Лудогорец и Ботев (Пловдив) влизат в спор за Купата на България, както бе през 2017-та година, когато „канарчетата“ вдигнаха трофея на националния стадион „Васил Левски“. Днес, седем години по-късно, двата отбора отново ще излъчат носителя на Купата, а битката започва в 19:00ч. Главен съдия на срещата ще бъде Драгомир Драганов.

През 2014-та година на стадион “Лазур” в Бургас Лудогорец и Ботев отново спорят за Купата. Тогава „орлите“ печелят с 1:0 трофея след гол на Роман Безяк в 58-та минута, като до момента двата отбора имат равен баланс във финалите – 1:1.

Това ще бъде осми финал за Ботев, включително и този от 1984 г., когато клубът носи името “Тракия”. До момента пловдивчани са печелили трофея само веднъж – през 2017 г., когато побеждават с 2:1 именно Лудогорец.

За Лудогорец пък това ще е пети финал, като три от тях са спечелени – през 2012, 2014 и 2023 г.

Преди дни разградчани спечелиха своята 13-а поредна титла и сега се целят в Купата, с която да оформят дубъл. За Ботев успех в днешния мач е равносилен на европейско участие, каквото беше заявено от ръководството на клуба.

В полуфиналите Ботев хвърли значително повече сили. Възпитаниците на Душан Керкез елиминираха ЦСКА – София с два успеха с 1:0 като гост и 2:0 като домакин, докато Лудогорец се разправи с Хебър с общ резултат 9:0 в двата мача.

Големият отсъстващ за Лудогорец днес ще бъде звездата Бърнард Текпетей, който е наказан заради натрупани жълти картони. В Ботев проблеми с наказани и контузени няма, което означава, че Душан Керкез ще може да разчита на всички футболисти. Изключение прави трайно контузеният Георги Николов, който е със скъсани връзки.

15 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    ЗАЩО ЗАЕБАХТЕ ТОСКО ЖЪЛТИ МИШКИ БЕЗ СЪРЦА! НАЙ ПРОТИВНИЯ И ГАВРЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ!! САМО ПЕЕТЕ ПЪК БЯГАТЕ И СИ ЗАЕБАВАТЕ ЛАЙНАРЧЕТАТА ДА ГИ ТРЕПЯТ И БИЯТ!! ЖАЛКИ СТЕ!!

  2. Ахахахахахах АЙ ХАНАРИ И БРАТЯ РОМИ ЩЕ ЗАСМЪРДИ ЦЯЛА СОФИЯ НА ПОТ ОЦЕТ И ЧЕСЪН

  3. 2
    2

    Момчета мачът си е мач,но кипъреца си е опасна гад! Пазете се и знайте, видите ли кипърец или какъвто и да е друг футболен фен правете това ,което най-добре умеете -БЯГАЙТЕ!!!!

    • Плешив хамстер, много си ми смешен като почнеш да раздуваш някви юнашки приказки при положение че на всички ни е ясно какво отпуснато Квазимодо с мазно коремче си.
      Ми нали ако ти набия два шамара ше се напикаеш бе лигльо, да те еба у лилавата еуглена циганска.

  4. 3
    3

    АХахаха, малоумните мангали как са се възпалили, не могат да се разберат със себе си купата подарена ли ще е, ше падаме ли…тва живота на чернобелия циганин е страшна мъка приятели.

  5. 4
    3

    Тръгвами кат аслани май шсъ приберем насрани

  6. 3
    3

    ПАК ДРЕБНИТЕ КЮСТЕНДИЛКИ НИЩОЖЕСТВА ПОТ ВСЯКА ТЕМА ЗА ПЛОВДИВ 🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🌈
    ВИНАГИ ЩЕ СТЕ ТАМ ! ПОД ! ГНУСНА КОМПЛЕКСИРАНА ИЗМЕТ
    ГЪЪЪЪЪЪЪРЧ ВАШТЪ МАМЪ ЦИГЪНСКЪ

    • 3
      1

      Да разбирам ли че тая питъ ти човърка в дивия ва да тейба.

      • 4
        1

        Защо го питаш, той е еднорък, с едната ръла винаги почесва ануса, Петата все шава ли шава…

      • 3
        1

        Защо го питаш, той е еднорък, с едната ръка винаги почесва ануса, Петата все шава ли шава и после си ближе пръстите, било сладко…

  7. 2
    2

    Стоян канара призова юрдаците за нов рекорд за Гинес, като каза пичаги да се изнесем вместо за 2мин. да го направим за една ва да гоейба.

  8. 4
    3

    Успех на ПАОК в битката за титлата в Гърция. Феновете на ПАОК заслужават да празнуват!

  9. 4
    3

    На входа на стадиона срещу показване на жълто шалче, или жълта дреха, може да получите тубичка Лудогорски вазелин!

Коментарите са затворени