Участието на Ботев Пловдив в плейофите започна по възможно най-лошия начин. Канарчетата позволиха на Славия да отмъкне трите точки от Колежа след много добре изпълнено заучено положение след корнер. Това остана и единственият гол в мача, като домакините имаха не малко добри възможности, от които обаче не се възползваха. Жълто-черните на няколко пъти имаха претенции за дузпа, но те бяха подминати от съдиите.

Ботев Пловдив стартира по-добре и можеше да излезе напред в резултата още в осмата минута. Тогава Джеймс Ето’о получи в половината на Славия и с чудесен пас между Виктор Генев и Венцислав Керчев изведе на скорост отдясно в наказателното поле Уме Емануел, който стреля към далечния ъгъл покрай вратаря Светослав Вуцов, но топката премина покрай гредата в аут.

Последваха по-спокойни минути, като домакините държаха контрола върху притежанието на топката, но стигнаха единствено до неточни изстрели на Константинос Балоянис, Мохамед Брахими и Ето’о. Футболистите в бяло, до този момент, нямаха удар към вратата на Хидайет Ханкич.
В 24-ата минута футболистите на Ботев и феновете поискаха дузпа в своя полза. Балоянис получи топката на левия фланг, влезе в наказателното поле и опита да намери Уме Емануел, който падна на тревата след съприкосновение с Исак Соле, но главният съдия Георги Давидов даде знак играта да продължи. Нигерийският футболист на „канарчетата“ продължи да се превива на терена, но в крайна сметка нарушение и дузпа не бяха отсъдени, тъй като Соле изглежда е играл първо с топката, преди да свали на земята опонента си.

След половин час игра късметът покри „белите“. Мохамед Брахими проби през центъра и стреля. След рикошет в защитник Вуцов беше хванат в крачка, но за негово щастие топката премина на сантиметри покрай десния му страничен стълб в корнер.

Славия обаче първи отбеляза в 33-ата минута, след като разиграха по чудесен начин заучено положение от корнер. Той бе изпълнен от Тони Тасев,, който направи отлично двойно подаване с Мартин Сораков. Топката се върна в Тасев, който центрира в наказателното поле, а там Галин Иванов хвана неподготвена защитата на Ботев и от около дузпата с едно докосване не остави шансове на Ханкич – 0:1.

Три минути преди края на редовното време на първата част “белите” бяха много близо до втори гол. Вратарят на домакините Ханкич изби едно центриране отдясно в наказателното поле, но топката попадна в Соле. Той премина между трима играчи на Ботев, влезе в наказателното поле, размина с техника и Антоан Конте, след което шутира от чудесна позиция, но Ханкич реагира и предотврати сигурен гол.

Пет минути след почивката огромна грешка в защитата на Славия едва не доведе до изгонването на вратаря Светослав Вуцов. Топката беше върната нескопосано към стража, който трябваше да излезе извън наказателното си поле и да прави шпагат срещу дебнещия Мохамед Брахми, който падна на тревата, а съдията Георги Давидов показа червен картон на вратаря. След няколко минути на разглеждане на ситуацията със системата ВАР, обаче, реферът промени решението и отмени червения картон за Вуцов, показвайки му само жълт.

Ботев беше много близо до изравняването в 63-ата минута. Капитанът Ивелин Попов се пребори за топката на десния фланг до аутлинията и центрира на далечната греда. Там непокрит беше оставен Мартин Секулич, който скочи високо и стреля в глава, но от един метър пред вратата стреля в десния страничен стълб на Вуцов.

Домакините имаха нова добра възможност да изравнят резултата в 74-ата минута, когато топката беше центрирана от корнер към границата на вратарското поле, където Йонас Там се измъкна и стреля с глава, но покрай лявата греда на Вуцов в аут.

Десет минути преди края на редовното време Кристиан Нвачукву получи отляво в половината на Славия, влезе навътре и шутира точно към вратата, но право в ръцете на Вуцов.

48 КОМЕНТАРИ

  1. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    3
    1

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!! НАПРЕШ АПАПИ, СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ! ПУФ, ПАФ!:)))))))))))))))))))))

    • 2
      2

      Браво Изгрев бойски ИЗРОД!Доказваш ,че си достоен продължител от дейността на Челсито!Затвърдявай жълтата изродия в Столипиново!

  2. 5
    2

    МНОГО ЦИГАНИ В ТЕМАТА ЗА БОТЕВ.КОШМАРА ТРЕСЕ.

    • 2
      1

      Естествено,малко ли са изгрев бойските,жълти мангали!Вярно ,че много от тях не знаят азбуката,но тези които пишат са доказателството ,че е огромна жълтата циганска пасмен в Столипиново!

  3. 3
    4

    СЕЛСКИ,ТАРИКАТИ!ИГРАЕТЕ ГО УМРЯЛА,ЛИСИЦА!ОТ ДВА СТОЛА ТА НА ЗЕМЯТА!

  4. 2
    4

    Славия не играят и не се борят за Нищо! Този мач трябваше да го изиграем разкрепостени и с резервите! Далеч съм от мисълта, че ще спечелим Купата, още по-далеч от мисълта, че имаме отбор за ЕКТ, но шанса да спасим сезона е реален и трябва да се преследва. Това със седмото място и бараж е пълен ташак! Нито е редно, нито сезона ще е осмислен, дори да го постигнем, защото фиаското в Европа ще е ужасно. Ще се издъним още в първия кръг срещу някой отбор от Лихтенщайн или Люксембург. Купата е нещо друго, остава в Статистиката като трофей, без значение колко слаб е бил сезона ни!

  5. 3
    6

    Индиянци, ще ви шибам докато шавате.

    • 2
      2

      Шибаш с шепата докато шаваш и ти се изтърка Линията на живота!

  6. 7
    7

    Буфери скапани! А вие при честно и обективно съдийство един отбор от efbet лигата в България нямаше да можете да биете! Превърнахте се в синоним на подлост и коварство! В момента сте един от най-мразените отбори в България! Хората навсякъде вече разбраха какво сте?! Срам за спорта и за града.

    • 6
      7

      Пумак бегай към Родопите или Сопот

    • 7
      4

      Какъв патос в перото на едно бедно гараджийче, дай го малко по веселко ве жълта разпоретино да тейба.

    • 7
      7

      В момента най мразеният отбор в България е отборът на руските подлоги.

  7. 8
    7

    Твзи 2 отбора са символите на черното тото в БГ.

    Тото класика!!

  8. 9
    11

    Индианците Славия не могат да бият предствете си ако бият ЦСКА за какво порно говорим.

  9. 6
    10

    Мангасарите, ще вземат, седмото място но, малко съмнително,
    сряда ще мляскат на кучето салама. Хи хи хи.

    • 11
      6

      Мангасарите ше играят с Морето утре, не в сряда.
      В сряда ше гледат по телевизора как БОТЕВ се класира за динала за купата.

  10. 14
    4

    Липсата на чувство за комбинативност и умението да играеш и да се движиш без топка е Въпиющо!! Никакви опции пред човека с топка в крака! Всеки е статичен и на грешното място за да получи пас! Затова и всеки що годе точен пас е чиста случайност, с изключение на тези насочени към вратаря. Керкез трябва да е кьорав за да не вижда това!

    • 10
      3

      Абсолютно вярно. И когато срещу нас излезе отбор с 10 човека в защита, просто не знаем кво да правим.

      • 3
        1

        Ако е само когато нападаме-бива, ама когато ни играят преса и трябва да изнасяме топката, направо ми настръхва косата. Другото нещо е опитите за индивидуална игра, особено на Ето и Попов, но то е пак следствие на липсата на опции пред човека с топка, поради грешно позициониране на хората чакащи пас. Футбола е толкоз проста игра, подаваш и търсиш коридор за да получиш отново пас, а не чакаш скрит зад противников футболист!!!

  11. 6
    12

    Всички негри във Виста. Заедно с г-н Лъжеца Платек.

    • 3
      2

      След финала жълтата пасмен сте евнуси!Лично АЗ ви отрязах пикалниците!

  12. 9
    7

    ЮХАХО ЖАЛКАРИ РАДВАЙТЕ СЕ НА РУСКИТЕ КУРВИ И ПЛАТЕНИТЕ РУСОРОБСКИ ФЕНЧЕТА

  13. 3
    6

    Моля,да обърнете внимание на първите две “мнения”Едини същ шизофреник .

    .

  14. 10
    6

    Керкез, до кога това чучело Брахими ще започва като титуляр?

  15. 13
    3

    Липсата на класа в Ботев си личи. Това е и резултата.

    • 1
      2

      Две абсолютни противоположности: ПОМАК пък МАЙНА !

      • 2
        1

        Почитай само Антон Зингаревич, другото няма значение за теб ПОМАКО

  16. 8
    7

    Помагам за бизнес проекта на Антон Зингаревич!

  17. 11
    2

    Има един който пише тук че в Секулич има много футбол….ако е така,предлагам да го пробват като защитник, щото от както влезна играеше като трети централен защитник за Славия.Иначе нормално,с мисъл за реванша това се получава,макар като изключим последните 15 минути на първото полувреме,бяхме по добрия отбор…. трябват му на Керкез 2-3 класни попълнения и отбора ще е мнооооого по добре….БИЙ ЧОРБАТА ПО ГЛАВАТА БИЙ БИЙ БИЙ

    • 7
      2

      Секулич е най-дразнещия футболист който съм виждал наскоро-прави всичко горе долу добре и когато трябва да вкара, той я удря греда, я се замотава, я я изкарва в аут.
      Не мога да го гледам тоя.

    • 7
      7

      А Ивелин като какъв да го пробваме? Човека Грешка! Много желание, малко КПД!

      • Бройте го като 100% жълто-син циганин!

  18. 5
    6

    ПА ли на ибаа ва?Нали сме си курветини от скобътъ.

    • 4
      3

      Лаутаро,дай да изчакаме да видим Морето утре…

  19. 8
    3

    Неприятно, но нищо фатално не се е случило.
    За пореден път доказваме че не можем да играем срещу грамотни отбори, дошли с цел да не загубят. Просто ни липсва индивидуална класа в атака. Нямаме играчи които могат да отключат гъста защита.

    Секулич е невероятно, фантастично дразнещ футболист, трябва да е първия който да си замине през лятото. Новата “звезда” Нвачукву осра квото можа милия, нищо, нали ше го трансферират тоя футболен гений.

    Само Ханко Брат ми хареса тоя мач, другите не бяха съвсем наясно за кво са излезли.

    Нищо де, може би полезен шамар преди свинята.

Коментарите са затворени