Централният защитник на ЦСКА-София Християн Петров отговори на въпроси, които му бяха зададени от деца от школата на “армейците”. Пловдивчанинът, който тръгна в големия футбол от детската академия на Локомотив Пловдив, разказа как е започнал да тренира на “Лаута”, кои са любимите му отбор и футболист и какъв режим спазва.

– На колко години си започнал да играеш футбол и как?

– Започнах на 10-годишна възраст. Някои от връстниците ми бяха започнали много преди мен. Започнах, защото баща ми и дядовците ми много харесват футбол, фенове са на ЦСКА. Започнах в школата на Локомотив Пловдив и там прекарах доста добри години.

– Какво е чувството на отраснеш в школата на ЦСКА и да играеш за първия отбор?

– Беше много радостно, когато ЦСКА ме потърси да дойда в школата. Бях на 14 години. ЦСКА е най-великият отбор като история и традиции в България. Не ми трябваше дълго време за мислене и реших да дойда тук.

– В кой отбор мечтаеш да бъдеш и защо?

– Мисля, че след като дойдох в ЦСКА, една моя детска мечта се сбъдна. Когато бях малък, нямах мислите, че ще стигна до това ниво, до което стигнах и ще запиша толкова мачове за моя любим отбор. Мечтата ми е да се покажа в топ 5 първенствата, а най-голямата ми мечта е да играя за Реал Мадрид.

– Кой е любимият ти футболист и защо?

– Немалко пъти съм казвал, че любимият ми футболист е Серхио Рамос. Грабна ме още от ранна детска възраст с неговата игра, стимул и енергия, както и с неговите лидерски качества, дори и като футболист. Той е моят пример във футбола.

– Какъв режим спазваш, за да си в мъжкия отбор на ЦСКА?

– Това е доста интересен и важен отбор за младото поколение и децата от школата. Доста е важно да спазваш режим на хранене и спане, да тренираш допълнително, защото за 1 час на терена няма как да се развиеш като футболист. Като следвате това стъпка по стъпка, ще стигнете до нашето ниво един ден.

– Как се запали по футбола?

– Запалих се по футбола покрай моите дядовци и моя баща. Любопитно беше, че първият мой мач беше Локомотив Пловдив – ЦСКА. Тогава не съм мислил, че ще играя в школата на Локомотив и първия отбор на ЦСКА.

– Какви качества ти трябват, за да станеш голям футболист?

– Може би най-важните качества, които трябва да има един спортист, един футболист, са постоянство, никога да не се отказва, да се бори, дори в началото в ранна детска възраст. Аз не съм имал някакви странни технически качества, но след като работиш допълнително, можеш да постигнеш добри резултати.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени