ЦСКА-София е изявил желание да играе мачовете си от евротурнирите наесен на Колежа. “Армейците” са изпратили писмо до кмета на Пловдив Костадин Димитров с молба да получат разрешение за достъп до стадион “Христо Ботев”. Както е известно, “Българска армия” ще бъде демонтирана и реконструирана из основи и се очакваше “армейците” да дадат европейска заявка за Националния стадион.

В отговор на желанието на ЦСКА от ръководството на ПФК Ботев излязоха с остра позиция срещу Община Пловдив:

Уважаеми ботевисти,

Във връзка с информацията, че Община Пловдив разрешава на ЦСКА да използва стадион “Христо Ботев“ като алтернативен вариант за европейските клубни турнири, искаме да изразим своята позиция.

Разочаровани и изненадани сме, че никой не потърси нас за мнение по този казус. Въпреки че подкрепяме българското участие в Европа, вярваме в откритата комуникация и диалога, който в този случай липсваше.

64 КОМЕНТАРИ

  1. Цялото Столипиново дошло да пише под тема за стадиона на БОТЕВ ! 🤡

  2. 4
    1

    Ботев ще тръгне нагоре, когато изметете кликата на ДПС и всички платени мишки начело с Къмпънито, Божовците и тн, иначе сте обречени на слугинаж. Успех ви пожелавам!

  3. 2
    5

    За всички е ясно че този ненужен стадион е плод на комплексите на група селяни и алчността и корумпираността на група мафиоти във властта.

  4. 5
    1

    Тук трябва да бъдат питаните гражданите на Пловдив защото те платиха за този НЕНУЖЕН полусрутен стадион -построен с ръждясала арматура под стандарта, найлон и ламарина

    Рекетьорското ръководство на тото отбореца, временно ползващ БЕЗВЪЗМЕЗДНО това съоръжение, не само че няма думата, но и трябва да си мълчи за да не се сетят гражданите на Пловдив да си поискат парите

  5. 3
    5

    Кои сте вие да роптаете бе помияри. Този стадион е изграден с нашите данъци бе или забравихте смотаняци вместо да направят някаква детска градина ясла било то да закупят техника за болниците общината ви направи с нашите данъци стадион ли е мишки. Не се самозабравяйте за да не ви напомним

    • 4
      3

      Глупако този стадион не е направен само от твоите данъци,а и от данъците на феновете на Ботев.Така че по кротко с припомнянето

      • 2
        4

        Феновете на БотяфЪ не са от Пловдив така че нямат глас защото никой не е пипал техните данъци

        • 1
          1

          Аз съм фен на Ботев и съм роден и живея в Пловдив,така че си затвори миризливата уста.

      • А вие колко сте в сравнение с жителите на Пловдив? Да не би да сте целия град? Шепа тъпоглавци. Така че не дрънкай.

    • 4
      1

      Пръъъъъъц ,замириса на циганин-“данъкоплатец”…Манги,само за начало в стадиона са вложени около 10милиона лева от бившия собственик Цветан Василев!10 ми-ли-о-на !!!Отделно и от сегашния собственик.Г-н “данъкоплатец”,колко лева е вложил вашия собственик в стадион “Локомотив?Всеки нормален човек знае отговора – ЗЕРО /нула/!Да си фен на “Локо” е ДИАГНОЗА !!!

  6. 2
    6

    НЕКА НАЙ-ГРАМОТНИЯ ЖЪЛТУР ДА ПРОЧЕТЕ ПИСМОТО И ДА ОБЯСНИ НА НЕГРАМОТНАТА ЧАСТ ОТ ЖЪЛТОКОЖАТА ПОПУЛАЦИЯ,ЧЕ ИСКАНЕТО Е ЗА Р.Е.З.Е.Р.В.Е.Н. ВАРИАНТ!!! КОЕТО ЗНАЧИ,ЧЕ МОЖЕ И ВЪОБЩЕ ДА НЕ ОПРАТ ДО НЕГО! АЙ СИКТИР ОТ ЖЪЛТАТА ОЛИГОФРЕНИЯ!!!!

    • Това точно е написано още в първия пост под статията. Ти обаче си на принципа – чукча не читател, чукча писател.

      • 2
        1

        А ти, недей да остроумничеш,а прочети жълтите коментари по-долу. Тогава ще разбереш,че и да четеш и да пишеш,жълтура си остава прост,недодялан и вечно недоволен селянин-грандоман!

  7. 1
    1

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ДАЙТИ ДА ЗАЩИТИМ НАЩА СОБСТВЕНОСТ КУЛЕЖЪТ Е САНО НАШ МАТУШКА РОСИЯ ЖЪ ПОМАГА АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

  8. 2
    2

    Жълти ултра прости парчета!!!!Стадиото може да няма категория 4 , ама тя не се изисква за да се играят мачове от предварителните кръгове! Ей Аман от навлеци с претенции!!!

  9. 2
    2

    Може ли да отдадеш един имот под наем на втори наемател, докато първия все още има договор, а и задължение да подържа имота по определен начин и при регламентирани инвестиции от наемателя?

    • 2
      2

      Какъв втори наемател какви инвестиции
      4500 лв на месец е наема на който се плаща
      Кой ги брои за живи тея ..
      Какво плащат с 4500 на месец само искам да обясниш малко почнаха да изнагляват руснаците каква инвестиция са направили в стариона до момента
      2 фургона за фен магазин и 5 винила

      • Питай твоя бащица Илиянчо каква инвестиция са направили руснаците и той ще ти каже как ги изнуди да му платят над милион за скайбоксовете

    • 2
      1

      Може да се отдаде още на 10 други наемателя, стига да не си пречат. Лятото спокойно може да се организират 10 концерта и други събития, за които съоръжението е подходящо.

      В Милано Интер и Милан играят на един стадион и няма нацупени. Само тук в Пловдив сме специални.

    • Естествено че може. Да не говорим че изобщо не плащате никакъв наем а просто малък подкуп. А може и него да не плащате….

      Крайно време е т.нар. кмет на Пловдив да потърси начини да изплати тази инвестиция на гражданите на този град

  10. 2
    3

    Кмете, кога ще почнеш да събираш наем за Стутнежа?!
    Кога ще връщаш парите на хората?
    Докога селяните на аванта в града.

    Кмете, ти комунист ли си, че раздаваш натодна пара за кефа на групаселяци?

    • 1
      1

      Aхахах некъпан лилав борец с корупцията…на вас кой ви прави щайгата в Лаута и с какви пари бе, да ти еба майката неграмотна

  11. 5
    3

    Добре бе какво е това реване постоянно
    Кой ви пречи какво ви пречи това че сте некадърници и 3 години лъжете всички нас
    Кой е виновен
    НИКОЙ НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН ИЗМЕКЯРИ
    това че 5 глупака начело с Рашо некадърника Живко микрофона и техния
    Диригент Борис Гиздаков ви лижат задниците не означава че те представляват всички
    Те представляват тази част от феновете която вече никой не уважава и вие сте тяхната последна гара
    Но идва този край и всички горе изброени
    Ще бъдат показно затрити от историята защото вие гниди бяхте в основата на всички интриги и вие ще си носите последствията

    • 3
      1

      Искам да попитам защо Ицо ХамзътЪ и Уеслито са се надупили на ДПС толкова явно, нямат ли морал тези момчета. Жал ме е за тях…

      • 3
        2

        Искаме да питаме за момчил
        Хубаво ли беше в президентския скайбокс в компанията на гиздаков рашо живко и саша

  12. КЮСТЕНДИЛСКИТЕ МАНГАЛИТЕ ПАК НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРОДИЯ .
    ЕЙЙЙЙ АМЕБИ АМЕБИ .ХАХААХАХХАА НЯМА ПО ЖАЛКИ СЪЗДАНИЯ ОТ ВАС !

    • Ами нали някой трябва да казва истината…

  13. 2
    4

    Какво ли не прави папагалското руско-турско ръководство да насочи всетлините на прожекторите в грешна посока и да прикрие собствената си некадърност?!

    За тях истината не е важна! Важното е да има заблуда!
    Рекетьори – нормално е!

    • 2
      3

      Те винаги викат: – Дръжте крадеца!

      Всички престъпници и хора без морал го правят…

  14. 2
    5

    Вече съм от оперативното ръководство на клуба. Утре ще се скарам на Кмета. Не може да си правят каквото искат. Първо трябва да ме питат. Сега какво ще обеснявам на Саша.

    • 1
      1

      В 7. 30 ми стартира работния ден от кабинета на Пинко, естествено клекнал. Завършва легнал по гръб, но добре че е Q, че да стои зад мен и да ми дава раз, иначе съм загубен.

  15. 1
    1

    Шъ ви опъвам ушити ей мишки който кажа Аз ще играе на моя стадион и да ходите по трутуара ей.

  16. 2
    2

    Че какви сте вие, че да ви питат??!!

  17. 4
    11

    Селянките знаят ли че грубата отливка от бетон с желязо ала кич-стадион е общински и да бъдат по послушни защото Стоян канара е чул на ушенце че ако много скачат ще се наложи да играят в Стряма на Ураган стейдиум ва да гоейба.

    • 13
      1

      Грубата отливка от бетон и желязо с ръждясалите парапети се намира в задния двор на селското училище и никой не ще да играе в тая мизерия и цигания.

      • 1
        1

        Бях там но не видях селски барок така че наистина като нашия кич на Източен няма и в Еритрея.

        • Селски барок е на майка ти путката, а ти Станиславе си бил там само насън.

    • Не си прав! Това е стил СЕЛСКИ БАРОК – найлон и ламарина…

  18. 4
    6

    А самия факт че ръководството на отбора ни протестира срещу тоя гениален финт на Коцето показва какви първосигнални тъпунгери са.
    А може и да не говорят добре български, кой знае.

  19. 5
    4

    Хора, не бъдете първосигнални. Четете какво пише в писмото и МИСЛЕТЕ. Заглавието е абсолютно подвеждащо, а вие скачате веднага.

    Имайте предвид, че стадион Христо Ботев ще приеме в бъдеще мачове на други отбори в Европа, защото просто няма къде в България да се играят. Това е повод за гордост, а не за искане на оставки. Нима забравихте, че ние играхме на стадиона на Нефтохимик? Ами ако те бяха скочили, къде щяхме да ходим?

    • 3
      4

      На индивиди с два пръста чело как да им обясниш? Той е свикнал първо да казва НЕ, после всичко останало. Такова е нивото на Нацията ни за съжаление, сякаш всички са правени от футболни хулигани и всеки е фен на различен отбор!

  20. Хаха Коцето е ВЕЛИКАН!

    Документа казва следното: добре дошли, но КУР ЗА ВАС!

    • Умирам от смях. Според тоя документ ЦСКА може да играе на стадиона ако европейските му мачове са от българското първенство, организирани от БФС, АХАХАХАХАХАХАХ, който го е написал тва е абсолютен гений.

      • Чакай, чакай. Пише, че в момента има лиценз само за България. Това не значи, че след 1-2 месеца не може да му се извади такъв за Европа.

        Забавно е уж, но къде ще играе Ботев, ако вземем случайно, че се класираме за Европа?

        • Пише че до края на 2024 ЕВЕНТУАЛНО ще получи категория при наличие на финанс.
          Но въпроса ти е хубав.Предполагам че при класиране на нашия отбор за Европа някакси изведнъж ще се окаже че имаме необходимата подготовка, знам ли.

          • Именно. Ако се класираме, срокът трябва да се скъси и то сериозно.

  21. 5
    3

    Ръководството на Ботев е наемател на стадиона. Срещу символичен наем. Община Пловдив е в правото си да използва собствеността си за получаване на допълнителни приходи отдавайки го за концерти, спортни събития и прочее.

    Освен това документа е всъщност елегантен среден пръст в зурлата на ловешката свиня.

    Браво на Кмета!

    • Глупак! Наемател на стадиона е Ботев, а не неговото ръководство. И кмета и общината нямат право да преотстъпват този стадион за спортни дейности, защото той вече е даден на Ботев. Съгласно споразумението на Ботев и на Локомотив общината може да използва стадионите за мероприятия, различни от спортните, но за да го направи е необходимо да вземе съгласието на клубовете.

      • Пак прочети КАКВО ПИШЕ В ДОКУМЕНТА олигофрен.

  22. 8
    1

    Никакво разрешение за достъп до стадион “Христо Ботев” за отбора на ЦСКА включително и за националния щом БФС продължават да се гаврят с клуба под всякаква възможна форма (неоправдано сурови глоби, поръчкови съдии,неудобни дни и часове за мачовете на отбора, постоянно тенденцционно и дискриминационно отношение)

  23. 6
    7

    Първо-в документа пише съвсем друго.

    Второ-когато ръководството на Ботев вложи един лев в инфраструктура, тогава може да протестира.
    Стадион Христо Ботев принадлежи на Община Пловдив. Това че в момента се използва за обиграване на африканци вместо за каквото е направен-да стане БОТЕВ шампион на него, е временно явление.

    • Стига с това ръководство глупако. ПФК Ботев АД е инвестирало в стадиона над 2 млн лева и затова си има съответните документи.

  24. 4
    8

    Стадиона е общински. Това че банда руски гастрольори го ползват без пари не означава че трябва да им търсят мнението.

  25. 3
    3

    Никой не чете, какво е написано в писмото!

    Ако някой си беше направил труда, щеше да види, че общината с писмото съобщава, че в момента стадион Христо Ботев не може да приема международни срещи, тъй като все още няма категория 4, която се очаква в края на 2024 година.

    Отделно от горното, написано е, че общината не възразява стадионът да е резервен вариант за ЦСКА и то в зависимост от календара и изискванията на УЕФА.

    • 5
      3

      Ти не си добре.. Пише Община Пловдив не възразява да предостави Стадион Христо Ботев…
      Демек даваме го…
      Оставка на Коцето, на секундата!

      • 3
        1

        Не възразява за какво? Да е резервен, алтернативен. Основен стадион за ЦСКА е стадион Васил Левски.

        А, преди това прочете ли точки 1 и 2, където пише, че не може да посрещне международни срещи?

Коментарите са затворени