В първомайското село Градина, Саяна (Хасково) надви Атлетик (Куклен) с 2:1 с гол-фантом в последните секунди. Мачът бе полуфинал на Югоизточна България от турнира за купата на Аматьорската футболна лига.

Футболистите от Хасково създадоха положения за гол, уцелиха и гредата. Атлетик също имаше своите шансове да вкара. Всичко това се случи преди заключителните минути на двубоя. Те обаче бяха най-интересни. Първо в 80-ата Кристиян Орманов даде преднина на тима от Куклен. Бейсин Бейсин възстанови равенството в 85-ата минута. Ангел Костов осигури успеха на хасковския тим в 5-ата минута на даденото от съдията добавено време. Топката бе изчистена от голлинията, но страничният рефер посочи, че тя е преминала с целия си обем и главният съдия се съобрази с колегата си, потсъждайки попадение. Веднага след него, Ванчо Траянов от Атлетик, отправи реплика към съдията и беше отстранен с червен картон. Интересното е, че хасковските футболисти също бяха изненадани от решението, но пък то им донесе радост.

От има от Куклен коментираха така: Загубихме от Саяна Хасково с 2-1, като в главно действащо лице се превърна единият от помощник съдиите в този мач, който призна гол за изчистена от голлинията топка в, последната секунда на мача. Жалко, честито на победителите и успех напред в турнира!

Така пловдивска област няма да има представител в по-натаъшните етапи на надпреварата. Победата класира Саяна на финал, където с Несебър ще определят представителя на Югоизточна България в заключителните битки, вече на национално ниво за трофея.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени