В Югоизточната Трета лига напрежението ескалира. Мачът между Несебър и Атлетик Куклен бе прекратен на полувремето след сериозен скандал в съблекалнята на гостите при резултат 0:0. Заради него играчите на „баските“ отказват да излязат за втората част.

В крайна сметка Зоналният съвет в Пловдив присъжда служебна победа на Несебър обаче и два мача лишаване от домакинство. Така отборът от морето запазва първото си място с актив от 55 точки, колкото има и Спартак Пд.

По всички тези скандали „Мач Телеграф“ се свърза с президента на пловдивчани Динко Миленчев.

– Г-н Миленчев, как бихте коментирал наказанието на Несебър по казуса с Атлетик Куклен?

– Това решение е несправедливо. В XXI век живеем, все пак. На полувремето на мача се бият футболисти на Атлетик Куклен. Мутренските времена ли се върнаха. Ние да не сме някаква бананова република?. В крайна сметка има закони, които трябва да се спазват.

– Каква е вашата информация за случилото се на полувремето между Несебър и Атлетик Куклен. 

– На полувремето влиза шефът на Несебър с още един човек и започват да бият футболисти на Атлетик Куклен. След това играчите на гостите отказват да излязат и да играят.

– В какви отношения сте със Зоналния съвет?

– Отношенията ни се водят нормални. Шеф е Огнян Златков. Но това решение не е нормално.

– Какви мерки ще предприемете?

– Ще подадем жалба и до местния Зонален съвет и до София. Това не може да продължава по този начин и да се толерира един отбор. Искаме футболът да се развива в нормална среда. Знаете ли, тук в ръководството дори обмисляме да се откажем от участие, ако нещата продължават така. Не сме 92-а година, а сме XXI век. Не може да ходим с пушките по стадионите.

– И да завършим с нещо по-положително. Докъде стигна ремонта на вашия стадион.

– Уточняваме последни детайли с Общината. Мислим да кандидатстваме по програмата на Министерството на спорта. Искаме да рехабилитираме основната трибуна, както и да оправим терена. Желаем всичко да бъде на ниво Първа лига.

11 КОМЕНТАРИ

  1. Някой да обясни,с какви средства този клоун ще строи стадион…

  2. От както Крумчо не се меси в отбора нещата тръгнаха ,но лошото че със синчето колят и бесът в школата.Не знам този Миленчев как го държи.

  3. 1
    2

    МИЛЕНЧЕВ.НЕ.СЕ.ПРАВИ
    НА.ЛИСИЦА.ПРОВОКИРАТ
    ТЕЗИ.ОТ.КУКЛЕН.В.ИМЕТО
    НА.ТВОЯ.ОТБОР

  4. 4
    2

    Няма да го коментирам Миленчев, но от това което видях на Коматево от разни несебърски отрепки, мога да си представя какво е на техния стадион. И друго, ако Несебър и Куклен са в една група догодина, по добре е някои т.н. хора, да не се мяркат в Куклен.

  5. 7
    1

    Този тип всеки път чака нещо.
    Иначе голямо скачане срещу съдии и БФС
    а точно те гласуваха за Боби и сега съм сигурен че ще подкрепят пак същия в лицето на Гонзо или Касабов.

  6. 8
    1

    Този колко ми беше ясен… Гол охлюв стадион щял да прави!

  7. 8
    1

    С Миленчев Спартак няма да прокопса, това е истината. Този клуб просто няма късмет, тъжно е.

  8. 10

    Само да напомня, че Спартак подкрепи и гласува именно за това ръководство на БФС, а шефовете на клуба се влачеха по софри в изборния ден. Така че нямат никакво право да роптаят в момента, да не говорим, че не споменават нищо, че играят напълно незаконно на ст Пловдив, защото той няма акт 16.

  9. Ти кой беше, този дето излъга феновете за стадиона ли? Защото според твоите думи тези дни трябваше да се играе 50-ти мач на новия стадион, който е с УЕФА лиценз. Така че по добре си трай

  10. Само обещания и отлагане на подписаните договори.

Коментарите са затворени