Сдружение ПФК Ботев публикува изявление във връзка с прием на нови членове в организацията.

Прилагаме текста на декларацията без редакторска намеса:

От началото на 2024 г. за няколко дни са подадени 57 заявления за членство в Сдружение ПФК Ботев. Това напомня събитията от 2018 г., когато за 2 дни бяха приети около 80 нови члена, част от които привърженици на друг клуб, а друга част неразбиращи в какво членуват. По време на Общото събрание с участието на новоприетите се извърши опит чрез прилагане на юмручното право да бъдат подменени законно избрани членове на Управителния съвет.

Нужно е да направим и важно уточнение. Сдружение ПФК Ботев е юридическо лице с нестопанска цел с ЕИК 000466336 и e учредено след промените през 1990 г. на мястото на ФК “Ботев“ Пловдив. По този начин Сдружението става приемник на историята на футболния клуб, основан през 1912 г.

Съгласно чл. 4 от Устава:

Сдружението представлява ФУТБОЛЕН КЛУБ, практикуващ и развиващ професионален и аматьорски футбол, понастоящем като акционер в ПФК Ботев АД;

Сдружението съхранява емблемите и другите исторически символи на ФК Ботев Пловдив и е гарант за неговата автентичност;

Сдружението осъществява комуникацията на клуба с привържениците му.

Поради всичко това Сдружението НЕ Е ФЕН КЛУБ, както някои се опитват да го представят. Благодарение на своите независими, уважавани и безкористни членове вече повече от тридесет години Сдружението отговорно изпълнява целите, залегнали в Устава, и има огромна заслуга за съществуването на клуба и за запазване на неговата автентичност през трудните години на прехода.

Осъзнавайки огромната отговорност за запазване идентичността на ФК Ботев Пловдив, както и за неговото съществуване, при обективното предположение за корпоративен и частен интерес при този необичаен организиран наплив на кандидати, УС на Сдружението осъществи персонално допитване до всеки член на Сдружението с въпроса: “Считате ли за целесъобразно временно прекратяване на приема на нови членове в Сдружението?“. Резултати от допитването до всичките 89 члена на Сдружението:

– гласували: 65 члена или 73% от членовете;

– ЗА временно прекратяване на приема: 50 члена или 76,9% от гласувалите, или 56,2% от всички членове;

– ПРОТИВ: 12 члена или 18,5% от гласувалите, или 13,5% от всички членове;

– без мнение: 3 члена или 4,6% от гласувалите, или 3,4% от всички членове.

Въз основа на допитването, с уважение към мнението на членовете си и при спазване на демократичните принципи, УС на Сдружение ПФК Ботев взе Решение №1 в Протокол №19 от 28.02.2024 г. “Да отложи до 30.09.2024 г. гласуването за приемане на членове, заявили кандидатстване в Сдружението след 01.01.2024 г.“.

Кандидат-членовете, които попадат в тази хипотеза, имат право да се откажат от заявлението си за членство, при което, разбира се, ще получат обратно заплатената вноска на посочена от тях сметка.

46 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    6

    Браво,Борко!
    Теб ще те линчуват нормалните хора,които обичат Ботев!
    Защо криете,колко пари са задълженията към Общината за данъци?
    Защо криете,колко са задълженията за осигуровки!
    Защо не контролираш как се финансира клуба(вместо със дарения или спонсорство със заеми)
    Защо криеш кои 17 нови члена прие януари месец,а уж временно прекратявате приемането на членове.
    Когато ти лъснат измамите и лъжите,господ да ти е на помош!
    Ще бъдеш изгонен с камъни от Ботев!

    • 7
      3

      Не той не е доносник!
      Не той не е жаден за власт!
      Не той не готов да жертва истината за състоянието на клуба, заради власта!

  2. 3
    6

    не пускат кокала…

    ех, колко жалко е да си папагал!!!

  3. 3
    7

    КАТА РУСОРОБСКИ КУРВИ НА ПУТКАТА путин СДРУЖЕНЦИ ВЪВЕЖДАТ ТОТАЛИТАРНО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ.
    МРЕТЕ В ЛАЙНА БОКЛУЦИ

  4. 8
    8

    Нещо като “Страх лозе пази” май взе да се получава тук. Пловдивски вариант на битката за БФС. С процедурни хватки “Ръководството” на Сдружението се опитва да избегне неизбежното, след като е наясно, че лека полека бутилката от олиото почва да влиза отзад.

    Влезнах в търговския регистър, свалих си го и разгледах устава на Сдружението. Какво пише там в раздел Членство:
    Чл.29.(1) (изм. -ОС -24.04.2010 г.) Членовете на ФК “БОТЕВ” са основната структурна единица на сдружението, без която футболният клуб не може да съществува.
    (нова – ОС – 24.04.2010г.) Във ФК “БОТЕВ” могат да членуват само дееспособни физически лица навършили 16 години, без разлика на пол, национална, етническа, политическа, религиозна и друга принадлежност, както и действащи юридически лица които са подали заявление за членство, с което декларират привързаността си към ФК ‘БОТЕВ”, съгласието си с настоящия Устав и заплащат редовно членски внос и определените ог ОС целеви парични вноски.

    Тоест – за да бъдеш приет за член, се иска да декларираш привързаността си към Ботев и да заплащаш членски внос. И евентуално да бъдеш приет.
    В чл.29 пише, че ЧЛЕНОВЕТЕ, а не УС са основната структурна единица, без която Сдружението не може да съществува.
    Тогава, що за оксиморон е твърдението : “Понеже има наплив за членове, отлагаме приемането на нови членове” ?!?!?!? с мотива : “Щото преди време било станало еди какво си”.
    Ок, явно ви е страх да не бъдете пробити от хора на Пинко. Параноя ви тресе, сън не хваща. Разбирам.
    И поради тази причина отказвате всички, които искат да станат членове на Сдружението. До Септември ? И после до кога, до безкрай ли ?

    Хем не можете да съществувате без членове, хем забивате чертата на 89 и смятате, че сте представителна извадка и фактор, само с 89 човека ?!
    Най-малкото звучи абсурдно. Гледам списъка ви с членовете и сред имената не видях нито една лгенда на Ботев. Но там са до болка известни и пробити морално хора, като Бареков, Велизар Цолкидис и един бивш кмет. Тоест, ако утре бат Петьо Зехтински реши да подаде молба за членство, ще го карате да чака до Септември ли ? Мога да изброявам и още, но не е нужно.Сами се усетихте колко сте нелепи, педполагам

    Като споменах Велизар, нещо за изключване на членове, изявление от Гиздаков няма ли да има ?

    Членът на Сдружението Велизар Цолакидис беше разболичен от медиите като измамник, с фиктивен трудов договор към Община Пловдив.Като гледам някъде отиват нещата, май му предстои да носи наказателна отговорност. Нещо за уронване на престижа прочетох в устава ?

  5. 3
    7

    КИФТЙЕТА БАРЕМ НЯМАЛИ ДА ДАВАТИ УА

  6. 6
    4

    СТИКС Е ПОСТОЯННО ТУК.СТАНИСЛАВ МЪРКОВ,ПАЗАЧ В УЧИЛИЩЕ В ТРАКИЯ.С КВАДРАТНА ГЛАВА,ПЛЕШИВ,ГРОЗЕН МИЗЕРНИК,ЛЕСНО РАЗПОЗНАВАЕМ.МИШЕНА,ОБЕСИ СЕ НА КРАНА.РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ВИДИМ.МИШКА СЕЛСКА

    • 3
      4

      Аз съм Станислав Мърков, мишка според теб Хайде сега си кажи името, понеже си голям човек, за да се видим в съда. Мишката си има име, а големият човек е анонимен??? Кажи си името Големец!!!

  7. 15
    2

    Кандидат превратаджийчетата с кур в устетата, само така.

  8. 14
    5

    Единственото чисто нещо останало в Ботев е Сдружението, а неговият актив е тези 80-90 члена, които са най-хубавото в Ботев в момента. Молим ви, не се предавайте, отстоявайте позициите и защитете клуба ни!

    • 4
      11

      Голям виц, виж малко по- долу историята на сдружението- Христолов, Б група,В група, Бездомни в Коматево, Петата, БАХУРИТЕ. Това е сдружението…Бог да ги пази и дано са безсмъртни!

  9. 4
    11

    Гиздаче, все така да пазите историята на Ботев и БотевЪ!!! 13 години с Христолов по Б и В група. 10 години БЕЗДОМНИ в Коматево. Съчетано с Пета, с 6:0 , със седем поляни, една магистрала, един булевард. Гиздаче, признавам си, дори аз не мога да ” опазя” историята ви, както вие я пазите. На чак такава ГАВРА с Ботев и БотевЪ, дори аз не съм способен. Благодаря Ви от сърце, че пазите БотевЪ.Е НЯМА ПО ТЪП ОТ БОТЕВИСТА, няма и НЯМА И ДА ИМА…

    • 8
      1

      Ахаха, ти на майка си лилавата путка не можеш да опазиш от пробивите на турските тираджии на Скобата, история щял да пази. Пудатиебмайката малоумна плешива.

      • 1
        3

        Моля,моля ,скобата си е на Изгрев бойс Столипиново!Скобата е охранявате с въоръжена охрана още от милото ви комунистическо време!

    • 5
      3

      Плешива маймуно, посмей да изпълзиш от на майка ти миризливата путка,такава поляна ше ти се спретне че ше се потиш и насираш всеки път като си спомниш.
      Страхлив, плешив плазмодий!

      • 2
        3

        Не си забравяй кодекса на ултраса! Там ясно пише, че се нападат само ултраси и то на равни бройки. Аз не съм ултрас, ако ме считате за ултрас, уведомете ултрасите на Локомотив, че има нова ултрас група от един човек и се зове СТИКС…

        • 3
          2

          Ти не си ултрас бе хлебарко,ти Джамията на живо не си я виждал, от на майка си путката не се показваш, няма такова гнусно изчадие измислено.

          • 2
            3

            Как да я види тази джамия!?Тя се казва Изгрев бойс джамия!Там за християни е забранено!

      • 2
        3

        До сега по поляните съм виждал нокаутирани само жълти лайнари!Другото са фантазии!

  10. 2
    4

    Чакам да видя коментарите на недоразумението след 5 кръга.

  11. 14

    Изведнъж откато Филипов реши, че трябва да ръководи Ботев, без значение как и с цената на какво, голям интерес се събуди към сдружението. Защо всичките тези “милеещи фенове”, които изведнъж сега напират вкупом да станат членове и ама абсолютно нищо общо нямат с Филипов и със сигурност не им плаща той членския внос, не станаха членове миналата или по-миналата година? Защо, като досега сдружението търсеше членове никой не се сещаше да се запише а изведнъж накуп се нароиха “честни и милеещи за клуба фенове”?

    • Защото сте създадени за забавление на Локомотив Пловдив. Циркът и курвалъкът ви е вроден. Сами се наричате курви на Локомотив от финала 2019, а клоунските ви изпълнения са ежедневие. Просто и ясно съм го написал, но тъй като няма по тъп от бултрасите, казвай какво не си разбрал???

      • Селския проститутски отбор със селския треньор и двата олигавени пазарджишки шпека в лилавите гъзни фунии няма право на глас.

  12. 14

    Акционерните Дружества си имат Кодекс! Който иска да стане Акционер трябва да следва Кодекса! Който иска да е просто фен, да си купи знаме шал, артикул и да ходи на мачове! Фен клубовете да се самоиздържат, а ако искат могат и да се самоизяждат! Платени фенове не ни трябват!

  13. 15
    1

    Само така, к.р за платените псевдо фенове….

  14. 5
    13

    Гиздаков руснаците вече не те искат!

    • 13
      2

      Ами спи спокойно тогава. Какво си се разлаял като бясно псе?

  15. 10
    1

    Много цигани заинтересувани от темата.Пак двама.

  16. 12
    1

    Точно така няма да пускаш властта ти си миноритарен собственик без теб Ботев няма да го има…
    Пазете сдружението !

    • 5
      10

      Не моето момче просто тези от сдружението най накрая се осветиха че са там за власт и пари…общински служби и изгоди покрай Ботев.
      Пазете сдружението!

  17. 14
    2

    Трябва да се прави разлика между фен клубове и Акционерно дружество!

  18. 17
    3

    Браво, Гиздак! Само така, кратко, точно и ясно, без залитания. Само, че, с риск да те съдят /дреме ти на к*ра/, излезте всички от УС и кажете, отново кратко, точно и ясно, кой клати клуба и за какво се бори. С имена и факти. Само така, ще ги осветлите всички тези “рейдъри” и пишман – фенове.

    • Наистина! Защо не се каже кой и за какво се бори? Кой и от какво се пази? Аз, не съм по организираното членство в каквото и да било, но ще си позволя да попитам: От къде се пръкнаха толкоз мераклии за титлата “Голям Ботевист”? Не помня на Кометево, някой да не е пуснат. Сега стадиона празен. Ама, иначе “Големи ботевисти”, но не за мачове и страсти ботевски, а за членство? Поне един да ми се явне, да го видя. Да го позная, от последните 10 години в Коматево или при гостуванията? Нито го познавам Гиздаков, нито ме интересува! Искам да видя радетелите на “ботевизма” които без членска карта и участие в Сдружението не могат да подкрепят отбора си?

    • 3
      1

      Защото няма какво да каже дъртото ДС!
      Боклука управлява сдружението с лъжи,интриги и манипулаций.
      Дърт изпечен крадец и мушенник!
      Задайте му въпроса на големия Ботевист,колко лични средсва е отделил през жалкия си живот за Ботев!?
      Да ви отговоря-нито една стотинка!

    • 10
      1

      Момче, не стой по сайтове, а си напиши домашното и си научи уроците. Че като се върне баща ти, пак ще те ошамари.

  19. 15
    4

    Хахаха клуб 500 и Хамзата останаха с кур в устата

      • Що? Като Байдън ли искаш? С памперс и да не знае посоката?

        • 1
          6

          От север освен студ и глад друго не идва!!

Коментарите са затворени