Спартак (Пловдив) победи в Сливен едноименния тим с 2:0. Срещата е от 22-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Капитанът Георги Лазаров осигури успеха с двете си попадения след почивката. Той се разписа в 59-ата и 77-ата минута. Селекцията на Иван Кочев владееше инициативата. Създаде и пропиля още голови възможности.

Младият състав на домакините не се предаде и се бори до последно, като имаше своите възможности, макар да имаше кадрови проблеми. Павел Колев, титулярния вратар не взе участие. Димитър Митев го замести. Иван Стоянов влезе за по-малко от 20 минути в мача. В голяма част от двубоя, в който напрежението беше доста високо, “войводите” стояха стабилно в отбрана и успяха да си създадат даже няколко хубави положения, като няколко неточности в отбрана не им позволиха да вземат нещо от мача. Имаше доста недоволство от съдийството от страна на домакините в този мач, включително и за непоказан червен картон на играч на пловдивчани.

Спартак е лидер в класирането с 55 точки, на две пред Саяна и на три пред Несебър, който е с мач по-малко заради прекратения такъв срещу Атлетик (Куклен). Сливен е последен с 6. Пловдивчани имат лесно домакинство на Секирово в следващия кръг. Мачът е на 10 март от 15 часа.