Ботев Пловдив са спечелили дело в Спортния арбитражен съд в Лозана, а казусът е бил за шестцифрена сума в евро, научи PlovdivDerby.com. Канарчетата за били осъдени от ФИФА да заплатят на датския Фремад Амагер шестцифрена сума в евро. Жълто-черните са наели Георги Градев, за да оспорват решението на футболната централа пред спортния арбитражен съд.

Днес от Лозана е пристигнало решението, в което става ясно, че канарчетата печелят делото и няма да дължат пари на бившия клуб на Антон Зингаревич. По информацията, която събрахме, става въпрос за претенции от страна на датчаните след продажбата на футболист. Двама са играчите, които Ботев Пд взе от датския клуб и в последствие продаде. Това са Кевин Янсон и Емануел Току.

Янсон, който бе шведски национал, бе продаден за в Гангуон /Южна Корея/. Тогава по медиите неофициално се появи информация за сума от 250 000 евро, която канарчетата ще приберат за него. Трансферът бе осъществен през март месец на 2022-а година.

През януари 2023-а канарчетата продадоха Емануел Току на белгийския Льовен. Тогава неофициалната информация твърдеше, че жълто-черните ще вземат сумата от 1 милион евро, в която са включени и множество бонуси за представянето на играча. Освен това се спекулираше и че пловдивчани са запазили и сериозен процент (15%) при бъдеща продажба на футболиста.

По непотвърдена официално информация на PlovdivDerby.com датчаните са осъдили канарчетата, претендирайки за дължими суми по трансфера на Кевин Янсон.

PlovdivDerby.com се свърза с Георги Градев, за да получим повече информация по случая:

“Да, спечелихме дело, в което българският клуб бе осъден да плати голяма сума пари. Не мога да коментирам повече, тъй като нямам разрешение от Ботев Пд. Днес пристигна решението, а в 7-дневен срок двете страни трябва да заявят пред съда в Лозана, кое и какво от решението желаят да остане конфиденциална информация. Едва след това евентуално решението може да бъде публикувано в сайта на Арбитражния съд и то само, ако се прецени, че то има обществено значение. За мен по-важното е, че успяхме да спестим пари на български клуб, за пореден път!”

31 КОМЕНТАРИ

 1. Защо сме толкова лоши пишем неща толкова лоши Защо

 2. 5
  19

  То да е само това. Тепърва бакиите на Зингаревич ще излизат наяве. Андрейчо да се приготви за още много ексклузивни новини, ама лоши.

  • 7
   0

   Какви бакии,съдът е отсъдил в полза на Ботев.Ако има бакии,нямаше да отсъди по този начин,а обратно.Супер логика

 3. 6
  19

  Измамника Зингаревич,ще донесе огромно щастие на Локомотив Пловдив!

 4. 16
  1

  И за това шведче с кока взехме добри пари, за Пумпала Току също, продадохме двама които изобщо не видяхме на тренировка при нас🤣🤣🤣🤣 Траоре който се славеше че не подава дори на тренировките, Нади….Зингаревич направи хубава пачка от трансфери, което дава финансова сигурност на отбора, без да влия е на класата!! Аз съм доволен!

  • 1
   8

   Ти абсолютно нищо не разбираш от футбол!Ама нищо

 5. 10

  АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯ ГА СА ШЕС ЦФРИТИ СИЧКУ Я 6 САМУ ДЕТ ОЩИ МЪ БУЛИ ПОСРАНИЯ ЖЪЛТ ГЪЗ ОТ ШЕСТЯ БАХУРА

 6. 10
  4

  За първи път имаме ръководство което прави кинти от продажба на футболисти, без отбора да почувства липсата им. Единствено Бароан до сега е продаден титуляр, който липсва донякъде. Всичко друго беше баберек, и просто не знам как успяхме да ги продадем. Сега и за Ето’о ако могат да опънат някоя хилядарка, направо ще призная Зингаревич за Царя на трансферите.

  • 5
   18

   Изпечен мушенник е руснака, ама скоро ще е на топлою

  • И ти нищо не разбираш.Най интересното е че тези които най малко разбират са най шумни.Ето о бил слаб футболист ….боже Господи …

   • Екстра е Ето”О-от десет паса я улучи адресата два пъти я не. И изобщо не си изкарва картони всеки мач, хич даже.

    Иди шляпни жената по задника и я накарай да ти нареже салата и да ти сипе една ракия, футбола не е твойто…

 7. 5
  7

  Този измамник откъдето мине трева не никне

 8. 31
  5

  Браво, в Ботев се работи професионално, харесва ми

 9. 18

  КОЛКОТО ПО ГОЛЯМА Е ЕДНА ЛЪЖА,ТОЛКОВА ПО ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА..ГЬОБЕЛС И СЕ РАЖДАТ ЮВЕНТИЦИ,БЕСИ,СМЪРФОВЕ,НАПОЛЕТОЕБАНИ,ИСТИНСКИ МАЙНИ,ГРАДСКИ ЛЮБИМЦИ ,А ВРАГА СА СЕЛЯНИ.ЦИГАНИ НАЦИСТИ ВИЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО,НИЩОЖЕСТВА.ЖАЛКИ САПУНИ.

 10. МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ.......С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:)))
  14

  ВЪН КРЪВУЛОКА КРУШОНЕ ОТ КЛОАКОМОТИФФ!!! ША ИСГОНИ СИЧКИ И НАКРАЯ ША СА ИЗНИЖИ КЪТ ПРЪДНЯ ИЗ ГАЩИ!!! КРУША, ТИ СИ ПОЗОР ЗА РОМИТЕ В БЪЛГАРИА УБИЧАШТИ КЛОАКОМОТИФФ!! ДА СТЯГЪМИ РАСПРАНИТИ ГЬОТУВИ, МАЖИМ С ГРЕС И БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА ДЖУЛЯЗУ, БАКЪР И АЛЮМИНИУМ!!! ПУФ, ПАФ!:)))))))))!!!

 11. 8
  1

  ПАГ НЪ ИБАХА! АЙ СИКТИР, НЪ НЕГУ!!!

  • ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
   10
   1

   МЛОГУ КОФТИ!!! И ЦЕЛИ 3 БАХУРА ИЗЯДУФМИ!!! …И ТО УТ КРУМУФ ГРАТ!!! ЧБАФЪ НИ МАМЪТА!!! ПУФ ПАФ:)))))))))))……………ЗАТРИФА НИ!!! ИДИН ПУ ИДИН СА ИЗНИЗВЪТ МИШОЦИТИ УТ КЛОАКУМУТИФ!! КОЛИФЦИ, МОЛИФЦИ…………..КОФТИ!:))))))))))))))))

 12. 4
  25

  Перачницата на Зингаревич скоро ще лъсне и тогава жална им майка на жълтите селяци!

  • 15

   Да бе, кво става с ФИФА дето щеше да го забранява от футбола?
   Мангалите много се бяхте зарадвали тогава, големи празненства бяха, но живота както обикновено ви го набута четвъртит в лилавите зурли.

  • 16
   1

   1912 не е 1936 !!!Е,тогава какъв го…играеш тогава?
   ..

   • 1
    5

    Ами не разбирам как клуба дава дела на хора ,които не са адвокати! Какво сложно има! Изобщо достоверен ли е този индивид?

Коментарите са затворени