Ръководството на Гигант (Съединение) ще подаде жалба срещу съдийството от днешния мач срещу Саяна (Хасково) от 28-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Главен рефер на двубоя бе Кристиян Николов Колев от Пловдив, а срещата завърши с успех на хасковлии с 2:1. Този успех изкачи южняците на върха в класирането с 69 точки, една пред Спартак (Пловдив) и две пред Несебър. Трите тима са в ожесточен спор за върха и промоция във Втора лига. Претенциите на хората от Гигант са, че определеният за най-перспективен съдия за 2023-а година е отсъдил несъществуваща дузпа за противника, повлияла на крайния резултат.

Жалбата е до Съдийската комисия на Зоналния съвет на БФС в Пловдив, който е администриращ орган на първенството в Трета лига.

“Вече не се търпи… Ритуално ни отрязаха главите. И то не за първи път. Дузпата, която този уж елитен рефер даде през второто полувреме, буквално предизвика недоумение в почти всички на стадиона. Гостите от Хасково дори не повярваха в началото, че отсъжда наказателен удар. Нашият вратар първо избива топката с ръце. Дори не съм убеден, че вратарят закача с ръцете си играча на Саяна, който се навежда под него и пада на земята. Съдията с това свое решение просто приключи мача в полза на гостите”, казва президентът на домакините от Съединение Добри Козарев.

“Ако загубим с игра – първи ще призная. Никога няма да се оправдавам. Но този път чашата преля. Не искам съдиите да помагат на Гигант (Съединение), просто искам да не ни режат, защото и срещу Спартак (Пловдив) ни посякоха с много спорна дузпа. Искам да ги успокоя, ние нямаме за цел да влизаме в по-горната група…Не виждам никаква промяна в БФС, а Конгресът беше само преди няколко дни. Ако продължаваме по същия начин със старите… Не искам да говоря повече! Наистина съм афектиран, защото не заслужаваме подобно отношение”, коментира опитният ръководител.

Президентът на Гигант Добри Козарев беше човекът, който издигна футболния агент Петьо Костадинов за лидерското място в БФС на специална пресконференция в БТА.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 5 000 са взели от Саяна….
    Правят се на Мими Иванова…..

  2. Нищо по добро не чакайте за футбола докато Огнян е в ЗС На БФС

  3. Попитайте вашия вратар какво мисли за мача и за следващия с Несебър Ха ха ха

    • Ей плъх стига пиши по форумите не ли ти омръзна да се ровиш в отбора

  4. То за мача в Несебър се знае от един месец че е даден.Най вероятно и от тото ще го изкарат.

  5. Несъществуващ за Саяна гол им бе признат срещу Атлетик Куклен. Мафията е като октопод.

  6. Какво се правят на луди тия ,продадоха мача и сега се чудят какво да измислят .Сега и на Несебър да се нагъзят.

Коментарите са затворени