Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде коментара си относно избора на Георги Иванов за нов президент на БФС. Камата говори пред медиите в Брюксел, където участва в конференция в Европейския парламент.

“Аз съм играл с баща му. Бил ми е състезател, само му желая да си удържи на думата. Нищо повече”, лаконичен бе Стоичков относно Гонзо.

Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков участва в конференцията “Младеж и спорт в ЕС: Големите обещания се сблъскват с реалността”. Конференцията ще се проведе в сряда, 10 април, и е организирана от евродепутатите Андрей Слабаков и Пиетро Фиоки от групата на Европейските консерватори и реформисти.

В конференцията ще участват и други легенди на родния спорт – най-успялата ни спортистка за всички времена Мария Гроздева, единствената ни олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова-Дангалакова, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев, бившата световна шампионка по шах Антоанета Стефанова, шефът на волейбола Любо Ганев и олимпийската медалистка в баскетбола Гиргина Скерлатова.

От италианската страна се включват световната шампионка по биатлон Хана Аугенталер, европейската шампионка по спортна стрелба София Литаме, шефът на най-големия спортен клуб – този на карабинерите Джузепе Чиофи и медалистът по параски Федерико Пелизари.

Дискусията ще бъде открита от Илияна Иванова, европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и ще се проведе в сградата на европарламента.

След конференцията ще бъде представена в европарламента биографичната книга на Христо Стоичков.