Младежкият национален отбор на България постигна изключително престижна победа с 1:0 като гост на Полша в европейска квалификация, след която “лъвчетата” вече имат актив от 12 точки и са само на 3 от полската селекция. В герой за състава на Александър Димитров се превърна Марин Петков, който отбеляза единствения гол в срещата в 58-ата минута. Тогава той получи хубаво подаване от Станислав Шопов и с плътен удар не остави никакви шансове на полския вратар Тобиас. Иначе двубоят започна с домакински натиск, но съставът на България бързо изравни играта и от своя страна създаде добри положения чрез Шопов и Георги Николов. След като “лъвчетата” поведоха в резултата, стражът на нашия тим Дамян Христов пък заключи вратата си и гарантира успеха и изключително ценните три точки.

С тях България остава в битката за място на Евро 2025 в Словакия. За него ще се класират победителите във всички групи, както и трите най-добри тима, заели втора позиция в своите потоци. Следващият мач на нашия тим е отново срещу Полша, но в София.

 

Съставът на България:

12. Дамян Христов, 15. Мартин Атанасов, 5. Велко Йеленкович, 4. Християн Петров, 13. Симеон Василев, 20. Кристиян Стоянов, 6. Емил Ценов, 8. Станислав Шопов (72 – 3. Емануел Мирчев), 11. Марин Петков (90 – 10. Никола Илиев), 9. Георги Николов, 17. Мартин Сораков (80 – 7. Роберто Райчев)

Селекционер: Александър Димитров

Голмайстор: 0:1 Марин Петков 58