Революционна промяна в българското футболно съдийство и прилагането на ВАР. Целта е да се намали напрежението върху работата на реферите по време на мачовете и след тях.

Арбитрите ще трябва да обясняват решенията си след преглеждане на повторения с помощта на ВАР още на терена. Така футболистите, треньорите и зрителите ще бъдат информирани за причината, която е породила дадено отсъждане.

Идеята за тези коментари от реферите е на шефа на Съдийската комисия Давид Борбалан. Нововъведението ще влезе в сила от следващия сезон, пише Блиц.

Подобна практика се експериментира в редица европейски първенства, но не е официално прието повсеместно. Има индикации, че когато решенията на съдиите са обясняват, тогава претенциите към тях са значително по-малко.

8 КОМЕНТАРИ

    • Точно това щях и аз да обЕсня. Ама ако съдията е за бесене, ‘що да не го обЕсят?

  1. 3
    1

    Каквото и да създаде човешкия гений, попадне ли творението му в ръцете на човешка отрепка, резултата става страшен. Примери няма да давам, чели сте книги, наясно сте. Та и със системата “ВАР” е така. С нея или без нея, решат ли да те набутат в “киреча” отърване няма! Ако, много държиш, после ще ти го обяснят с усмивка… че, те са прави, а ти ще духаш супа или таратор все тая!

  2. 3
    1

    Всичко е “вятър и мъгла”. Те ще обясняват ситуациите които ще се разглеждат ако въобще получат сигнал за разглеждане. Ами ако не получат сигнал и положението не се разгледа?! Тогава какво ще обясняват???????! Нищо! А как да разберем ние пред телевизорите,че стоп кадрите не са били манипулирани??? На мен поне ми е напълно ясно как стават тия работи. И те стават бързо и много лесно!

    • Нищо не си разбрал брат, пише си ясно-съдиите ще обЕсняват…😂😅🤣

  3. 3
    9

    Жълти отрепки, приготвил съм ви съдия. Шъ ва шибам докато шавате.

Коментарите са затворени