Фенклуб Локомотив Пловдив почете един от най-изтъкнатите привърженици на черно-белите. По случай 90 години от рождението на професор Крикор Азарян от най-старото сдружение на футболни фенове у нас разпостраниха специално послание.

Да си спомним за великият пловдивчанин и голям локомотивец Крикор Азарян!
Преди 90 години на този ден в Пловдив се е родил един от най-големите български режисьори. Крикор Азарян сътвори представления на световно ниво. Като част от неповторимата пловдивска интелигенция и бохема за Коко Азарят най-естествено бе да стане привърженик на Локомотив. Заедно с близките си приятели Атанас Кръстев (Начо Културата), Георги Божилов (Слона), Катя Паскалева, Енчо Пиронков, той остана завинаги в сърцата на черно-бялата общност. Пловдив пък бе благословен свише тези великани да аплодират на Голямата къща виртуозните изпълнения на Христо Бонев.
В Локо почетоха големия свой фен професор Крикор Азарян
Крикор Азарян е роден на 15 март 1934 г. в Пловдив. Завършва актьорско майсторство и режисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ при проф. Б. Дановски и Ф. Филипов през 1966 г. Продължава обучението си при Анатолий Ефрос и Георгий Товстоногов в Москва и Ленинград.
От 1966 до 1969 г. работи в Пловдивския театър. Художествен ръководител на новосъздадената „Младежка сцена“ на която играят в различно време Руси Чанев, Тодор Колев, Цветана Манева, Катя Паскалева, Добромир Манев, Соня Маркова, Илка Зафирова, Стефан Мавродиев, Елена Райнова, Северина Тенева, Антон Горчев, Милен Пенев, Петър Славов и други.
Носител на най-високото отличие в България – орден „Стара планина“ първа степен през 2005 г. за изключително големи заслуги в развитието на българската култура.
Заслужил артист от 1977 г. Професор от 1988 г. Преподавател по „Актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ, председател на Българската асоциация на режисьорите и почетен професор на Нов български университет.
„Почетен гражданин“ на Пловдив от 2004 г.
Крикор Азарян ще остане завинаги с непреходните думи: Най-важното и най-трудното в днешно време е да си останем човеци.
Светъл път, Коко! Завинаги един от нас!

16 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Зико, Слафчо Педофила, Тотев, всички фатмаци и простаци са фьиенуи на великия Ботяв6 бе !!!

 2. 3
  1

  Така е, отборът на интелигенцията, така е известен Локомотив Пд. Другият отбор, с лайняния цвят, винаги се е крил под някаква шапка – преди на военните, дето цяла България осмиваше, сега под руската фуражка, дето цял свят ги заклейми и изгони. Затова и винаги ще си останете за посмешище, жълти ни приятелки. А ни ще си ви поебаваме от време на време, че да не забравяте кой кой е в този град.

  • 1
   2

   Винаги ще си останете цигани, отбора на Столипиново, на Вълчо, на Зумето Свинаря, на Левент, Зеки, Галка, Наркомана, мравояда Крушарски който ви заебава, на малцинствата, на стоте потника на Джесика-катун достоен за посмешище, сбиротък от лилави маймуни, които никога няма да станат хора.

   Пудавиебамайката циганска!

   • Боли, деева тая 2019-та, няма забравяне…муахахахахах

 3. 1
  2

  Отбора на малцинствата! Разбира се че ще бъде фен на Локото! А че сред малцинствата има таланти и успели хора…..изключенията само потвърждават Правилото-Отбор на малцинствените групи и отхвърлените от Живота!

  • 1
   1

   А га глътнахте бахура, а? Още боли, мамицата му…

 4. 2
  7

  Циганчета, единствената причина големци като Слона, Културата, Коко и прочее да са симпатизирали на катуна ви е че тези широко скроени хора на духа винаги са подкрепяли това което вие символизирахте преди Наркомана-малкия, винаги бития, ошмулен беден човечец от крайния квартал.

  Ако тези хора бяха сред нас сега и ви видеха в какво сте се превърнали, то те несъмнено биха ви казали: ПУДАВИЕБАМАЙКАТА циганска!

  • 6
   1

   Изгрев бойски,ти ходил ли си на училище,или си учил в училището за бавно развиващи се Стефан Караджа!?То бива неграмотия,ама твоята е върха!

 5. 5
  1

  Стоян канара се гордее с комунистическото си минало и затова че дадоха на тейко му Бай Наско селския панелка в Тракия ва да гоейба.

 6. 7
  1

  Защо един представител от елита на пловдивската и българска интелигенция не е футболен фен на жълтото безсмислие ,не заслужено носещо името Ботев!?

  • 2
   5

   Маргинали не щем. Народа е жълто-черен, кмета също.

   За вас-кур.

   • 3
    2

    Този кур не е един,а са ШЕСТ+ЕДНА ОГРОМНА ПЕТА в задниците ви ! Всичко това за цял живот и ще се предава от поколение на поколение !

   • 5
    2

    Да, само селяндури и престъпници са папагали – Зико – Тъпото Пинокио, Коня Стоянов, Гатьо….
    Собственост на ДПС и най-мразения политик в Булгаристан – Шиши

    Ех, колко жалко е да си папагал!!

    • Жоро Наркомана, Зеки Байрям, члевент,Галка,оня дето го гръмнаха другия,Вълчо Таксито, цяло Столипиново, когато баща ви беше майка и прочее.

     Ахахаха, цигани.

   • Вземи тълковния речник и ако можеш да четеш ще разбереш(ако има нещо в кривата ти глава)понятието маргинален!

Коментарите са затворени