Ботев Пловдив се провали в опита си да се противопостави на хегемона в българския футбол Лудогорец. Канарчетата бяха тотално надиграни през първото полувреме и получиха два безответни гола, което до голяма степен предреши изхода на срещата.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на “канарчетата” Георги Попов-Тумби, който си отиде вчера от този свят.

Домакините бяха принудени да правят промяна сред титулярите в последния момент. Антоан Конте получи травма на загрявката и бе заменен от Йонас Там. Срещата започна във вихрено темпо и още в първите минути се стигна до опасности пред двете врати, но бяха отсъдени засади. Постепенно “орлите” взеха инициативата и на два пъти бяха близо до гола. Първо удар на Текпетей рикошира в бранител и излезе в ъглов удар, а след това Рик Джонатан отне топката от Антонио Перейра, но шутира над вратата.

Логично резултатът бе открит в 13-ата минута от гостите. Сон напредна отляво, елиминира Джеймс Ето о в наказателното поле и с ювелирно цунтриране намери Квадво Дуа на далечната греда. Бразилецът надскочи Атанас Чернев и с глава прати топката зад гърба на Матвей Игонен – 0:1.

20 минути след първия съдийски сигнал Тодор Неделев се свлече на тревата, ясно показвайки, че няма да може да продължи заради контузия в адукторите. Халфът на Лудогорец напусна със сълзи в очите, а феновете на родния му клуб го изпратиха с аплодисменти. Това бе първия мач за него срещу бившия му отбор Ботев Пловдив. На мястото на Неделев в игра влезе Педро Нареси.

Шампионите продължиха да играят със самочувствие и в 27-ата минута удариха за втори път. Този път опасността дойде от зоната на Фон Витри, който напредна и центрира някъде около дузпата. Там връхлитащият Пьотровски изпревари Джеймс Ето о и с глава направи 0:2.

След втория гол напрежението при домакините като че ли изчезна и те започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Серджио Падт. В 33-ата минута отлична атака на “канарчетата” не бе завършена от Самюел Акере, а пет минути по-късно Антонио Перейра отблизо не успя да отправи точен удар. В добавеното време на първата част Ивелин Попов пък шутира от границите на наказателното поле, но плътният му удар по земя попадна право в ръцете на стража на гостите.

Ботев Пловдив започна втората част с две промени в състава. Мартин Секулич и Янис Карабельов отстъпиха местата си на Георги Николов и Ехидже Укаки. Това внесе импулс в играта на домакините, които натиснаха веднага след подновяването на играта.

Първото голово положение и след почивката обаче бе пред вратата на Игонен. Педро Нареси изведе отляво нахлуващия на скорост Сон, който имаше възможност да стреля, но предпочете успоредно подаване към Квадво Дуа. Пасът му обаче бе пресечен от върналия се да помага на отбраната Акере.

Две минути след това страховит сбълъсък между вратаря на Лудогорец – Серджио Падт и Самюел Акере стресна скамейките на двата отбора. Стражът на гостите напусна наказателното си поле и изпревари Акере, отклонявайки топката с гърди. Футболистът на Ботев обаче връхлетя върху него и се наложи влизането на медицинските екипи. След оказаната помощ Падт се изправи и продължи без пробеми. Нов тежък сблъсък имаше в 73-ата минута, когато Балоянис влезе доста агресивно в краката на Текпетей и получи жълт картон.

38 КОМЕНТАРИ

  1. Беше на бесикаштшак,но идвам в Тракия.Имам позволение да те пребия грозно плешива муцуни.Кривите ти крака ще останат без колена.

  2. 1
    2

    Пак се наведохме….ама съдба, видим ли обрязан, заголваме дупарата. После ще чакаме пак от тях милостиня, ако стигнем финала.

  3. Асоциация на ходжите от родопската яка - необрязани /АХРЯН/
    2
    5

    ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ КВО СЪ СЛУЧИ, ЧЕ ГОЛЕМИЯ АГА ПАК НИ ГО НАБУЧИ. ВАЙ, ВАЙ, ВАЙ АЛЛАХ МАЧА СВЪРШИ И С КЕРКЕНЕЗА – СЪЩИТЕ МЪРШИ.

  4. 5
    4

    Стоян канара каза може да на ебафа днеска обаче как са епилирахме снощи ва да сейба.

  5. 6
    4

    А защо преди няколко месеца в Разград можехме да се противопоставим, ако не беше 9 минутното продължение щяхме да бием? Не значи ли това, че играта се влошава, а не се подобрява…

  6. 11
    4

    Цените на билетите като за шампионска лига, а играта като за Б група

  7. 5
    2

    Не сме достатъчно добри, така е, признаваме си, продължаваме да работим и стараем, няма друг път към успеха, единствено не съм съгласен, че Керкез сложи и чорбата в лигата на можещите, та не не знаят къде са….

  8. 10
    12

    Как сте , подчовеци? 11 точки разлика, без пари и с Крушарски. Да си ботевист е срам, срам, срам! САМО ЛОКО

    Извадете едно име срещу Станислав Мърков, да се видим в съда! Подчовеци, искам едно име…

    • 5
      1

      Ей плешив педераст, марш в н майка си косматата путка с провисналия кур на Крушо в устата, тееба в олигофрена лилав…

      • 2
        4

        Изгрев бойски ,ти още по-лилав ли си бе,сигурен съм че е така,но ти имаш и едно предимство,глава -къртуна,крива и празна!

  9. 11
    3

    Лудогорец на ходом ни биха. Юного сме зле. Нямам думи.

  10. 8
    6

    С плюене няма да стане! Особено с плюене по Зингаревич. Селекцията изобщо не е негова. Друго ме дразни, упоритоста с която се дава шанс на чужденци които са далеч по-слаби от нашите юноши. Ето’о го разминават като колче, Акере е далеч от…..щях да кажа формата си, той имаше един мач в който съдбата му намигна да играем с обезверен Ботев Враца и да наниже два гола, Уме също!!! Какво правят М.Тонев и Серкан в Крумовград? Защо не са част от Ботев? Защо не се дава шанс на Папазов и Видев, на Видолов, на Казаков?

  11. 13
    5

    Много сме далеч от истината. С руснака нищо добро не ни чака или ни чака посредственност и обиграване на неговата стока.

  12. 1
    1

    в Разград пасат говеда и овце на центро а пък в КГБ ТОТОТО са 8години?
    с 2 случайни гола – през кунките на вратаря ?
    ИП 3 гола им спести…-това е малко от футбола…

  13. 14
    3

    Какво очаквате да стане със супер селекцията на килограм от Виста идващи да получат европейски документи!?

  14. 16
    8

    Симпатяго,Томаш играе с 4пъти по малък бюджет от вашияя.Лека вечер ти желая.

    • 9
      10

      Пумаци с гайди и селяни това сте вие жълти женички айде в дивия

  15. 8
    6

    ФОСТАТА НА ТРЕНЕР ИГРАЧИ И НАЙ МНОГО НА РУСОРОБСКИТЕ ФЕНЧЕТА БОКЛУЦИ

  16. 3
    11

    Испанчето ми хареса, защото игра много твърдо и с хъс…той руши играта на първо място и трудно минаваха през него,дали с нарушения или не,но това е работата му и според мен си е заслужил заплатата

  17. 12
    2

    Три центрирания – три гола….и Етоо и Акере и Уме и Укаки със Там на пейката….единствените двама които знаеха за какво са на терена бяха Попов и испанчето…Лудогорец са много силни за нашите стандарти…

    • 10
      4

      Попето – да, испанчето – само щото трябва да си оправдае заплатата.

  18. 9
    13

    Хубавото беше, че се опитахме да се противопоставим на Разград и то с футболни аргументи. Жалко, че не се получи… Ако треньор ни беше (пази, Боже!) някой страхливец като Томаш, да паркира рейса пред вратата и да се надява на случайни контри, може би нямаше да е 0:2, а най-много 0:1… Скоро май Разград ще идват на Лаута и ще видим.

    • 5
      2

      Люптурин! Слушай ! Нов стадион ! Бюджет като бюджет ! Томаш ? Работи за без пари! Без подготовка! Без ток ! Без заплати ! Без Турция ! Керкез 9ти ! Томаш 5ти ! Лягай да спиш без да го мислиш! Невъзможно нали?

    • 4
      4

      Локомотив през годините се е доказал като най-успешния отбор срещу Делиормана за разлика от Коматевския сателит, които на цената на една купа цял живот ще се дупят на Гела.

      • 1
        3

        Ти си чуден човек,на курвите и проститутки те това им е работата да се гъзят!

    • 2
      3

      Страхотно противопоставяне,още мъничко и щяхте да биете!Изгрев бойски олигофрени!Духа не му е майката!

  19. 20
    4

    “Ботев се провали”…Да ви еба майката малоумна с тея заглавия.
    Все едно някой е очаквал да вземем нещо срещу отбор който е с две класи над нас.

    Разочароващото е че тея ни биха с едната ръка, без изобщо да се изпотят.
    След втория гол Чичо Гошо съвсем очевидно и умишлено ги дръпна назад-просто за да ни покаже колко много не можем да играем футбол.

    Такива са реалиите към момента. Специален поздрав за оня тъпак от коментарите който твърдеше че Ето”О е футболист . И двата гола-негови. То верно че не е бек и не е честно Керкез да го кара да играе бек, ама тва некадърие почва да идва малко в повече.

    Аз не разбирам след като така и така нямаме никой отдясно що просто не излизаме с Видев?

    Секулич да си заминава, тва е “футболист” на думи само.

    Като цяло-пълен ташак сме. Няма мисъл няма комбинативност, няма индивидуални умения, не можем да си подадем топката три пъти подред.

    Ебати разочароващото. Следващия мач пак ще е така и по-следващия също.

    Иначе предполагам че биткойните и обществените проекти вървят добре.

    • 11
      3

      Според гиздаковците отбора имал голямо развитие.

    • Пърният гол е повина на Атанас Чернев! Вместо да направи една или две крачки на зад и чак тогава да отскочи и да изчисти балонната топка, която летя цяла вечност ….. той не помръдна и отскочи от място! Освен физика се иска и акъл …..

    • Игонен също не се намеси подобаващо … вратарски гол!

  20. 10
    6

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И.. ОП СА… ОП СА

Коментарите са затворени