Никола Гелин подсили тима на ОФК Несебър малко преди старта на втория дял от първенството и още във втория си мач отбеляза гол. Направи го при победата като гост срещу Карнобат с 1:0. Ето какво каза роденият през 2004 година нападател пред официалния сайт на ОФК Несебър:

-Никола, добре дошъл в Несебър, как се чувстваш и какви са първите ти впечатления?
-Чувствам се много добре, отборът ме прие още от самото начало все едно дълго време съм бил част от него. Благодаря на всички момчета, на треньора, на ръководството.

-Как се стигна до преминаването ти в Несебър, след като дълго време бе част от Ботев (Пловдив)?
-Потърсиха ме от Несебър, обади ми се президента г-н Москов и приех поканата му. Следя представянето на тима, виждам, че играе бърз, нападателен футбол, създава много положения. Знаех, че ще ми допадне.

-Ти вече имаш опит в мъжкия футбол?!
-Да, последните два сезона бях в дублиращия отбор на Ботев (Пловдив) във Втора лига. През сезон 2021/2022 започнах много силно, вкарах 5-6 гола още до седмия кръг. Бях на 17 години и това ми бяха първите мачове за мъжкия отбор на Ботев (Пловдив), но наистина стартирах добре.

-Как ти се струва конкуренцията в Трета лига?
-За мен Югоизточната Трета лига е най-силната и качествена и като ниво, и като футболисти. Някои от отборите се опитват да играят по-добър футбол, което я прави интересна. Разбира се, има отбори, които се открояват от останалите.

-Каква е целта ти в Несебър?
-Моята цел съвпада с тази на отбора, да се представя по най-добрия начин, да помогна на отбора с голове и да завършим на първо място в края на шампионата. Защото отборът е фаворит да спечели групата.

-Вкара първия си гол при победата над Карнобат, след като отбеляза дузпа. Ти ли пожела да я изпълниш?
-Нарушението бе срещу мен и момчетата ми дадоха възможността да изпълня дузпата, за което им благодаря.

-Имаше ли притеснение преди да изпълниш наказателния удар, защото бе при резултат 0:0…
-Аз имам опит в такива мачове покрай двубоите, които играх във Втора лига и не усещам напрежение. Просто трябва да си спокоен. Не ми е за първи път да изпълнявам дузпа. Взех топката и със спокойствие я вкарах във вратата. Ако мислиш, че може да изпуснеш, почти си я изпуснал…

-Ще се справите ли с конкуренцията на Спартак (Пловдив) и Саяна (Хасково)?
-Мисля, че да. Нашата цел е първото място и смятам, че сме най-добрият отбор в групата. Знам, че срещу нас всеки отбор ще се хвърля на повече от сто процента, защото сме фаворити да спечелим групата и всеки иска да ни спре.

-Разкажи за кариерата си до момента?
-Започах в школата на Локомотив (Пловдив), откъдето ме забелязаха на един турнир между детските градини. Изкарах може би около две години и преминах в Спартак (Пловдив). После пак на един турнир ме забеляза Огнян Атанасов – откривателят на Христо Стоичков. По това време той беше скаут на Ботев (Пловдив) и ме препоръча да ме привлекат. Така преминах в Ботев, където изкарах следващите години, преминавайки през всички юношески формации.

-Ботев или Локо?
-Ботев! Там прекарах най-хубавите си години в юношеския футбол. Имам спечелено републиканско първенство, при U17 станах голмайстор и така без да играя за юношите до 19 или 21 години, още на 17 започнах да играя за втория отбор във Втора лига.

-За какво мечтаеш?
-Да играя за Барселона! Това е любимият ми отбор. Всъщност, за мен има само един отбор и това е Барселона. Миналата година бях в музея на „Камп Ноу“ – истинска гордост, че до трофеите на Йохан Кройф и Лео Меси са тези на великия Христо Стоичков!