Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, който в крайна сметка се отказа от кандидатурата си за президент на БФС и декларира подкрепата си за Михаил Касабов, бе “скастрен“ от футболната ни централа преди конгреса в петък. Двата аматьорски клуба, които бизнесменът подпомага – Рилски спортист (Самоков) и Рилец от родното му село Говедарци, са с временно преустановено право на глас.

Причината, изтъкната в решението на Изпълкома, за което Крушарски е уведомен с писмо в понеделник, е наличието на свързани лица в управлението. Членовете на Управителния съвет (УС) на Рилец Митко Джоргов и Христо Василев са част от управата и на Рилски спортист.

“Какво да ви кажа. Вероятно не съм единственият. Два гласа отпадат в очертаващия се много труден избор. Добре, че поне не могат да ме лишат от присъствие и да забранят и на Локо Пловдив да гласува на конгреса. Консултирах се с адвокат и той е категоричен, че няма никакъв конфликт на интереси, защото става въпрос за клубове, които участват в различни първенства“, коментира пред filternews.bg Христо Крушарски.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Г-н Клоуншарски, ако смятате че правото е на ваша страна, обжалвайте ! Иначе ще си помислим, че отново говорите празни приказки и си правите вятър на протезите.

    Според мен, решението е правилно. Наличието на свързаност между лица в УС на два клуба, е класически конфликт на интереси, защото им предстои да овластят с представителна власт БФС- организацията под чиято шапка се състезават. Мотивът на вашия консултант , че клубовете се състезават в две различни п-ва, е неправилен. Те са различни само спортно-технически, правно са под юрисдикцията на БФС.
    Различни щяха да бъдат ако Рилецо се състезаваше в Клаусура в Аржентина, а Рислки Спортист – във В група, примерно. Схващате ли разликата в различията ?

  2. 2
    1

    Бай Крушар,земи си седни на задника,бачкай си за Локото и стига си се замесвал в интриги и простотии!

    • Бай Крушар, ако не беше Локото, досега да е фалирал няколко пъти, с неговите стаи за производство на ракети (гръмко обявявани за заводи !).
      Бай Крушар е в Локото в момент, за да намаже филията с няколко слоя – от тв права, от мачове в 6-цата (публична тайна е че там домакинска загуба на 5-тия или 6-тия се оценява доста добре), и най-дебелия слой – ако може да вземе нещо и от централната трибуна. От трансфери – също.
      Служители, треньори и футболисти на всички нива в клуба не са получавали заплати 2 месеца, скоро ще са 3. Наеми не са плащани. Този човек е наясно какво се случва, но все така се прави на ударен. Да не говорим че няма никакво намерение да плаща и глобата към БФС

  3. Пак ли ти сраха ФОСТАТА, ве клоун непоръбен?

Коментарите са затворени