Сдружение ПФК Ботев публикува изявление във връзка с реконструкцията на стадион “Христо Ботев”.

Прилагаме текста на декларацията без редакторска намеса:

Уважаеми Ботевисти,

Уважаеми съграждани,

В последните месеци в Община Пловдив бяха проведени няколко срещи във връзка с изпълнението на обществената поръчка за строителството на стадион “Христо Ботев“, на които присъстваха представители на нашия екип, наречен Граждански съвет. На стадиона бе проведена среща с г-н Костадин Димитров – кмет на Община Пловдив, на която същият бе запознат в детайли с нашата позиция по отношение на довършването на стадион “Христо Ботев“.

На 02.05.2024 г. входирахме в Община Пловдив официално следните наши искания:

1. Във възможно най-кратък срок (предвид изтичащия срок на анекс към договор за ОП с ДЗЗД Колежа) Община Пловдив да състави комисия за установяване на гаранционните дефекти при изпълнението на етап 1.1. от строителството на стадион “Христо Ботев“, която, след като се запознае и с писмата, входирани по надлежния ред от ползвателя на стадиона “ПФК Ботев“ АД, да извърши посещение на място и излезе със становище.

2. В случай на установяване на гаранционни дефекти възложителят, в лицето на Община Пловдив, да предяви тяхното отстраняване на изпълнителя, в лицето на ДЗЗД “Колежа“.

3. Във възможно най-кратък срок Община Пловдив да възложи на проектанта на стадион “Христо Ботев“ преработката на проекта с цел покриване на изискванията за получаване на категория 4 от УЕФА и осигуряване оптималната експлоатацията на съоръжението за спортни цели.

4. Във възможно най-кратък срок Община Пловдив да предприеме действия за разширяване обхвата на етап 1.2. от строителството на стадион “Христо Ботев“, като в този етап се включат СМР, чието изпълнение е започнато от ДЗЗД “Колежа“, но по проект е предвидено за етап 2.

5. След изготвянето на проектите по т. 3 и вземане на решението по т. 4 Община Пловдив да предприеме действия за уточняване на всички необходими СМР, както и машини, съоръжения, оборудване и обзавеждане, необходими за цялостното завършване на стадион “Христо Ботев“ и получаване на категория 4 на УЕФА, с цел възможно най-бързото им възлагане.

6. Настояваме Община Пловдив да приобщи към екипа, отговарящ за строителството на стадион “Христо Ботев“, представител на “ПФК Ботев“ АД, който да подпомага екипа, като консултира и контролира изпълнението на изискванията за получаване на категория 4 на УЕФА на стадиона. Цялото жълто-черно общества, като изконен ползвател на спортното съоръжение, има най-голям интерес от бързото и качествено завършване на нашия дом при спазване на европейските норми и стандарти.

Използваме настоящото, за да благодарим на екипа на Община Пловдив и лично на г-н Димитров за съдействието, което получаваме към момента, и се надяваме да продължим да работим съвместно за постигане на крайната цел – цялостно и качествено довършване и оборудване на стадион “Христо Ботев”

Гражданският съвет продължава дейността си, като настоява всички процедури да се извършват при стриктно спазване на законовия ред!

Ще продължим да информираме своевременно обществеността за работата на ГС!

С уважение:

ГС за довършване на стадион “Христо Ботев“

23 КОМЕНТАРИ

  1. НИДЕЙТИ ГУ БУТАТИ УА КЪДЯ ЖЪ ЯДЕМ КЮВТЙЕТА И ЖЪ ПИЙМ ПЕПСИ И РИКИЯ АЙЙЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

  2. Някои хора се чудят какво да измислят за да бъдат забелязани. Особено, като имат и един селски тарикат зад гърба си.

  3. 2
    4

    Рашко Стоянов , превзел посреднощ стадиона , голям смях с вас , не се спирайте

    • 3
      3

      Смеха е на джамията, която се руши преди да е построена а Крюшо пазари пелета на кило, ахахах мангали нечестиви.

  4. 2
    2

    Доло ръцете от нашия свещенн вигвам

  5. 10
    1

    ГС са най-големите комплексари, начело с лайновозя стафунски. Този старозагорски доносник на мвр е най-лошото нещо в Ботев. Никаква работа не е свършил, а само се натиска и навира на всякъде у после осира нещата и всичко до което се докосне. Пфууу мама ти дейба фадрома с лайна.

  6. 3
    1

    ПАК КЮСТЕНДИЛСКИТЕ КОМПЛЕКСИРАНИ АМЕБИ В ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ 🤦🤦🤦🤦🤦🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣НЯМА ПО ЖАЛКИ НИЩОЖЕСТВА
    ГЪЪЪЪЪЪРЧ МАМЪ ВИ ДЕЙБЪ ЦИГЪНСКЪ КАЗА ВОЖД ЗОЛУМ

  7. 7
    6

    Ето сега е момента сдружените измекяри да засвидетелстват любовта си към Ботев не само на думи, но и с дела, като платят препроектирането! Като имате желания за нещо, платете си. Или пак ще чакате на общинския бюджет?

  8. 9
    3

    Мангалите за пореден път гледат дребните дефекти и недостатъци на стадиона-красавец на големия отбор, а не виждат че Джамията е първия “стадион” в света, който ще се срути от самосебе си. ЗА ВТОРИ ПЪТ!

    Ахахаххаха, мрете в лайна помияри!

  9. 3
    4

    Жълтокожи,аз пък настоявам да ви срещна с генерал Къстър. Надявам се поне един от вас да знае кой е и с какво е известен!

    • 7
      2

      Е виж колко е тъпо да си циганин-напънеш се да изсереш нещо умно, но не ти се получава, просто защото си прост мангал и не са ти известни два факта:

      1. Джордж Армстронг Къстър е най-некадърния военачалник в цялата история на военното дело.

      2. В битката при Литъл Бигхорн индианците са му ебали путката майна.

      Ето, виждаш ли колко е тъпо да си прост.

      • 7
        1

        Точно това си мислех.. от всички американски генерали има само един, който е ял бой от коренното население на Северна Америка. Нищо де, то в Столипиново световната история не е приоритет, там се набляга най-вече на полезните изкопаеми, видовете отпадъци и тяхното рециклиране.

    • Знаем.

      Обединените сили на сиукси, арапахо и шейени са му го подавали от гъза в устата на Литъл Бигхорн, докато са му напълнили дотолкова гъза с човечета че е пукнал.

  10. 6
    3

    Питали радио Ереван:
    – Възможно ли е кашон да ръждяса?
    – Възможно ли е кашон да се напука?
    От Ереван отговорили:
    -На Лаута се намира,
    циганите събира!

  11. 7
    4

    Тоя стадион е правен в час по трудово обучение. СЪБАРЯЙ

    • 3
      2

      Ахахах, Джамията се стои бавно, за сметка на това с кравешки тор и овчи барабонки, пфахахаха.

  12. 6
    4

    Стоян канара пита а барнете козиркичката жа чупи ръки ва да гоейба.

  13. 7
    7

    Васил Киризиев е на всеки мач във скайбоксът на Киречек и Вишева! Ботевисти пазете се от него!

    • 7
      5

      Абе друго си е да си от къмпанито и кючека и да си поркаш в скайбокса на Илиян

  14. 4
    2

    Добре де , нали беше за категория 4 уж? Сега поправка, защото не бил 😂😂😂

    • 7
      5

      Лаутаро, не се притеснявай, стадионът ще получи категория 4. С течение на годините изискванията за това ниво се променят и просто трябва да се актуализира проекта. Просто е.

      Също така на Пинко ще му се покажат всички дефекти, които има по вече построеното и той ще трябва да ги отстрани. Така се прави, а не със снимки по сайтове и с изказване в общината да се жалвате, колко ръждясал и напукан е новопостроения кашон в парк Лаута.

    • 7
      3

      Нужни са дребни корекции, като например уголемяването на съблекалните под сектор А, изграждането на допълнително ТВ студио, преместване на вътрешни стени с оглед недопускане смесването на журналисти и фенове с футболисти и ВИП гости и т.н.

Коментарите са затворени