Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков твърди, че докато правителството не посочи като приоритет развитието на спорта, той трудно ще просперира. Eдин от героите от САЩ 1994 призова още новият ръководител на БФС Георги Иванов да потърси обединение за доброто на родния футбол.

“24 години се занимавам с футбол, къде успешно, къде не. Държавата ако не се ангажира, няма как да имаме успешен национален отбор. Школите изнемогват. Всички хора, които се занимаваме с футбол, сме мазохисти. От 34 години футболът е захвърлен на бунището. Това трябваше да се дебатира на Конгреса. Трябваше 500 човека да се обърнем към държавата и да заявим искания. Държавата липсва във футбола, а родителите нямат възможности”, сподели Лечков пред БНТ.

“Хората, които управляват българския футбол, трябва да имат административен опит. Георги Иванов се докосна до системата преди да бъде избран за президент. Трябва да има обединение, но в България имаме прекалено голямо его. Всички, които милеят за футбола, трябва да упражнят натиск над държавата. Нямат значение президентите на федерациите, ако не бъде приоритизиран спорта. Футболът е пренебрегван от политиците. Пожелавам на Георги Иванов да надгражда и да намери правилния път към другите му колеги”, заяви още дългогодишният член на Изпълкома на БФС.

Лечков вярва, че екипът на Димитър Бербатов има с какво да помогне за развитието на българския футбол, но хората в него първо трябва да натрупат необходимия опит.

“Нека съдим хората от Изпълкома по делата им. Нека да им дадем време. Изпълкомът взима решенията, но Борислав Михайлов бе удобният виновник. Хората от екипа на Димитър Бербатов трябва първо да поработят на клубно ниво. Няма как да искаме съвет от хора, които не са работили във футбола. Няма как, ако не си тръгнал от първото стъпало. Всеки е добре дошъл, но нека поработи отначало. Аз се въздържам да давам съвети”, допълни Йордан Лечков.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Лечков а ти х** ми ли държа толкова години да не обедини клубовете а сега се правиш на професор каракачанино

  2. Когато държавата абдикира от всичко, вкл. и от футбола, доста наши футболисти бяха в чужбина. Това бяха момчета закалени във времена, които нямаха нищо общо с фалшивата демокрация по български. Те ни донесоха “американското лято” и останаха поне още десет години на гребена на вълната. И тогава същата тази държава реши на ги използва за да изхвърли и Иван Славков от последния му пристан. Държавата успя, а те бяха “щастливи началници”, пред които стоеше кацата с мед пълнена от УЕФА и ФИФА. И просто заебаха футбола. Така, че Лечков, Боби и компания да вървят на майната си и да не забравят да си вземат и неграмотника Гонзо – Звездата, на м….. му в у…….та.

  3. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Лечков един от буклукчиите.

  4. майка ти го обича още повече .
    Може да си от неговото семе . Веднъж се е отбил през скобата

  5. Убичами та великане ти си един от нас

  6. ТИ СИ ЗА БОБИЩЕТО!! БОКЛУК МРЪСЕН .
    НО ДА ТЕ ЗАРОВЯТ ПО ПЛИТКО ЗА ДА ТЕ НАБАРАТ ЧАКАЛИТЕ

Коментарите са затворени