“ е съставен от млади футболисти и затова не е на нивото, на което сме свикнали да го виждаме. „До две години тези играчи ще успеят да направят силен национален отбор“, смята Мертенс. Самият той е привърженик на Аякс от родните отбори, а като цяло на Реал Мадрид, считан от него за най-силен тим в света.

Спортал

4 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    3

    Естествено че ще иска да се махне и да дойде при Г-н Крушарски, защото той ееееееее:

    НОМЕЕЕЕЕР ЕДНООООООООООООО!

    • ПРАВЕЩ СИ ТЪНЪК, ВЕСЕЛ, РАЗХЛАБИТЕЛЕН, ОСВЕЖИТЕЛЕН И НЕСТИХВАШ ТАШАК С КЛОАКОМОТИФФ:))
      1
      1

      НЯКУЙ ЗВАДИ ЛИ СИ КУЛЯНУТУ УТ ДИВИЯ ИЛИ ЛЕФСКИТУ НИ ГУ ЗАДЪНИ ПО СДРАВУ??
      ША МИНИ! ИСКА СА ПОВИЧИ ТЪНКО ПОЛАГЪНИ НА ГРЕСТА ПО ПЕРИФЕРИАТА НА ЛИЛАВУТУ ПИТНО! МУ ХААААААААААААААААААААААА

  2. 2
    7

    Не ти и трябва сега като почнат да на клатят ами дано не е с пета и бахури ва да тейба.

Коментарите са затворени