Ръководството на ПФК Ботев Пловдив разпространи декларация, с която поиска финалът за Купата на България през настоящия сезон да се играе на стадион “Христо Ботев”:

Уважаеми Ботевисти,
Желаейки да помогнем за развитието и по-добрия имидж на българския футбол, официално предложихме на БФС да промени мястото на провеждане на финалната среща от турнира за Купата на България.
Умишлено отправихме това наше питане преди провеждането на конгреса на футболната централа, за да може всеки един от кандидатите да има време и възможност да вземе своето решение.
Горди сме, че стадион „Христо Ботев“ е най-новото и модерно спортно съоръжение в страната, като считаме, че привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем.
Един финал на стадион „Христо Ботев“ би бил и жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания.
Поради тази причина запознахме с желанието си и помолихме за съдействие Община Пловдив, в качеството ѝ на законен собственик на стадион „Христо Ботев“.
Убедени сме, че кметът на нашия град – г-н Костадин Димитров, както и неговите колеги в градската управа, ще прегърнат идеята ни с цяло сърце.
Вярваме, че футболът е за феновете и се надяваме, че нашето предложение ще бъде прието с ентусиазъм от футболната централа.
С уважение,
Ръководството на ПФК „Ботев“

—————————————————————————

ДО

Г-н Костадин Димитров

Кмет на Община Пловдив

Уважаеми г-н Димитров,

Обръщаме се към Вас със смелата идея за довеждането на финала от турнира за Купата на България този сезон (23/24) в нашия град.

Традицията повелява финалната среща да се играе на националния стадион “Васил Левски“ в София, но настоящата реалност, що се отнася до състоянието на спортното съоръжение, предлага по-добра алтернатива.

Новият стадион “Христо Ботев“ в Пловдив е единственото съоръжение в България, което отговаря на всички изисквания, гарантиращи осигуряването на адекватни условия за провеждане и посещаване на футболна среща от такъв калибър.

ПФК “Ботев“ е участник в предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, но нашето предложение не е свързано с егоистични подбуди, тъй като футболът е игра, в която можеш, както да спечелиш, така и да загубиш.

Без значение дали представителният ни мъжки отбор ще успее или не да се класира за финалната среща в надпреварата, ние считаме, че за развитие на българския футбол и за неговия по-добър имидж е редно да се предложат най-добрите възможни условия.

Силно вярваме, че Община Пловдив има позициите и авторитета официално да предложи стадион “Христо Ботев” за домакин на финала и заедно да се насладим на пълната палитра от емоции, които може да създаде този знаков за футболната ни история турнир.

Ако и Вие споделяте това вярване, молим да изпратите официално писмо до Българския Футболен Съюз, за да се задейства процедурата.

—————————————————————-
ДО

Български Футболен Съюз

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас с молба да преразгледате решението си финалът от турнира за Кумата на България да се изиграе на стадион “Васил Левски“ в София.

Традицията повелява финалната среща да се играе на националния ни стадион, но настоящата реалност, що се отнася до състоянието на спортното съоръжение, предлага по- добра алтернатива.

Новият стадион “Христо Ботев“ в Пловдив е единственото съоръжение в България, което отговаря на всички световни тенденции и изисквания, гарантиращи осигуряването на адекватни условия за провеждане и посещаване на футболна среща от такъв калибър.

ПФК “Ботев“ е участник в предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, но нашето предложение не е свързано с егоистични подбуди, тъй като футболът е игра, в която можеш както да спечелиш, така и да загубиш.

Без значение дали представителният ни мъжки отбор ще успее или не да се класира за финалната среща в надпреварата, ние считаме, че за развитие на българския футбол и за неговия по-добър имидж е редно да се предложат най-добрите възможни условия.

Призоваваме ви да промените мястото, където ще се проведе финалът за Купата на България, за да се насладим заедно на пълната палитра от удоволствия, които може да създаде този знаков за футболната ни история турнир.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    5

    Приятелите от ПАОК мачкат динамо загреб. Успех ПАОК

    • Те мачкат и вие мачкате, ама на Крюшо топките!

  2. 2
    6

    На стадион “Христо Ботев” няма да играе националния отбор, няма да се играе финал за купата , няма да се играе суперкупа!

    Поздрави на Илиян и кмета.

  3. 3
    4

    УАХА ЖЪ ИДЕМ КИФТЬЕТА И ЖЪ КРАДЕМ

  4. 3
    7

    Не сме съгласни да чистим и дезинфекцираме след наркоманите от бултрас. Това са индивиди, които се бият помежду си. Това са индивиди, които са бити от Въльо, от собственото им ръководство на футболния клуб. Това са индивиди срещу, които се правят донуси от ръководството на Ботев. Това са индивиди, които строителят на стадион “Христо Ботев” не иска да му стъпват на стадиона, опъва им ушите, за да ходят по тротоара.

    Ние чистим боклуци, но не искаме да чистим човешкия боклук…

  5. 2
    6

    Само лакардий кой го е еня за говнежа ва?

Коментарите са затворени