Дебютантът в националния отбор на България при мъжете Димитър Тонев разкри пред DIEMA SPORT, че тайно се е надявал да бъде избран от Илиан Илиев:

“Детска мечта, да, може да се каже, но и да не е детска мечта, това е мечта на всеки един футболист. Мечтата ми беше да бъда извикан в националния отбор, но и знам каква тежест носи тази тениска, знам каква отговорност е и какво раздаване трябва да правиш в този отбор“, каза играчът на Крумовград.

“Лъвовете“ ще отпътуват за столицата на Азербайджан във вторник, 19 март, с полет от Летище София в 13:30 ч.

“Не очаквах, първо, повиквателната, не че цяла седмица не преглеждах по пет пъти страницата в “Инстаграм“ на националния отбор на България за списъка, дали съм повикан, но в деня, в който излезе официално списъкът, моята приятелка първо ми каза и моето семейство бяхме заедно, и наистина чувството беше уникално“, сподели Тонев.

“Аз и Алекс Колев сме национали, да, и сме повече отколкото в Левски, ЦСКА, дори в Ботев и Локомотив, но не си го обяснявам с това, че сме отбор с три класи над тях, а си го обяснявам като това, че в тези отбори не се дава шанс на българи, което за мен не е правилно“, каза още Димитър Тонев.

17 КОМЕНТАРИ

  1. Стикс престъни.Само Ерол ще ти върже .Чикиджия.Колкото сте грозни толкова отватилени.

  2. 5
    1

    На Митко Тонев като му дадоха шанс в Ботев ,след катастрофата на Неделев, резултатът беше, че отидохме на последно място.

    • 5
      1

      Toнев неможе да има претенции, че не му беше даден шанс.

  3. И като получите шанс и направите един успешен полусезон или сезон и вече почвате да мечтаете за Европа или родните така наречени “грандове”,
    Лудогорец,ЦСКА или Левски. Толкова големи патриоти сте, че само парите и кариерата ви интересуват. Примери колкото искаш: Станислав Шопов, Коко Илиев, Серкан Юсеин, Кристиян Димитров и т.н. По старото поколение и те не бяха по-назад от вас, да не ги изброявам и тях.
    Един ден може и да се върнете, когато никой не ви иска и тогава ще станете най-големите критици като Гецата сега.

    • 3
      1

      Джевизов и Славков поставиха началото на тази порочна практика! Но и тяхната вина е половин вина! За тази тенденция най-голяма вина имаше Режима! Чорбата имаше всички механизми за обиране на донаборници, както и всички финансови ресурси да привлича футболисти и след като са изслужили. Второто важи и за Левски! Днес живота е друг, никой не обещава “братство и равенство” както тогава, никой не твърди, че Всички сме Равни! Всеки трябва сам да се погрижи за себе си!

  4. 1
    1

    За другите 3 отбора е прав, но за Локото, не. Цели шестима юноши играят в първият отбор – Кр.Томов, М.Паскалев, Ефе Али, Т. Павлов, П.Андреев и Митко Илиев. А сега като се завърши и базата в кв.Тракия, тази бройка ще нарасне със сигурност.

  5. 9
    3

    Прав е Митака, но нещата ще се променят! Ето вчерашния мач беше началото на промяната. Нищо че головете паднаха след грешки на младоците, но ги хвърлиха директно в дълбоката вода, вместо да получаваха шанс в лесните мачове. Аз видях потенциал в тези момчета, който трябва да се развива.

  6. 4
    3

    Мите, ами оти у Крумовград като ти дават шанс, играеш само половин първо полувреме?

    • 8
      1

      Митака С половин полувреме стигна до Националния, докато адаша му от Столипинбург, с над 200 мача в А група, разнасяше саковете на Тошко и Сие!

      • 2
        3

        Митака и тошку кои са? Магистрални проститутки ли? Какво са спечелили и какво са дали тези курви на футбола … а да те тез са плод на балонджийския отбор … на вас медал за най-дълъг локум … истинските путки майни

Коментарите са затворени