Ръководството на Хебър се принуди да стартира процедура за съдебно събиране на неплатените от Ботев (Пловдив) траншове по трансфера на Георги Николов, съобщиха от клуба от Пазарджик.

“До крайната стъпка се стига, след като пловдивския клуб не спази крайния срок (6.3.2024 г.) по подписаното само преди 12 дни допълнително споразумение. С него шефовете на Ботев получиха отсрочка за погашение на забавените 2 транша (общо 150 00 евро) по договора за трансфер на Георги Николов.

При така създалата се нова ситуация Ботев вече дължи на Хебър цялата договорена в контракта сума от 200 000 евро, която при нормални обстоятелства трябваше да се плати на 3 различни транша – до 1.2.2024 г. (100 000 евро), до 29.02.2024 г. (50 000 евро) и до 30.06.2024 г. (50 000 евро).

Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20 % неустойка за неспазване на споразумението, като по този начин Ботев ще трябва да плати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично изпълнение от Районния съд в Пазарджик и последващ Изпълнителен лист ще се добавят и още разноски – 4 % за държавна такса върху претендираната сума, правни хонорари и др., които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев”, добавиха от Хебър.

Пазарджиклии мотивираха радикалната си стъпка с това, че няма как да продължат да кредитират клуб с бюджет, който е поне 4 пъти по-голям от този на “зелените”. Отделно от това Хебър изпитва и сериозни финансови затруднения, които препястват нормалното функциониране на тима на Любослав Пенев.

Междувременно, вчера, след като не получи плащания по поет ангажимент към данъчно-осигурителната система, НАП – Пазарджик наложи запор по банковите сметки на Хебър.

С неизпълнението на поетите си финансови ангажименти към пазарджишкия клуб, Ботев вече реално поставя под риск получаването на спортно-състезателен лиценз за следващото първенство на Хебър.

Голям проблем с лицензирането за състезателната 2024/25 година обаче се очертава и пред Ботев, защото според нормативите на БФС всички договори сключени до края на месец февруари подлежат на плащане най-късно до 31 март. При неспазване на това условие некоректният платец остава без лиценз за идното първенство, сочи изискване на Лицензионната комисия при БФС.

75 КОМЕНТАРИ

  1. ще се продава дрога яко. няма джаро няма маро тука шефа сам ас вече. ясно ли е мишки-ше ви заклиуча в оникс и няма излизане докато не кажете че ше продавате за мен и моя нов бос

  2. 4
    1

    Мангалите са клекнали в храстите и чакат. Какво чакате бе лилави хемороиди? От тази трънка заек няма да изскочи.

    • 2
      1

      Те трънките станаха много.Само да не ни фалира.че имаме едно наум покрай Рединг.

    • 0
      1

      Вдигай ръчичките или се храни за палците кривуглав пумак!?!

  3. 2
    1

    Страх ме е да ходя без охрана! Страхувам се за живота си!

  4. 5
    6

    Футболисти – идирвани преступници и африкански роби, ръководство – фашисти, рекетьори, крадци и търговци на тъмнокоци, фенове – лунатични фанатици от село.
    Това е жълтото тото отборче от Коматево…
    Самата истина!

  5. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    3
    4

    Футболисти – престъпници, ръководство – рекетьори и крадци, фенове – фанатизирани лунати от село.
    Това са соколите на Шиши от Коматево!!

  6. 2
    3

    стига вече тапи коментари. спрете се че станахме за смиах на циала балгариа. даите да седнем на една маса и всичко да приклучи че повече не издаржам и ще доидем с милко и бочев да ва разбием смешници такива. едно време ниамаше такива неща. взимам нещата под мои контрол. гиздак времето ти сварши. с мамата влизаме в борда

  7. 6
    1

    Така сам го налапал на трафика и пимка че вече ниама измакване. осазнавам какво сатворих и как разбих бултрас ама как да варна времето на зад. вълю като излезе ше ме ебе, момчил иска на ме ебе, златко ме еба, пимка ме ебе, трафика ме ебе.. божо ме еба.. йоан и той ме ебе.. само чобана е мил с мен и ми дава да го еба от време на време

  8. 3
    1

    ЖАЛКИТЕ МАНГАЛИ . НИЩОЖЕСТВА АНОНИМНИ ПАК ВИСЯТ В ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ 🤣😂😂🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣😂
    ТОТО ОТРОЧЕТА . КАТУНА ВИ ТОКУ ЩО НАПРАВИ ПОРЕДНОТО ТОТО . РАДВАЙТЕ СЕ ,ПРАЗНУВАЙТЕ ,ЧЕ КРУШАТА НАПЪЛНИ ДЖОБА ПАК . НО НЕ .
    АХАХАХХААХАХАХХАХАХХАХСХАХХСХС
    ИЗМЕТА ПАК ТУК
    АХАХАХХАХАХАХАХАХАХА
    ТАКА ВИ ИСКАМ !! МАМА ВИ ДЕЙБА ЦИГАНСКА В ЧЕРВАТА ДЕЙБА
    ГЪЪЪЪЪЪРЧ АМЕБИ

    • 2
      2

      Вие сте нашите проститутки и ние трябва да ви контролираме!

  9. 3
    4

    Седя и гледам как фенове на един отбор се ебават взаимно! Тия дето се имат за големи ! Нещастни аматьори бити и ебани на всяко гостуване във всеки град … псевдо хулигани с оформени вежди … да ви еба майките за празника курви вмирисани!

  10. 1
    4

    КО СТАВА УА ПАГ ЛИ ЖЪ НЪ ИБЪТ

  11. 6
    2

    Не ми се правете на отворени, че ще кажа на Сашо трафика да ви събере в оникс и да ви се скара глопаци! аз вече сам лидерат на Бултрас и аз ще казвам какво ще става. дори лидерчето божо го е налапал на гнусната мафия в града само и само да си спаси доживотната лапаница от избори и платено фенство. синат му ще ме слуша и той да не кажа на хората от к2 да го напляскат и него. скоро роснака няма да го има и почваме да въртим дрога с буферите. имам конфорта да не ме пипат хълка, киоравия и компания. ще делим пазара в агитките и всичко ще е топ. айде в дивия на сдружението! превземъме го още малко и ще ве ебеме с бате илян

    • 2
      3

      Следващия път като давам на синът ми да продава ще дам и на вас че не мога да излизам от вкъщи имам нужда да остана сам

      • 5
        2

        Само Чобана ще ви оправи вас мърши, аз си гледам апартаментите, които Пимка ми дава и ме боли уя за вас, по добре да лапам на Ляката, отколкото на вас

        • 2
          2

          Тебе божо ще те оправи мастио долна. като ти каже божо да мълчиш и почваш да заекваш глопендер смешен. да не ти е доведен башта и да е ебал майка ти и теб на троика. даже брат ти се е отказал от теб и те плюе навсиакаде лешпер

      • 3
        1

        Ниама да ми говориш повече така като в оникс пред шефа ми Сашо трафика че ше те преключа глопак. искам да ме слушате и няма да имате проглеми иначе ше има секи сам и сте приключени до две седмици

  12. 6
    5

    Другата седмица като се плати на Хебър всички ДПС фенове, Пимкаджии, плакатаджии и бушидофенове ще се извинят ли вкупом с декларация

    • 3
      7

      Рашо моля те излезте да обясните че клуба е финансово стабилен
      Ние знаем че е така но обяснете на останалите фенове

      • 6
        3

        Кои сте вие? Хрантутниците на ДПС ли? Който е запознат знае, вие не сте ни важни момчета

    • 5
      1

      Аз ще се извиня когато днешния руснак направи отбор с който да се борим за нещо повече от 8 мо място.
      Аз ще се извиня когато Велизар си намери работа истинска когато бате боре спре да иска да ръководи когато вие всички долни интересчии започнете да се занимавате с нещо истинско а не да искате да печелите на гърба на любимия ми отбор

  13. 7
    14

    Хайде сега миноритарния собственик ,лудата банда центрум крю и другите алчни копелета да обяснят на останалите защо този руснак трябва да е още собственик на Ботев….
    Чакаме….

    • 12
      2

      Първо декларацията от плакатаджиите чакаме, за да видим как искат да пробият лошото сдружение

      • 1
        1

        Сдружението е тумор а бате ви боре ви върти като някакви зайчета.и вие го слушкате а той и още двама трима си лапкат а всички вие гледате тъпо😂

  14. 3
    7

    Пинко,дет събира набързо 8-9 милиона,за да ви издържа,така набързо да плати щото иначе ше ива новоЪ

  15. 1
    14

    Най големите селски тарикати отново гледат да прецакт някой. Колко треньори и футболисти са излъгали. Индианците са изпеченни мушенници и лъжци. Цяла България ги знае. Хебър как им са се вързали.

    • МУшеници, пфахахаха майка ти дейба циганска неграмотна…

    • Толкова си неграмотен, че чак е срамно. “Най големите” без тире, “мушенници”, “Хебър как им са се вързали”… до днес само роднините ти знаеха този факт, сега и всички тук го разбрахме. Как си завършил въобще училище и как се справяш с живота?? И с това мизерно ниво да даваш оценки на други хора… нямам думи.

      • Кой е казал, че се справям с живота. Ровя си по кофите и ми е супер. Важно е да мразя Жалтити и да живей Ювето!

  16. 3
    3

    Добре де, да оставим настрана всички тея процедурни ташаци кой колко евра имал и на кой му били запорирали сметките, някой знае ли защо ние постъпваме като лаутари и ме си плщаме квото дължим?

    В смисъл тва е много кофти имидж, бахти…

    • 5
      4

      Защото с тези пари ще разполага старото ръководство на Хебър, а те имат проблеми с местната власт и прочие неща

      • 2
        1

        Ясно. Ма все пак не е красиво деба, не изглежда добре.

      • 2
        5

        Хебър е с ново ръководство вече и това ново ръководство пуска жалбата

        • 7
          1

          Това не е вярно. Може да се провери лесно в сайта на търговския регистър. Все още няма вписване на ново ръководство.

  17. 2
    8

    Тея папагалите са адски тъпо племе 😂😂😂 радвали се, че Хебър нямали пари за делото, обаче това дело е за 40 000 евра , а не за лиценза 😂 за лиценза съда го боли фара, защото нямат нищо общо! Лиценза се издава от БФС и БФС ако не видят платежно до края на Март не дават лиценз ! ПО-ТЪПО ПЛЕМЕ ОТ ПАПАГАЛИТЕ НЯМА ЧЕСТНО!!!

  18. За суми над 25 000 лв не се прилага заповедно производство, трябва да се води дело по каналния ред в съда. Честит празник циганки, и не се превъзбуждайте!

    • 1
      6

      Глупак това дело е за 40 000 евро от горе , а не за лиценза 😂😂😂 кво те грее делото само не знам 😂😂😂

      • Глупак е човекът, който виждаш в огледалото. Никакви 40 хиляди евро няма в момента. Те са евентуални, след дело и присъда от съд, което ще се случи 2028 година… и то евентуално, ако въобще има дело.

  19. 8
    6

    Аз ли съм виновен пак? Чакам декларация от сдружението!

    • Хамзут кани всички на банкетче в Бушидо тази вечер по повод радостните новини, ще има балони за всички до сутринта

  20. 2
    4

    “Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20 % неустойка за неспазване на споразумението, като по този начин Ботев ще трябва да плати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично изпълнение от Районния съд в Пазарджик и последващ Изпълнителен лист ще се добавят и още разноски – 4 % за Държавна такса върху претендираната сума, правни хонорари и др., които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев.

    • “В края на краищата” кога точно се пада? След колко години е?

  21. 4
    7

    Плащайте мама ви дейба нагла,всички помаци при ТоЗко в Солун

  22. 6
    9

    Повечето хора разбраха колко струва този гастрольори затова и стадиона е празен.

    • 6
      3

      Кой стадион в България е пълен???
      За смях ставаме с това делене и интриги

  23. 6
    2

    Прибързана е радостта на потниците. За да заведе дело, Хебър трябва да плати 10 хиляди евро държавна такса (4% от цената на иска). Това няма как да стане, защото са им запорирани сметките.

    • 2
      4

      Викаш няма да пречат на Коматево въпреки, че сумата се увеличава с 20 процента до 240 000 евро???

      Я се разходи до Солун, само за там ставаш!

      • Увеличава се само ако ти ги присъди съд! За да ти ги присъди съд, трябва да заведеш дело. За да заведеш дело, трябва да платиш 10 хиляди евро. За да платиш 10 хиляди евро, трябва да имаш свободни 10 хиляди евро….

        Защо не си гледаш бизнеса с хартия втора ръка, ами се бъркаш там, където не разбираш? Тук само финансисти и юристи се навъдихте.

        • 3
          5

          10 000 евро винаги ще се намерят ако знае човек ще прибере 240 000 евро 🙂 само един тъп папагал може да се върже на това 🙂 интересно ако ви падне лиценза каква песен ще запеете след това 😂😂😂

          • Не е толкова лесно да осигуриш 10 хиляди евро при запорирани сметки. Няма как да ги платиш в брой, защото има закон за ограничаване на плащанията в брой. Също така едно дело ще се проточи с месеци, а може и години, което ти затваря тези пари за дълъг период от време.

            Ако ни падне лиценза, в което силно се съмнявам, няма да има пловдивско дерби. Ще си намерим други занимания. Футболът не е смисълът на живота ми.

          • То е ясно, че не смисъл на живота ти, нали така влезе Петата, защото ние обичаме, вие уважавате.

          • Петата ли е смисълът на живота ти? Знаеш ли, че вече сме 2024 година? Жалка картинка.

    • 6
      2

      То това не ме топли лично 🙁 Да излезне някой от клуба и да каже за какво става въпрос. Иначе петък късния следобед, преди мача с Лудогорец … Леко съмнително ми изглежда цялата работа 😠 Мирише ми на строител 🤬

    • 2
      3

      Глупак ако ботевЪ загуби делото те ще платят тази такса

      • 2
        2

        Това е точно така, само че Хебър нямат пари за таксата… т.е. въобще няма да има завеждане на дело. Ако Хебър пуснат жалба и не платят таксата, съдът няма да даде ход на делото. Реално това е само един блъф от тяхна страна, за да накар Ботев да платят.

        Лично аз не одобрявам, че Ботев не плащат. Така са решили хората, които управляват клуба. А защо го правят, не е лошо да излезнат и да кажат. Носеше се слух, че се чака ново ръковдство на Хебър, което новият кмет да назначи и чак тогава Ботев да преведат парите. Идеята е с парите да не разполага текущото ръководство, което е загубило подкрепа от общината.

        • 2
          2

          Ето за един тъп папагал

          “Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20 % неустойка за неспазване на споразумението, като по този начин Ботев ще трябва да плати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично изпълнение от Районния съд в Пазарджик и последващ Изпълнителен лист ще се добавят и още разноски – 4 % за Държавна такса върху претендираната сума, правни хонорари и др., които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев.

        • 2
          1

          Разходите по делото винаги ги плаща загубелия делото ама трябва да имаш малко мозък за да го знаеш ! То и в статията си го пише , че Ботев ще ги плати ама папагалите не може да четат явно

          • Чукча не читател, чукча писател. Първо плащаш такса, после водиш дело, след това евентуално го печелиш и чак след това вече получваш присъдените суми. Това може да е след 3-4 години. Хебър може да остане без лиценз след 20 дни.

            По тази схема с неплащане фалира Ад-то на Христолов. Тогава ЦСКА просто не платиха за трансферите от Ботев.

  24. 2
    7

    Идвайте в Солун, ние посрещаме с метална тръба и автомобил всеки жълт селяк. На оцелелите честито. Поздрави на семейството на тоско бозаджийски!

    • 3
      3

      Всички вървим на там, така че бъди по-смирен.

  25. 3
    7

    АЙДЕ ОТЕЧЕ.
    КЪДЕ СА ПЛАТЕНИТЕ РУСКИ КУРВИ.

  26. 5
    8

    Руснакът от да плаща на Въльо и биячите му, за да изнасилват ботевизмъ, няма пари за първия отбор. Ботев фалира и отива там където му е мястото- В група. Закривай катуна!!!

  27. 4
    6

    Да излезе пиздакофф да коментира как изрядният платец платил всичко.

Коментарите са затворени