Фенклубът на Локомотив Пловдив поиска приемане на Етичен кодекс на публиката по време на детски и юношески мачове:

Като осъзнаваме ролята си на първопроходци сред организираните привърженици на футбола в България и следвайки повелята на нашите предци, ние от Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив, ПФК Локомотив Пловдив и и The Magic of Plovdiv подемаме инициатива за приемане на Етичен кодекс на публиката на детско-юношески футбол. Призоваваме привържениците от всички останали футболни клубове да се присъединят към нас под мотото “Европейско поведение и любов към футбола“!

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ПУБЛИКАТА НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ФУТБОЛ

1. Уважавайте привържениците на своя противник. Те обичат футбола толкова, колкото и вас.

2. Възпитавайте себе си в добри обноски и етични норми. Децата винаги следват добрия пример на своите родители и близки.

3. Не отправяйте обиди към играчи на другите отбори. Вие също не бихте искали да чуете такива по адрес на ваше дете, роднина или приятел.

4. Усмихвайте се по време на мач. Не боли.

5. Бъдете толерантни, не се поддавайте на ненужни емоции, не провокирайте конфликти.

6. Подкрепяйте своя отбор, не нападайте другите отбори.

7. Не влизайте в конфронтация с други родители и привърженици на другите отбори – това се отразява на децата и тяхната игра.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Това означава ли,че вече няма да се обаждате на ултраси да идват да бият родители от другия отбор, както направихте с Хебър?

  2. Тези принципи се спазват от дълбока древност. Добре е, че това се признава. Нямаше нужда да се споменава “европейското поведение”, защото други привърженици може да измислят друго мото: “евро атлантическо поведение” или ” “азиатска гостоприемност”……….а ПРОСТО “ЧОВЕШКО ПОВЕДЕНИЕ”!!!
    Наистина има много запалянковци, които трябва да се интегрират към “Homo sapiens”!!
    Подкрепям!!!

  3. 3
    1

    Ако може да се спре със опъването на всякакви транспаранти с политически етнически и свързани със сексуална ориентация. Какво ще стане ако някой е на обратно мнение? Най вероятно ще се стигне до сблъсъци и ще има реплики от рода на “Нямате място на нашия стадион. Стадиона е място за хора които са дошли да наблюдават футбол а не да отправят послания. Които иска да си ги афишира да го прави другаде.

    • Иванчо, ти да не си педалче, че си се притеснил от транспарантите?

  4. 5
    1

    Напълно подкрепям идеята и споделям идеята зад 7-те точки. Само 4-та точка е малко майтапчийска. Много хора не умеят да се усмихват по принцип, щото стават всяка сутрин с гъза, мразят живота и себе си и са конфликтни по принцип, защото са в състояние на конфликт и неудовлетвореност от себе си, по принцип. Има ярък пример в това отношение – нравствения бездомник и еволюционен пропадналяк Стикс, както и редица човешки обелки, които “Мразят Ботеф, пият Вотка и обичат Локо до Гроп !” . Точно такива спиртосани анимализми нямат място на детско-юношеския футбол ! И това се отнася за всички клубове, не само за Локо. Утайки има навсякъде.
    Нормалните, възпитани и образовани хора, е ясно, че не създават проблеми на детски мачове.
    Иначе пак казвам , инициативата е похвална. Лека полека трябва да се пробужда това дулбоко спящо пишман общество…

  5. 9
    4

    По-големи чобани от родителите на децата от школата на Локо Пловдив няма, ама нищо..важното е да пишем лицемерни декларации

  6. 3
    1

    Напълно подкрепям! Това трябва да не е само кодекс за детски мачове, но и правила във футбола и живота като цяло.

    Разберете… това е просто една игра!

  7. 10
    2

    Чудесна инициатива! Но, първо се обърнете към Вашите фенове, които нямат песни за подкрепа на своя отбор, а такива за обругаване на противника.

Коментарите са затворени