Кандидатът за президент на Българския футболен съюз сподели преди Конгреса, че двама от неговите опоненти – Георги Иванов и Михаил Касабов, имат любопитна уговорка помежду си. Тя е свързана с това Касабов да отстъпи на Гонзо и да стане вицепрезидент.

Специалистът по спортно право говори и за суми от 5000 лева, които са предлагани на клубовете за глас в районите на Бургас и Свиленград.

“Ако трябва да съм честен, моята надежда е, че хората са дошли, за да упражнят свободата си на вот. Надявам се, че хората ще покажат друго лице след 18 години. Вчера бях тук, видях доста уплашени хора. Надявам се това да е само привидно за пред хората от БФС. Има голям натиск в момента да се гласува за статуквото. Това са двамата души, които са се обединили днес заедно – Георги Иванов и Михаил Касабов. Между тях има уговорка Михаил Касабов да стане вицепрезидент. Отдавна чувахме, че между тях се разиграва театър и днес вероятно ще се потвърди.Промяната, от една страна, сме аз, Димитър Бербатов, Георги Захариев – това сме хората, които може да донесем някаква промяна. Надявам се някой от нас да спечели.Говори се за суми от 5000 лева, които са раздавани в районите на Бургас и Свиленград, за да се гласува за Георги Иванов. Видях и чух много неща. Вярвам, че това е само привидно. Имахме същата ситуация и през октомври 2021 година. И тогава вярваха, че са победители, но видяхте, че хората упражняват свободата на вот, независимо какво им се причинява.Твърдо вярвам, че ще има балотаж. Все пак имаме много различни профили. Хората имат богат избор и се надявам днес да се чувстват свободни. Надявам се да бъда на балотаж.

 Ако стигнем до балотаж, със сигурност няма да подкрепя статуквото в лицето на Георги Иванов и Михаил Касабов. Феновете са тук и са решили, че няма да оставят Георги Иванов да управлява българския футбол. Смятам, че не може човек с основно образование и фалшива диплома да управлява.

 Протестите са неизбежни. Нищо не може да ги спре хората да изберат с кого искат да правят футбол в България. Не вярвам феновете да оставят ситуацията в ръцете на хора без образование и хора, които ни дърпат назад. Единствената опция в момента за българския футбол е Георги Градев, Димитър Бербатов и Георги Захариев. Няма друга опция, иначе следващите 4 години отново ще си говорим за дела и разправии. В българския футбол не трябва да има екип, а хора, които искат да работят за него. Аз съм един от тях. Днес се провеждат два избора – единият за президент, другият – за Изпълком. Аз съм кандидат и за двата и ще ме видите и в двата, независимо кой ще спечели първия”, сподели Градев.

1 КОМЕНТАР

  1. 8
    1

    За съжаление Градев греши. На неграмотните фенове не им пука, че Гонзо е неграмотен!??? Всеки тъпан си мисли, че въпреки, че няма 7 клас, е най-големия мъдрец и това не е пречка да си президент!!!! Голяма част от феновете са най-низшата прослойка на обществото и от тях нещо умно никой не очаква!!! Горко на България и футбола!!!

Коментарите са затворени