Настоящото първенство на Югоизточната Трета лига е по-оспорвано от всякога. Спартак (Пловдив), Несебър и Саяна (Хасково) са се вкопчили в жестока битка за първото място, което ще изстреля победителя в професионалния футбол. Сезонът навлезе в заключителната си част – последната третина. Триото все още е непобедено от началото на пролетния полусезон. Само загуби точки от равенства.

Такова записа Несебър в последния си мач. Конкурентите му пък спечелиха гостуванията си, но съперниците им изразиха недоволство от съдийството. Напрежението нараства и ще продължи да се покачва.

Недялко Москов, президент на Несебър коментира ситуацията пред Sportal.bg.:

„Няма по-хубаво от конкуренцията. Колкото повече отбори се борят за първото място, толкова по-добре. Нека обаче всички конкуренти да са равнопоставени. Това трябва да го осигури органа администриращ първенството.

Последните четири мача на Несебър са ръководени от съдии от професионалния футбол – по двама от Първа и Втора лига. Приветствам решенията, защото винаги съм изявявал желание, най-добрите рефери да свирят мачовете ни. В същото време двубоите на конкурентите се ръководят от някои съдии от аматьорския футбол, които нямат качества, не само като съдии, но и чисто човешки качества. Доказателството за твърденията ми са скандалите в мачовете им. Нека Съдийската комисия към Зонален съвет на БФС – Пловдив да отмерва с еднакъв аршин на всички отбори. Поставял съм въпроса пред тях. Отговориха ми, че няма достатъчно съдии.

Щом го има този проблем, предлагам да ни свирят съдии от другите три части на България. Дали ще платим таксата на рефери от Бургас или примерно от Велико Търново, Варна и т.н., едва ли е голяма разликата. Важното е мачовете на всички конкуренти да се ръководят от най-подготвените български съдии. Например Драган Драганов, Георги Гинчев, Волен Чинков, Георги Давидов, Никола Попов и т.н. Когато ръководят най-добрите, няма да има обидени и ощетени. Подигравка с всички нас е неподготвени арбитри да опорочават срещите с некомпетентните си действия и решения. Нямам претенции към другите отбори“.

12 КОМЕНТАРИ

  1. Втората загуба на Спартак Пловдив ще е от Хасково на 17 април и третата от Несебър другия кръг и дотам д мераците им за първо место!Кочев ще го пратят на коч!

  2. 1
    2

    Тоя откъде има очи да говори след като миналата година беше първи и отказа участие поради липса на финансиране… Сега какъв го дървиш сред първите?

  3. 1
    1

    Уж си запознат но с нищо не си запознат какви ги върши Огнянчо как си праща едни бригагади да помагат на отборите които са в много близки отношения с него.

  4. Явно и ти си от тези които си получаваш наряда щом така мислиш.

  5. 3
    0

    Лелеле, има 2ма работещи човека в заспалото преди 100г БФС в Пловдив и Вие мрънкате срещу тях?! Така е, гроздето е кисело! Огнян и Милко са единствените, които имат желание да работят, останалите можеш да ги намериш в кръчмите, но не и на работните им места.
    Ясно е, че не е удобен няко му, щото не е клекнал. Айййй със здраве и леко да не се задавите със злобата си.

  6. По Наредба Несебър дори и да спечели групата няма право да играе в “Б” група, защото са с наказание от една година, заради това, че отказаха като победител от миналата година да играят в “Б” група.

  7. ЕДИН ЧОВЕК ЗА ДА Е РЪКОВОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ИМА ПОДХОД КЪМ НЕЩАТА И РЪКОВОДНИ КАЧЕСТВА З СЪЖАЛЕНИЕ ОГНЯН ЗЛАТКОВ ГИ НЯМА,ТАЗИ ЛЪЖИЦА МУ ДОЙДЕ ГОЛЯМА.

  8. Като беше Наско Бозев председател на СК държеше нещата под контрол и не позволяваше Огнян да се бърка,сега всичко е пародия на чело Огнян златков и цялата комисия.

  9. ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ДА РЕВАТ ВСИЧКИ ОТБОРИ В ЮГОИЗТОЧНАТА В ГРУПА Е ОГНЯН ЗЛАТКОВ.

  10. 0
    1

    Спартак пак са хванали съдията за мача сас Ямбол

Коментарите са затворени