Трагедията на Здравко Жилов и неговото семейство обедини футболната общественост от Пловдив, региона. Много клубове изказаха съпричастонстта си към футболиста,  изявиха готовност да помогнат и призоваха феновете на футбола също да помогнат.

Гигант (Съединение), където играе Жилов, Ботев, чиито юноша е той, както и Марица, Спартак (Пд), Атлетик (Куклен), Крумовград, доста отбори от Областните групи, както и столичния ЦСКА-1948 подадоха ръка на фуболиста и изразиха съпричастността си. От Кметството на село Костиево, където живее Здравко, също не останаха равнодушни и бяха сред първите, които изразиха подкрепа.

Това направи и ЗС на БФС в Пловдив:

ЗС на БФС – Пловдив се включва в кампанията, в която цялата футболна общност на Пловдив и Пловдивска област засвидетелства подкрепата си към футболиста на ОФК “Гигант” (Съединение) Здравко Жилов.

Както вече стана известно, при пожар в Германия загинаха братът на футболиста, снаха му,  племенничката му и неговият племенник. На семейството са необходими 18 000 евро за транспортиране на телата на загиналите за погребение в България.

Зоналният съвет на БФС – Пловдив, съгласувано с управата на спортните комплекси, ще постави още днес дарителски кутии на “Бионат Арена” (игрищата при СОУ Софроний Врачански”) и на “Айсберг Арена” (игрищата при СОУ “Свети Седмочисленици”), и двете в жилищен район “Тракия” в Пловдив. Кутиите вероятно ще са в близост до кафенетата.

ЗС на БФС – Пловдив призовава цялата футболна общност на Пловдив да подкрепи младия футболист и семейството му в този труден за тях момент.

Кутиите ще бъдат достъпни непрекъснато докато работят комплексите, в събота и неделя, когато има десетки мачове на игрищата, и след това, докато се събере необходимата сума.

Да бъдем съпричастни към загубата на Здравко Жилов!